Khamis, 29 Disember 2011

Once i love, i love like never before 
but once i've left , there's no more turning back !

Appreciate the chance i gave you . i wont giving it away free next time honey. You have to pay for it. Not by money,not by talk . But by PRIDE . i'm not easy to grab and i'm not that difficult to handle . I'm just appreciating what i got form my momma baby :) If you think i don't deserve you, you're million times ahead not qualified to own me darling .I'm way too obsessed with my life lane. My life of being single is too perfect that i called it as PRECIOUS . Just don't waste your time on me honey,you dont look like deserve to .And oh yeah haters, jealousy is the ugliest threat yaaw .. Hating me won't make you famous. Unless your ugly ex-boyfie making your humiliating life trending worldwide . Haha . I'm mean to anybody who mess with me so back-the-fuck-off ! See yaa ! :))

Rabu, 28 Disember 2011

Love letter

Photobucket

Dear Love,
My one and only Azmeera Sahudin .
i miss you much . Miss to talk to you . Miss to tell you i love you . Miss to tell you what happen to me.
Miss to know what happen to you . Miss to laugh together . Miss to sad together ,
I miss EVERYTHING about you .I mean it.

Lots of love,
Neyna Sextacy .

Explaination

Photobucket

ok lets get clear. i know its been a HUGE issue about me and a "guy" name ishfaq now . kinda feel awkward when people that i dont really know pun da keep on asking me about our relationship . Haha.. ok here's the deal. me and this guy is only a FRIEND . not my BF quite YET :P Indeed .

Betul lah .  nak tipu buat apa kan..bukan dapat duit pun kan ? haha..maybe ada yang pernah nampak aku dengan dia ni pergi mane2 ke kan.ok cerita dia camni..kereta aku masuk bengkel..so aku xde transport nak pergi mane2..dia ni la banyak tolong aku . so xde la sangat pelik kat situ.. dia ni memang baik hati nak tolong aku..so aku pun mmg ngah perlukan pertolongan. no offences .

tapi aku dengan dia memang agak rapat. Kami dah talk depan2.. da pernah talk on phone.Da keluar few times. da kena bahan teruk2 dah pun so..from that im sure he's a nice guy. and im sure if he got a gf pun his gf must be sum 1 nice.. thats all i can say . he's sum 1 really easy to be adored . dia nice,dia fun. dia kaki bahan,dia concern . maybe i should stop puji dia now or else later i yang kena bahan balik. haha

but yeah.. for sure if somebody fall for him,the reason is obvious ! he's too easy to be adored . but maybe i need to step back a little bit sebab ada je kawan2 i yang kire cam fall gila2 ot him.plus im not kinda feel like having anyone in this final eve..so later yaa..lau ade ade la..lau xde..xde la..nak comment pepanjang pun xberani..nanti ade jee orang nak membahan ..Nak2 si MAMU ngan ALIP tu.. hahaha...k la daaa darlings !

Isnin, 26 Disember 2011

burp

kinda feel out of mood doing some revision on my studies . Too much of it makes me wanna suicide fer sure . Well. i'm in the middle of final eve ! so im not going to flirt much,update blogs and so on . its just wasting some of my PRECIOUS time yaw. But im stealing my lil time to post this stuff because i cant handle this anymore . U know when you're feeling played and toyed ?? its kinda fuck-up kn ? well..im having it now darlings !

1st,idk what the hell is happening to my friend . They are arguing each other and pointing fingers at each other .im kinda feel upset by some . They are talking shit,try pulling us down,trying to make us feel insecure . but i dont see any good moral of what they're trying to do . Like hello,dont you guys have a life to do better than putting us as a threat ? you guys are planning what dowh ? come on la..i hate this ok..just stop it. if you guys think we're cool this way,then ok. We're cool. No more deal right ? you mind your life..i did mine. no offences and shut the fuck up .you guys is such a burden for us from last semester . if you guys cant handle the situation where people are talking shit about you then, dont do something that may make people will talk shit bout you lah sial . You guys are totally jerk,pathetic,kiddo,psycho,nazi creep and fucker bitch ! we hates you damn much like we're not going to regret losing friends like you guys ! Done swear-ing !

2nd . Idk what the heck is happening to him .that he think he can try me at the same time with other girl . Im kinda pissed off . Really ! why am i being an option ? do i look like questionaire ?Do i look like MCQ? do i look like im easy to be fooled? do i look that ugly? You know,when a guy telling you he's into you & being kinda sweet-talker  guys. callin u every-single-time just to say hi,whatcha doin n stuff, at the end of the day.. you get to know that he try somebody else and you feel like what..???? and from that moment you can conclude that he's a player right ? well. i'm feeling sooo terrible right now. why did he do this? im not sure. but yeah..its sad.I trusted him . but luckily im not into him quite yet .

Well.thats all for this lazy night .I'm off !

Ahad, 18 Disember 2011

Bullshits

Sampai-sampai muadzam. 1st thing nak buat mesti mengadap laptop.Spastik betul ! Dengan harapan Julian casablancas ada hantar Pm mintak kua dating sesame la .
Sangat !
Online-online je ternampak pulak status budak paling hot kluang cakap nak keluar dating . Aku MEMANG online sebab nak tengok status2 dia pasal kisah cinta dia hari2 pun.Pelik aku..setiap minggu tukar relationship. Kata hot sangat ,asal pakwe xlekat2? Tu la padah kalau edit picture macam selena gomez tapi jumpa depan2 bak bulan berkawah menanti itik pulang terkedek2. (tak bek mengumpat orang ye anak-anak..don't try this at home)
Ok sebenarnya ini lah cara saya update blog ketika pissed off. Aku sebenarnya ngah pissed off dengan salah satu lecturer aku . Confirm dia nak hentam kitorang semua sebab salah buat assignment . Duh . Kalau la kitorang ni anak-anak sidek,rasenye xde la camni.. kitorang ni dah la kategori sengal2 penguin . Bagi tu la ape nak kena buat..apa perlu ada..ni senyap2 je..tibe2 hantar..DANG ! kena reject ! tak ke bahagia keanak cucu tu rasanya ?
Aku memang paling bling2 dihati bila dapat tau usaha buat assignment sia-sia . Ceh padahal bukan aku buat pun,member aku yang buat.. Tapi tetap aa rase sakit hati sebab markah same2 tong2 thai song bhaii... deym ! habislahh carry mark aku . Daripada hidup campus yang indah ,bertukar menjadi alamanda putrajaya yang dah kena banjir tsunami ! deym deym deym!!!

Ei pelish la..aku btol2 pissed off ni. Nak kata salah lecturer tu taley gak..sebab kitorang jugak yang pandai tahap genius segenius adi putra sebab terasa terlalu genius sampai xdatang langsung jumpe madam tanya apa kena buat . Biasa la..budak terhebat alaf ini ..dean list uwh ! gila kau x hebat ? (ok stop perasan sekarang,sekian)  dah tu bila salah..gelabah susu cap ibu dan anak !
Memang tak lah!


INI LAH CARA NEYNA NGAH PISSED OFF UPDATE BLOG.SEKIAN



Sabtu, 17 Disember 2011

Pelik


Photobucket

Aku ni esok nak drive ke pahang . Harini mata leh cam xnak tido lak . Sok confirm mengantuk . Deym . Time2 camni update blog memang terasa sesuai. Sebab bila aku update blog ..aku rasa mengantuk lebey. Umpama buat assignment gittew :p

Sementara bosan2 ni..aku nak kongsi pengalaman selama beberapa hari aku xupdate blog nie. Yang paling aku xleh lupa adalah haritu.aku ngah lepak minum..then ada la satu awek ni duduk table sebelah.. Aku pun senyum la kat die..die senyum balik.. Comel la awek tu ..Then siap aku tanye lagi.. "sorang?" (konon2 nak peramah la sangat kan)..then die ckp "tunggu kawan.." pastu die senyum..comel gile muke die..(ter-LESBIAN aku kejap) aku ingat lagi..die pakai baju lengan panjang dengan seluar tight .Sopan je nampak. Then ,mase 2 ada 1 mamat ni...Boleh tahan la hensem die(sbb tadi mase nak masuk,aku nampak die naik mini cooper..so hensem tak hensem la kan..).. datang2 terus marah2 die.. semua orang duk pandang .Aku terkejut jugak..tetibe datang2 da macam panglima bukit gantang!  Tetibe datang pulak kawan2 dak perempuan tu cakap something like "aku xsangka kau camni.." then adengan jerit2 bermula..Tapi yang peliknya Perempuan tadi tu senyap je..die cam blur..cam xfaham ape dah terjadi au..Then lame2 die kena basuh..die start to cry.. Then semua girls tu blah..termasuk mamat tadi tu..aku cam "bapak loser sial korang ni buat kawan korang camtu?agak2 la.." benda boleh settle baik ape..kata kawan..<--tetibe beremosi lebih ! and then..tetibe..laki tadi 2 datang bawak bear ,bunga & coklat..bersama dengan kawan2 dia tadi yang jerit2 tu..bawak cake..and kawan2 die siap ajak2 orang2 yang duduk kat situ bangun sekali..so dengan aku-aku lah bangun..keliling that girl..laki 2 tetibe pujuk perempuan 2 then die purpose perempuan 2 jadi gf die..so yg tadi2 tu gimik jela.. -.-" aku baru ingat nak g penampo laki 2 lau die dtg balik marah2..p/s-aku tau die purpose perempuan 2 sebab aku tanye salah sorang dari kawan2 mereka tu..so lau die tipu aku..so aku dapat fakta yang salah la.Tapi memang ye kot..sebab siap ada adengan member2 die cakap "terima ! terima ! terima" aku cam...what tha...? then aku blah..

Aku pk pk balik like "seriously???" ..Ada lagi laki yang se-sweet itu atas muka bumi ni ke ? Deym best dowh !perempuan 2 xcakap pape..cry cry cryy....comellllllll ...aku cam..alahai kau ni..patut la laki 2 purpose kau camni..kau pun sweet2 je orangnyee..lau aku jadi laki pun aku usha...nampak sopan je daknye..lembut gittew..nak dibandingkan dengan aku yang kasar bak ong bak ni bek toksah wat awek..hahahaha

lol


There's someone is hoping for me . Aku tak tau mane sempurnanya aku pada dia <--ayat drama petang-petang . Tapi entah. dia cakap dia suka aku so aku just mark his word je -.-" 
Aku sebenarnya try jugak cari2 ..apasal la die minat ke aku . Aku ni nak cakap cun jauh sekali (merendah diri amalan mulia ye anak-anak..) Nak cakap baik,tersangatlah betul !(meninggi diri adakalanya digalakkan )  :) haha .Tapi to be really honest,aku belum sedia dengan semua apa benda ni .

Aku rasa cam seram tengok orang tukar relationship kat FB macam tukar spender .Kejap dengan A.kejap dengan B . kejap lagi dengan C . aku pun naik pening . Hot sangat lettew.Aku pelik ..xde ke orang nak usha aku. Haha..xlaku lettew. Tapi bile ade yang usha..aku pulak pelik . Banyak2 perempuan dalam dunia ni..aku jugak die nak usha.. Rabun warna agaknya.Sebenarnya aku takut pun ade..sbb aku rase cam aku ni cam spesis lelaki jugak kot :P

Tapi before ape2 berlaku..aku nak dia tepuk dada tanya diri dia sendiri . Boleh die ke tahan dengan aku kalau....." KALAU" ye anak-anak.. KALAU SAHAJA. kalau aku terima dia nanti,boleh ke dia tepis semua benda yang pernah dia dengar pasal aku? Boleh ke dia pertahankan aku masa semua jari menunding kearah aku . Boleh ke dia jadi seorang yang boleh menghormati keluarga aku ? Boleh ke dia jadi seorang lelaki yang mampu terima aku apa adanya aku? Boleh ke die jadi seorang yang penyabar dalam setiap marah aku? Jujur aku belum pernah jumpa lelaki sesabar ex aku . Dia satu2nya yang faham aku. So aku rasa susah nak cari lelaki macam dia.

Kalau diberi pilihan.aku memang nak ex aku berubah jadi baik so aku xpayah susah2 cari pengganti lelaki sebaik dia. Tapi 2 la...die xkan berubah plus family aku pun da xsukee so..aku kena move on cari yang baru. Cuma aku takut.. takut hubungan sementara yang menjanjikan sakit yang maha hebat!


pape pun..aku just hope die SABAR . Lau ade jodoh ade la..lau xde..nak wat cane..Have a blast DARLINGS ! :)

Dancing Crew


Setelah sekian lama aku try nak upload picture xlepas-lepas akhirnya aku berjaya ! Haha. well..okay aku xbanyak nak cakap dalam post ni..aku cuma nak upload some of the moment where aku pergi dance dengan kawan2 aku kat kuantan hari tu :)

Before

after

Khamis, 15 Disember 2011

Takkan lagi aku mengunggu,kau hadir didalam mimpi-mimpiku . Puasku mengharapkan dirimu seperti mereka yang punya cinta . Diriku tanpa dirimu,kau tempuhi penuh bahagia. Diriku mahu kau tahu..pedih ini kau tak terasa . Warkahku mengharapkan dirimu seperti yang aku kenali dulu. Setiaku menantikan dirimu,seperti setiaNYA terhadap diriku. Tapi ku melepaskan mu. Melangkah namun tak berdaya.. Terusku.. Terus menunggu cinta yang takkan pernah ada .. 



Selasa, 13 Disember 2011

Ok minggu yang busy . Dimana semua assignment kalau boleh nak kena submit in this week,sumpah berlambak ! Tu lah akibat daripada kerja delay-delay ye anak-anak..Don't try this at home.plus,minggu ni jugak kena latih tarian untuk performance malam graduasi untuk dak2 foundation .Well,applause gak sebab diorang muda & can be able untuk manage a program like that . Tapi kitorang ni ha,Dalam masa 4 hari nak kena catch up 2 bentuk dance. Traditional & modern . Demm,,dancing is hard uolls !Tapi sebab minat,sapu suda.
And yeah,aku berkenalan dengan kawan baru,dapat rapat dengan kawan baru and plus,dapat dengar cerita jugak dari kawan baru . Haha..
Aku pun baru tahu 1 cerita yang tak berapa nak best . Aku pun tak faham sebenarnya dengan minah tu.Sebab aku dengar cerita ada orang tweet2 cakap pasal blog aku yang "tak habis2 KUANTANING" .bila dengar je cerita tu aku cm "whatt..??" come on la . have a life ! Kau punye twitter nak update apa aku tak pernah semak pun nak amik tau kot. Ni blog i sukahati i lah nk post apa kan..jeles lettew !Nama kau pun aku tak tau (sebab kau tak femes pun FYI ) . Muka kau pun aku baru tengok sekali,itu pun ada member aku tunjuk masa malam tu.lau x,aku pun rasenye tak kenal dengan kau yang bermasalah tu. So apa masalah kau disitu wahai si bermasalah ? Yang kau senak lemak sangat dengan aku apasal la . Macamla kalau kau kutuk blog aku,blog kau terus dapat 7 ribu followers .Aku tak pernah bermasalah dengan kau so please jangan nak cari hal dengan aku . Aku bukan adik-adik kau k.. Xdapat apa pun kalau kau memburuk2 kan orang lain,plus aku xkenal kau pun minah. so come on la.Have a life yo . Otak cam kampung.org

Ok stop beremosi pasal minah keding perasanpalingbagus lettew tersebut . Now cerita about the dance floor. Ok mase nak pegi sana,we all takut sebab tradisional memang xingat stp lagi. Ingat2 lupa. Modern kitorang memang sangat2 confident la cerita dia disiteww .  Bile rehearsal hambik..Terabur tradisional !So kitorang dimarahi bubup dibelakang stage..Deym! haha..tapi kitorang pun practise2 lagi..sampai la show time,nasib baik okay..xde yang lupa step :P

Tapi apabila modern dance..Hambek ! lupa terus..sorang ni kemana ..sorang tu kemana..sorang lagi kelaut..yang lagi satu kebulan . Haha..hadoi..sumpah rase nak tergelak atas stage..da la crowd memekak mase 2..so segan xsegan la..tapi rileks la..kitorang tetap enjoy atas stage..Rock it baby. Haha..bak kata kitorang malam tu..kadang2 hidup ni kena pandai buat muka "pergi mampus" sikit :P




Selasa, 6 Disember 2011

Hantu

Pertama kali saya nampak hantu haritu wey kekawan. Ya ALLAH . sumpah takut . Rase macam nak lari jauh2 . Tapi nasib baik la dalam kereta tu ada 4 orang. So teruskan jela.Walaupun dalam hati ni rase jantung tu dah da nak gugur berderai2 je.

Cerita dia camni. Mase tu aku drive . Balik dari rompin. Aku, nana ,abg jijie ngn kwn abg jijie sorang. Mase 2 abg jijie ajak p makan KFC .plus die nak shoot sbb lame xshoot picture katanyaa. Kitorang ikut jela..lagi pun xde benda nak buat kat rumah.. then .. Mase balik 2..gerak dari rompin maghrib .Sebab memang aktiviti shoot 2 memang da habis time2 maghrib .Then Mase on the way balik tu semua penat la kan semestinye . So..abg jijie ngn kawan die dua2 tido.. Aku ngn nana je jaga..sbb aku drive..nana duk sebelah .Sambil dengar lagu etah hape2 yang iqbal pakwe si nana tu burn dalam CD.aku pun ade gak la borak-borak kosong sikit ngan si nana..Tapi kitorang lagi banyak senyap.Sebab nana pun cam dah xlarat .

Ngah drive2 tu tetibe aku nampak ada samar-samar bayang orang betul2 depan kereta aku .. Dah rapat gila baru aku perasan memang kelibat orang ! nak cakap orang ,macam bukan.tapi aku pasti memang tu kelibat bayang orang !Dekat gila pulak 2 .. Memang lau nak break pun xkan sempat!Sebab sejujurnya aku memang bawak kereta laju lau xde kereta lain kat jalan ..Mase da betul2 time nak langgar kelibat 2.. aku belok masuk ke lane kanan ! Depan ada kereta pulak tu.. then aku cam panic..aku xmasuk2 pun lane aku.aku terus kat lane sebelah..sampai abg jijie sendiri sound "neyna..masuk lane kiri neyna..masuk kiri !" then baru aku pusing stereng masuk kiri balik..aku cam shock au !Bukan cakap aku..semua shock..Semua terbangun kot mase aku break emergency tu! sebab memang betul2 depan kereta aku benda 2. Kalau aku xelak pun memang aku rase dah langgar.memang xsempat.tapi aku cam kat awang-awangan..aku tak pasti ape yang aku nampak.

"neyna elak ape tadi?" abg jijie tanye lepas lebih kurang 1minit lepas insiden 2..aku diam.. Aku tanye nana.. "ko tau kan kenapa aku elak? kau nampak kan aku elak apa?" aku tanya dalam keadaan aku memang harap sangat nana pun nampak ape yang aku nampak.. nana diam.. dia angguk ! "aku tau...dah jalan je.." . Aku pun senyap..dada aku ni kencang macam ape dah . Sumpah aku memang nampak .. memang ada orang . Tapi kalau aku langgar..kenapa xde dentuman .kalau aku sempat elak..kenapa dia berdiri tengah2 jalan menghadap kereta aku?

Pape pun 2 la 1st time aku nampak benda 2..aku




Isnin, 5 Disember 2011

Hari Bahan



Hari ni adalah hari bahan sedunia. Tak cukup dengan kelas pagi si Q ngan akmal duk bahan2 aku.Ditambah pula pada waktu kelas malam . Mereka tu memang cari nahas.Tak tau ke mereka tu sedang berdepan dengan naga bimasakti . Berani2 nya ! Jaga kau!

Ok kisah dimulakan dengan Bismillah . Starting kes ni camni au.Masa Tnc cup haritu. Aku dipaksa (ye..dipaksa ye anak-anak..) oleh akmal untuk tengok diorang bermain bola. So aku ni yang baik hati dan budiman,pergi la tengok dengan terpaksanya...Dari start diorang praktis sampai la TNC bebetul..aku selalu tengok diorang bermain bola..

So nak dijadikan cerita..Dalam team tu aku cuma kenal Q..Akmal ngan wan sahaje. Yang lain-lain aku kenal suamsuam kuku jari kaki kambing je .So aku yang xberapa nak reti diam masa tengok bola memang agak beremosi terlampau masa tengok perlawanan bola.Aku xtau nama player2 die.so aku ape lagi..create la nama sendiri . Yang pakai kasut paling menyala kitorang panggil "aya" . Stands for cahaya..sbb kasut dia dari jauh dah bercahaya2. Yang sorang tu aku tengok macam safee sali.so aku panggil la die safee sali .

Then..nak dijadikan cerita katun pulak..lepas tamat tnc cup..dah 2 minggu lepastu..si safee sali 2 add aku kat fb.aku pun approve.pastu kitorang cakap2 la sikit. Then kitorang jadi kawan . Kawan sahaje ye anak-anak... Pastu malam 2.si safee sali 2 ajak la lepak..aku pun lepak jela...tu pun pegi makan je pun. Then ternampak la seciput kawan-kawan aku.Patu ape lagi.Diorang ni sepakat la membawa berkat ! Duk kutuk aku kemain hangat lagi. Gila babeng

Yela..selama ni aku duk bahan2 orang . Aku ni lau nampak je 1 benda nak dibahan..siap la..aku bahan habis2..tapi kali ni mereka2 yang pernah aku bahan duk sepakat bahan aku. Memang tak terkata la aku..terdiam ! haha.tapi tunggu la diorang..aku akan balas gak t .. :p

Ahad, 4 Disember 2011

Warga blogger yang budiman,

Saya mohon jasa baik tuan-puan . Ade sesape x tau kenapa saya punya blog ni. Bila edit da xleh nak upload gambar ke nak upload vidoe ke.Toolbar atas benda tulis2 ni dah hilang ditelan tsunami. Saya sangat lah susah hati dan menyampah menggodam laptop saya selama 4 jam tanpa henti hanya untuk mencari solusi itu.

Diharap kerjasama dari pihak tuan,puan .


DEMMM!!!!!!!!!!!
Ok hari ni kena bahan teruk-teruk sebab keluar ngan ishfaq tadi malam . Dem..rasanya macam xde hal..tapi leh jadi hal yang boleh dijadikan bahan. Demm...pape pun.diorang mmg nak kena :) Tunggu k..ni neyna la weh..lau xbahan orang sehari..xlengkap hidup saya ye anak-anak..:p haha

tapi yang best nye..si ishfaq 2 bukan nak backup aku..duk diam2 stalker dari tepi..sengal tak? haha..aku geram je kn..then siap tanye lagi..nak backup x? perlu ke nak tanye ? dah terang2 aku dah kena peluru berpandu 3 lawan 1..haruslahh!.adess... haha..


ermm..Tadi jugak..my ex couple...yang 6 tahaun 2 send me a msg .

 "biar mimpi sampai ke bintang" I love you .

Aku tak pasti apa motif die.tapi aku baru teringat malam td aku ada send something kat dia.. yang mengatakan jangan cari aku lagi..jangan contact aku lagi..jangan harap apa2 lagi dengan aku.n aku da xkenal dia lagi. Aku dan dia..ada masalah..masalah kami adalah kami sangat mengharap antara 1 sama lain masa kami susah, ada orang ckp..orang pertama yang kita ingat masa kita ngah susah..adalah orang yang kita paling harapkan & yang paling rapat dengan kita.. itulah maslah kami..aku xboleh terus harapkan dia..kami dah lama putus..


aku n dia perlu sedar..hubungan kami xkan kemana..


Tensi

Bangun-bangun je harini terus terpandang siling putih yang selalu tak menarik tu . Setiap hari nampak benda yang same je. Hish kenapa la ada satu kaler je kat siling tu ? cat la pink ke hijau ke.Baru la semangat sikit nak bangun setiap pagi.Kedekut punye uniten!Duit rakyat amik..berbakti tak jugak ! <--duit rakyat katanya !

Dengan langkah terhuyung hayang as usual. Capai towel merah menyala yang sangat cun melecun aku tu ye anak anak..aku pun gerak mandi . Lepas mandi aku duk pk-pk . Apa aku nak buat hari ni la sey? Sha-sha pagi2 dah hilang dah ! pergi kuantan dengan abang syahir tercinta .Biase la orang ada BF . bahagia kann :) haha.aku tumpang bahagia tengok mereka2 tu.Walaupun aku xde bf..dengan erti kata lain XLAKU .. aku bahagia aku masih punya relationship yang kuat dengan laptop merah lawa aku dan internet broadband yang xhabis2 nak mintak aku bayar bill tu .

Aku pun online.sambil makan rambutan yang dibeli masa pasar sabtu .Sedap..manis..aku rase cam nak beli lagi sekaton! Hurm...sunyi rumah.Housemate lagi sorang balik kampung.Bila duduk sorang-sorang ni.apa lagi yang mampu aku buat ? Mesti la aku terfikir-fikir balik pasal nostalgia lama.

Kadang-kadang rase macam aku ni makhluk tuhan yang tak berotak pun ada. Kalau lah lembu tu..dah jatuh cinta.. buat anak ..pastu terus jumpa lembu lain..jatuh cinta lagi pun takde hal..ni kan pulak manusia. Kenapa la duk ingat-ingat lagi ? Kawan tu dah hidup hepihepi. Yang kau dah nak 4 bulan benda lama masih nak kenang2 ke ? Kesian setiap kali aku tengok cermin.

Nasib baik petang tu ade jugak aktiviti bersama abg jijie dan kawannya. Tengok 2 makhluk makan 1 bucket KFC sangat la awesome ye anak-anak...

Malam tu pulak...aku kuar dengan sorang kenalan baru aku..emmm..aku pun xtau cane aku ley kenal die. Tapi yang aku tau..aku panggil die safee sali. Sebab die cam safee . Haha..suka hati aku la kan nak bagi nama orang tu apa.Aku kan memang paling terer kasi orang nama pelik2. Aku bukan tahu sangat pun nama dia. Lau dia bgtau nama dia sejuta kali pun..aku tetap akan panggil dia safee sali :)

Ada jugak la pelepas tensi aku daripada aku duk pk benda yang tak patut . Cam menanti vespa kuning turun dari langit.. bek la aku melayan kekawan aku yang kepala pun tak berapa nak center.Sama je cam aku . Tapi aku ok sket aa..diorang parah lagi!

Bila ngah tensi-tensi gini..tetibe phone bunyik .."BOSS" means my abah call. Tanya kenapa? Abah cakap..saje..tanye khabar kau. Sumpah hati ni rase macam nk gugur. Perasaan berbaur-baur. Mata ni tahan je airmata ! suara cover sedih dengan abah . Rindunya..seorang abah yang sangat penyayang call aku sebab rindu! Aku ni anak jenis apa la..duk pk pk pasal laki yang langsung xfikirkan kau..tapi abah kau yang rindukan kau..kau xingat pun. Sampai abah tu kena call kau sendiri baru nak sedar ke ?Ya tuhan....berkati abahku ..





I'm not only your ex-couple. I'm a daughter,I'm a sister,I'm a student . I'm a friend . I'm a human . I'm me .I'm so busy with all of those responsibilities so don't expect me to only thinking of you . I'm not going to waste mt time doing that. I'm busy with life .



Jumaat, 2 Disember 2011

They've been asking for ages . The moment where i told my friends that i'm about to wear hijab ,I'm doing it seriously . But then .. there's a time when i came back to my old lame world . Its the hardest moment i've been facing .

Now i reveal it. That moment .. when i was a girl with hijab . I met a guy . For me he was not that special but yeah,he took my heart . Well when i was busy falling more and more to him,he once said to me " i don't really into a hijab girl.." . And that was the exact moment where i'm trying hard to be perfect to him ..

I know i've beed real stupid for doing that in order to grab his attention but well,love is blind right ? we couldnt even compare whats good and whats not. i admit i was stupid and yeah. At the end of the tunnel,he dumped me . I really mean it. He dumped me real mean . Too mean . But at last i'm breathing again . Thanks ALLAH :)

Encourage me friend ! i'm about to do it. I want a better life . Few of my friends already make their move . They encourage me to wear hijab :) and i'm glad. thanks to them .I'm about to do it. SLOWLY :)


Can i say it here ?





Aku rimas dengan kau . Sumpah aku rimas gila dengan perangai mengada-ngada kau . Dengan perangai besar kepala kau . Asyik nak dengar cakap kau . Asyik nak kena jaga hati kau 24-7 ! Iri hati xleh tengok orang lebih . Muntah sial ngan perangai kau. Nasib baik aku n yang lain masih boleh sabar . Lau x..kau da xde dalam list lha sial ! Fuck la aku dah geram gila babi !




Selasa, 29 November 2011

Aku penat

Aku dah penat menipu diri sendiri .Bukan aku tak tau,bila aku baik dengan orang tu kadang2 orang tu bukannya suka aku pun . Aku penat nak pura2 macam aku xtau yang orang yang pura2 baik depan aku 2 buruk2kan aku belakang2. padahal dengan jelas dan nyata nya depan aku pun kadang2 diorang boleh bagi2 isyarat menganjing.Tapi aku ni yang bodoh buat2 xnampak.xnak berfikiran kotor pada orang la kononnya.xnak pessimistik la !. tapi apa yang aku dapat ? hanyalah segerombolan kawan-kawan yang munafik!

mak aku pernah pesan.biar orang buat kita . jangan kita buat orang .so aku pegang benda 2 sampai sekarang. Aku cuma harap..orang2 yang aku xkacau tu sedar yang diorang dah melampau kacau hidup aku sampai 2 sem dan buat aku rasa manusia paling teruk atas muka bumi ni ..dan berhenti kacau hidup aku . Aku dah penat. serious aku dah penat . aku dah penat bersabar. aku dah penat dipijak. Aku dah penat telan tomahan orang . Aku dah penat kena nganjing . Aku dah penat dengar caci maki orang . Aku dah penat dengar cerita2 xbetul pasal diri aku. Aku dah penat menjadi oranag yang bukan aku!

Aku bukan penyabar orangnya. Aku bukan baik orangnya .Aku bukan suka nak senyum pada orang yang dah pijak aku . Aku bukan pemaaf orangnya . Aku pendendam . Aku seseorang yang sangat susah difahami . Tapi sejak 2 semester ni. aku rasa aku la orang yang paling banyak sabar.banyak diam.. banyak muhasabah diri.banyak dengar nasihat orang . Aku menjadi orang yang bukan aku . Hanya kerana aku nak BERUBAH ! aku nak menjadi seorang manusia yang baik

aku percaya pada Quran mengatakan perempuan yang baik adalah untuk lelaki yang baik. aku pegang benda 2 dan aku cuba untuk menjadi seorang perempuan yang baik. Aku nak dapat lelaki yang baik. Untuk bimbing aku untuk ajar aku untuk pimpin aku .Tapi apa yang aku dapat ? Lelaki yang tak suka aku bertudung? lelaki yang xsuka perempuan yang xopen minded yang xpergi club dan yang x merokok . Kenapa aku kena jumpa lelaki2 sebegini ? Adakah sebab aku dulu seorang yang jahat dan kini aku harus bersama dengan lelaki sebegitu ? aku xnak...aku xnak anak aku nanti ada ayah seorang bajingan . Aku xnak nanti ada seorang lelaki pemabuk menerima nikahnya atas nama aku dengan mas kahwin yang sekian sekian . Aku xnak bakal pemimpin dalam rumahtangga aku seorang lelaki yang tak mampu mengimam kan kami

Aku dulu pun nakal-nakal aku..aku xpernah mabuk..xpernah rokok..xpernah club..xpernah sex bebas..aku cuma nakal2 seorang remaja. Teruk sangat ke aku dulu sampai sekarang pun aku kena tanggung lagi akibatnya..aku xnak ... :( Ya tuhan ampunkan aku........





Sabtu, 19 November 2011

Mengarutness



video

sorry if this video's distract people. I'm just preparing 4 my impromtu speech :P So i just try to talk more than 3 minutes . Haha .And yeah sorry 4 the messy hair ! Haha

Lalala

I just can't get it where's the sense of humiliating people that don't even know your name. Me,my friends..we already get enough of those shit long long ago. We'd been busy loving each other and dare to get through so much thick and thin together until we forget the feeling of insecure. But to be really honest ,those drama we face..it keep us stronger and stronger by day . What we are now is what you made us to be.We had each other and we don't need your Judgement. Keep our story spread.We didn't have anything to lose,anyway :)

Khamis, 17 November 2011

Maniac


Easy easy
If you're feeling down get to know me
Because i'm the one who don't care much
i never thought to bother others
Easy easy
if we get to know one another
i will only ask for love and faithfulness
i don't need that much
easy easy
you probably would understand
we'll be together and get to know one another more
whether its on pain or happiness
easy easy
even if one day your heart change
i won't be surprised
you're thinking of leaving me
then i will understand you that you need to go
i will be sorry and will regret it
but i will still be easy-going
if you are about to leave
because i'm not a person who forces others
we'll seperate in a way that is very easy-going !


i got this lyric translate from a thailand song called "sa bai sa bai" :)
SERIOUSLY !



Sabtu, 12 November 2011

Study Time


Ini lah hasilnya apabila study last minutes then ada 4 bab yang still xbace ape2 lagi :)


mula2 ingatkan ala..islamic studies..xpe..pakai logic pun boleh. then pagi 2 pergi class ustaz rosli..dia cakap..kalau ada soalan nak dalil n kata2 ulama.kena mention kaat situ semuanya ..Adoi..lepak ! terus balik 2 kelam kabut bukak buku ... hampeh betol! haha..:p





Selasa, 8 November 2011

Kuantaning



Again untuk keberapa kalinya ..Kami ke kuantan dan berlepaking disana :)

kami : neyna . shasha . nana . iqbal. syahir . akmal
venue : Teluk chempedak .
Date : 8hb 11 2010


tanpa kehadiran Qayyum,wan syahrul ETC ..kerana mereka semua pengsan
pada malam itu -.-",,pastu bila dah tau kitorang p lepak kuantan masing2 bising..kenapa x ajak ? padahal dah naik lenguh tangan call sorang2..tak masuk lagi credit yang kena tolak masuk mailbox..ceh ! haha..ala..actually xplan pun..benda ni terjadi apabila shasha n abg syahir yang plan..kitorang ikut je pun ..:p

walaubagaimanapun.kami merancang untuk ke kuantan lagi pada jumaat ini..DANG !! life is full of plan right ? I'm loving it yaww ! hahaha.

p/s-sebenarnye aku pun tak faham ape motif tangan aku tu.so sila jangan kaitkan aku dengan ADAM AF yang hip hop itu ye . Sekian. Harap maklum .


oleh kerana yang pergi tu terdiri daripada 2 couple..iaitu abg syayhir & shasha .Dan nana & iqbal (status masih belum diketahui..) ..maka aku dan akmal terlah menjadi seperti spongebob dan plankton yang bergaduh merebut kebahagiaan .Bosan kot..orang lain duk bercinta sakan..kami duk tepi2 main pasir..tapi best gak sebab aku men beberapa game dengan akmal dan aku telah officially menang sebanyak 5-0 ..sumpah aku rase de fight langsung main dengan die tu..haha

Xtau la kalau die tu baik hati nak kasi aku menang tapi aku nampak la die bersungguh2 lawan and at the end of the day kalah jugak. Haha..ape ape pun mereka semua memang best on earth




we enjoy our time that night. We wish to have another night like that soon :) Here are some video's that we capture together our moment of EATING -.-" je pun. haha



video




Sabtu, 5 November 2011

Very talented



i told you i found a guy. He's talented in photography . He's talented to makes me smile . He's talented to make me laugh . He's talented to makes me worry enough too. haha.He's the BEST BEST BEST memory of mine !





i do HEART all his art from the beginning . I Found him not long ago.Since i was broken hearted with my ex.He just appear and become a savior to my lonely road.haha..He's very talented in photography. i wish i was there on his photoart . But well,guess i'm not good enough to be there :) Haha..anyway..i love the picture . Thanks to you. I can see you put so much effort to make me smile on my crazy lazy day . Masa ngah penat2 ...then u boom me with this thing and i was like..:) he's sweet nuff yo.



Well atif..i wish to see you soon . Hope one day kita ada masa untuk hang sama2 k .walau xpernah jumpa this guy..i know and im sure he's such a nice guy on earth..:)



Jumpa Vid lama :)

video

Singing is my passion . I Love doing it because i have a really good mentor . My dad :) He sings well and i adore his voice much . He blessed me with thousand of oldies songs since i was a lil kid . And im just used to it . Singing is just like my full time job . i did sing wherever i go and i found its the most interesting thing to do . Thanks to ABAH anyway :)

Jumaat, 4 November 2011

I'm talented






My love towards him is not ACTUALLY love
it's STUPID .
How come a girl like me be so tough facing a heartbreak for this long.
UNACCEPTABLE.




Sometimes


I Just wanna go there,infront of you . Look deep in your eyes.. slap your face..kick your ass..bite you ear..taste your blood.. kill you and makes you suffer . But i know at the end of the day i can only tell you "be safe"






Mister You

Dear Mister,


You don't just break my heart. You Destroy it .


-Neyna-
Everyone has a haters.



There will always be that person who will find every tiny flaw you have so that they can use it against you. They will always find a way to put you down. But think about it; don’t let haters get the best out of you. One day, you will realize that it’s not worth it to change for those who won’t and can’t accept you for who you truly are. Just be yourself and offer them what they came to see because haters hate because
they can’t be YOU


Najua Boltz


Khamis, 3 November 2011

No matter


Aku ada banyak disorder au..aku rasa aku ada banyak penyakit pelik yang aku rasa menyampah pulak nak bawak penyakit ni ...haih..

1) Selsema disorder
Setiap kali aku jumpa habuk ke..bau perfume terlalu wangi ke...pergi tempat sejuk ke..confirm aku akan bersin2 sampai aku rasa macam dah xde udara nak bernafas dah. Sumpah rimas..rasa cam nak cabut hidung letak tepi sekejap je..!

2) Sedih disorder
Aku ni kuat rasa sedih.kalau aku teringat benda2 yang sedih sikit je..aku mula la touching melebih.menangis2 macam balu mati laki... sedangkan kadang2 benda 2 kecik je pun..tapi entah ape ntah yang membuatkan aku rasa sangat2 sedih sampai terkulai2 layu kononnya...cam pondan je tau!

3)Pk bukan2 disorder
Aku ni suka pk bukan2..benda aku xpatut pk la aku pk.. aku pk ..kalau aku lalu ,orang tgk..mesti orang tu kutuk2 aku. Kalau aku pakai macam ni..apa orang cakap nanti,kalau aku ikut jalan ni,nanti apa yang akan berlaku? kalau aku buat macamni..nanti ntah2 benda macamtu akan berlaku..camtu la gamaknyaa..haihh!



Nice blog :)








try to read her blog. She inspired me a lot :) I Love the way she express her feeling and the way she told the world about her story . She's creative anyway.



Selasa, 1 November 2011

Karaoke Time :)



Today kitorang ingat nak prank wan,qayyum dengan iqbal sebab birthday mereka tu adalah pada bulan yang sama. Bulan lepas. After rancangan kitorang xmenjadi..so kitorang pun ambil keputusan untuk enjoy ourself with karaoke :) it was not too fun not too sad pun . Haha..so so je.sbb hati pun xsenang xdapat prank mereka2 lagi.haihh..nasib badann !



masing-masing ngah sibuk melayan perasaan time ni.so aku dengan rasa hormatnya snap picture mereka yang xsedar pun aku ngah candid mereka..bila flash baru mereka like "what.......?" haha..i loike that ! :p


okay aku tahu gambar ni akan wat orang gelak.sila gelak puas-puas. Sebab saya memang nampak macam budak kecik mintak gula-gula bila saya potong rambut . Saya memerlukan positive energy untuk menambah keyakinan diri . P/s-wa benci nampak cam budak2 -.-" !



Qayyum ngah feeling nyanyi..si syahrul tu drama lebih..die bukan tido pun tapi saje je buat2 tido.mengade ! haha

Deym


I Hate it when people take me for granted . I'm not a type of someone who take people for granted .I've learn that thing's change.People change and it doesn't mean you forget the past or try to cover it up.It simply means that you move on and treasure the memories.Letting go doesn't mean giving up..it means accepting that some thing's weren't meant to be :)


demm !



bubu

Kawan


Bila sedih. Jauh dari family,yang ada cuma kawan . Ada 1 kawan yang selalu ada untuk saya. Kawan yang tak pernah berhenti menemani saya . Dia seorang kawan yang baik . Dia selalu ada bila saya sorang2...bila saya bosan..bila saya sedih..bila saya gembira.. Dia seorang kawan .

Kerana dia seorang kawan,
saya selalu mencari dia bila saya bosan. saya selalu reply mesej dia bila saya rasa kosong . Saya selalu cari dia semasa saya rasa saya perlukan dia.dia seorang kawan.

Kerana dia seorang kawan,
saya mengabaikan dia bila saya sibuk,saya tak call dia balik bila dia call saya banyak kali tapi saya tak angkat. Saya tak reply mesej dia semula bila dah bekesempatan . Tapi dia tetap ketawa bila dengar suara saya lepastu . Dia tetap ada untuk saya bila saya perlu dia lepas itu . Dia seorang kawan.

tapi kawan juga seorang manusia.


dia tidak selamanya boleh bersabar. Dia tidak selamanya akan ada untuk saya . Bila dia tidak balas mesej saya..saya akan rasa kehilangan . Kosong . Kerana dia selalu ada..dan kini..dia tiada..saya tau dia akan baca entry saya walaupun dia xangkat call saya atau balas mesej saya..saya rindu gelak tawa dia..sebab dia selalu ketawa bila kami berborak bersama ..:')



Saya rindu dia. Dia kawan saya.



Isnin, 31 Oktober 2011

Sumpah aku xpernah kisah kalau ada orang yang suka nak SHUFFLE ke aper kee..lantak beliau la kan. Yang menjadi haramjadahnya. Mereka obses pada shuffle itu dan kurang ajar :)


Kaepada Budak SMK berkenaan ,Kau jangan nak kurang ajar sangat la kan.Agaknya sebab tu lah budak tu kurang ajar dengan kau orang . Sebab kau pun kurang diajar adabnya :)

Nak orang respect kat kau..kau dulu respect orang okay :) Baru ngam orang panggil HERO.

respect comes in both ways .Sekian

Ahad, 30 Oktober 2011

Sungguh




Aku ingin engkau ada disini . Menemaniku saat sepi.Menemani ku saat gundah .Berat hidup ini tanpa dirimu . Ku hanya mencintai kamu,ku hanya memiliki kamu . Aku rindu setengah mati kepadamu. Sungguh ku ingin kau tau, aku rindu ... setengah mati :') Meski, telah lama kita tak bertemu . Ku selalu memimpikan kamu. Ku tak bisa hidup tanpamu .


Barisan ayat yang mudah untuk difahami . Namun tak semua orang merasai . Aku rindukan dia :')





Sabtu, 29 Oktober 2011

Kecewa




Zapp ! Terbangun dari tidur ! ... Aku tengok jam. Mak aih..dah maghrib ! kul 7.25 .. Rumah sunyi ! mesti mak ngan abah belum balik.. Hmm.. Bosannye ! Tengok phone .. Missed call from ********31 . Demm..! xsedar langsung bila . Perut aku dah berkeroncong . LAPAR SUDAH !

"jom teman saya pergi pasar malam"

Aku type..hantar ke no tadi..5 minit kemudian.tring3 !! hp bunyik..

"jap2..Bule kn..Na g amek adk jap.."

aku xreply..sambil bangun malas dari katil..pergi mandi..sembahyang..then aku start siap2 nak keluar..tengok jam masih 7.50..Hmm.. pasar tutup dalam kul 9stgah..lek lu lah..

Tunggu punya tunggu ..sampai kul 8 suku..Xde berita ..aku pun hantar mesej "lama lagi ke?kalau lama xpe la..saya pergi sendiri je."

Xde reply..Aku pun call..

"hello"
"hello..awak kat mane ?"
"saya dah nak sampai..da on the way balik da ni.."
"lama lagi ke?"
"tak lama..kejap je lagi..tunggu la.."


tupp ! aku letak..dalam hati dah berbaur2 da..marah ada..geram ada..len kali kalau nak lambat..baik xpayah nak ikut..ni dah janji2..then lambat2 plak.ambik kunci kereta..tunggu kat dalam kereta..Sampai jam menunukkan pukul 8.39.. Aku mesej " xpe la..saya pergi sendiri jela"


dia reply :
"3 minit g nek atas.."

aku pun tunggu..dah 3 minit pun..dia still xlalu lagi depan uma aku.then aku geram..aku call..dia cakap " dah sampai depan quarters dah.." aku nampak exora dia lalu...hmm..betul lah tu..so aku tunggu lagi..aku sakit hati..padahal dia paling tau aku sangat2 xsuka menunggu 1 tapi kenapa dia buat lagi? saje nak sakitkan hati aku ke ape ? tapi aku sabar lagi..

jam menunjukkan pukul 9.. aku dah hilang sabar.. aku hantar mesej

"nk g x ni? lau xnk saya gerak"

dia reply.."amek sy at atas"

aku pun pecut naik atas..dah sampai depan rumah pun still dia xsiap lagi.. aku nampak kelibat dia lalu lalang alam rumah sebab tingkap dia boleh nampak dalam...langsir dikuak kan.. Hmm...kemas..berkemeja..hati aku dah rasa lain... dia keluar rumah..berlari masuk kereta aku.. dengan membawa sepasang kasut . Hmmm kasut ? Okay dah faham

Dia ni..seorang lelaki yang simple je..pergi mana2 memang xreti nak pakai kasut.. Seliapr je...kecuali kalau dia nak pergi luar kluang ! jb ke pd ke tc ke..and yang paling penting CLUB .aku dah tau sangat dia nak kemana pun..cuma aku abaikan apa aku rasa..xnak negative


dalam kereta ..dia mulakan perbualan " kejap lagi..saya nak keluar makan dengan kawan-kawan tempat kerja saya"


DANG ! aku dah agak..tapi aku tau apa dia cakap tu tipu.. dia xakan nak keluar lepak makan dalam kluang ni pakai macam tu punya ..aku tau .tapi aku saje buat2 xtau..malas nak masuk campur hal dia..tapi semakin aku xnak fikir..semakin aku fikir..aku pandang dia..aku tanya

" bila?"
"ni kejap lagi"
"kejap lagi tu bila?"
"ni lepas saya keluar dengan awak ni la"

Tetttt..hp dia bunyik..

"hello kau kat mana?
oh..aku xjadi g pasar..
aku depan Mc'd..amik aku depan Mc'd "


Kan.dah agak..saga purple xsilap aku amik dia..:) kalau nak lepak makan..xkan la sampai nak beramik berhantar..pakai cantik2..naik kereta lagi.. selalu lepak makan nek moto je ..huhu..inagt aku ni naive sangat agaknye..

Depan dia tadi pun aku dah menangis..dia tanya kenapa ..aku cakap xde apa2.. Habis je aku tapau makan..dia pun naik keta kawan dia..serupa macam aku driver dia..yang hantar dia kebandar sbb nak senangkan keje dia..

Aku menangis bukan sebab aku sakit hati dia buat aku cam driver
aku menangis bukan sebab aku sakit hati tunggu dia lama



aku menangis sebab aku sedih kenapa dia masih macamtu
aku menangis sebab aku sedih kenapa dia xpernah cuba nak berubah menjadi lelaki yang baik
aku menagis sebab aku kecewa dia masih nak habiskan duit dia pada benda xberfaedah sedangkan nak sara hidup dia sendiri pun dia masih belum mampu.

Aku betul2 kecewa kenapa dia mengejar semua benda yang xpasti. Perempuan.SEX. dadah.club. DUNIAWI .aku sedih aku dah xde suara nak cakap pada dia yang aku xnak dia buat semua tu

Dulu aku jaga dia..segala macam kejahatan.aku halang dia untuk dekat. Aku nak dia jadi yang terbaik..aku xmampu ubah dia..so aku lepaskan dia..aku harap lepas 6 tahun hubungan aku dengan dia..dia boleh sedar apa aku buat tu untuk kebaikan dia.tapi tak..dia xnampak.malah dia rasa lebih bebas.. dia bertambah teruk.dan aku hanya mampu berdoa...tuhan bukakan pintu hati dia.kembali kejalan yang benar

bila aku tanya kenapa dia buat macamtu..dia hanya akan jawab

"dah awak xnak jaga saya lagi..macmani la jadinya.."




hmm..








At last she end up here


Kawan baik aku since sekolah menengah ..dah berkahwin :) aku rase lega gila..jadi pengapit dia siap uolls. Aku rasa dalam member2 aku dalam group tu..Yang paling gonjeng ..si kecik ni la...then..now..dia dah kahwin.aku rasa sangat2 glad :)

Hope that wedding akan bahagia till the end of time .


walaupun aku..mala ..aja n aiza je geng kita yang datang..kau jangan sedih k..sebab kitorang selalu ada untuk kau bila2 masa..ingat x dulu..bila sorang dari kita sedih..semua pun sedih..kau jangan rase sedih ayu xda masa kau nikah n kau sanding.. mungkin dia pun masih mencari2 hala tuju dalam hidup dia..yang penting kita semua friend forever k :)



Jumaat, 28 Oktober 2011

Tektonik Tetibe





Saya rasa bruno mars patut wat tutorial pada lelaki zaman kini untuk mengajar mereka cara menghargai PEREMPUAN :)



sekian.

Khamis, 27 Oktober 2011

i still love him




When my hearts only belong to 1 guy. My sight won't be able to attach another guy .My heart don't allow it to. I'm stuck with the only one . The one who ignore me most :) I'm not going to beg him no.i'll only try to slowly accept the fact that he might be impossible for me to own AGAIN and walk as a normal girl with a screwed lil past stories :)

3 story in 1 Post


Saya sedih orang cakap Ghadaffi kafir.

Okay stop cakap pasal benda mengarut. ni nak cerita sikit..first story..tadi kan .mase dalam kereta .. aku teringat satu insiden dulu..dimana aku n the geng pegi la pasar lepas class.benda ni jadi sem lepas ye anak-anak..kitorang dah sudah class tu,Beli la lada kering bawang putih bawang merah belacan semua tu . Nak masak katanya ...

Then ..tup tap sampai rumah. DANG ! lupa..mana ada blender.. nk blender pakai hape ni ? then kitorang dengan bijak dan laksananya..ambik periuk..letak barang2 dalam tu..tumbuk bahan2 tu pakai belakang cawan. OMAIGODD.. sangat tak leh diterima akal okay,,but guess what? we did it k.. at last dapat jugak asam pedas walaupun rase die confirm la len macam kan. Haha..sumpah kelakar la wey,but it shows la how our mind is creative kan . [cheh padahal da buntu akal xtau nak watpe..men bantai je..]

Second benda yang aku nak cerita.Sem lepas jugak.aku ade kenal dengan 1 mamat ni..die ni kebetulan 1 kampung la kiranya dgn aku. Ntah la..camane..die add aku kf fb.n friendly lak ngn aku..so aku ni pk..oh kwn sekampung ..so aku pun friendly la jugak ngn die..Ntah camane cerita die aku dah lupa..aku jadi rapat ngan die..balik muadzam pun same2..tp aku tau die ni ade awek..plus kitorang bukan bercinta.Kawan biase je pun. Tapi awek die ni punye la xsuke aku kwn ngan die.jeles kot..faham la dek non :p tapi yang xbest bila diorang gado.at last..aku yang dirasa macam salah.

padahal bila aku pk pk balik..ok 1st..balak die yg add aku. 2nd..balak die yang approach im aku. 3rd..balak die yg kasi no phone kat aku. 4rd..balak die yang slalu text2 aku. So nape at the end of the day macam aku lak jahat,macam penjenayah peragut pakwe orang? Pelik kan disitu? so aku amik keputusan..Lau awek die manyak jeles..so bek aku yg blah..sebb aku xnak la kan sal aku xmemasal bf die ni break ngn gf die lak..n dalam mase 2 aku da xcontact balak die ni..lame2 aku tgk balak die pun da delete aku dr fb..aku rase awek die kot suruh.jeles lettew..:p ala aku xkisah.. huhu..tp xpe ..aku faham..tp yang menjadi hairannya..tadi..baru kejap td..abang awek die add aku.Aku cam.. pahal lak? aku da xde contact kot balak adik kau...mungkin adik die suh stalk kot ntah2 budak tu still kwn ngn aku ke ape kan.tapi pelis la..balak kau bukan taste aku.Sekian.

Cerita ketiga yang aku nak bahaskan disini adalah cerita pasal ex aku..tetibe tadi aku tenampak fb ex aku..walaupun aku xmutual friends ngn die..tp..aku leh tgk pic2 die. [Sbb dulu aku yang settingkan fb die..die xreti..;p..] so..aku tgk la..die dah ade gf baru.To be honest aku terkejut..sb aku tau camane die suffer hilang aku dulu.Kesian mmg kesian la..sbb aku blah camtu je..yela..die orangnya sangat la pencemburu.1 lelaki pun aku xleh nk cakap hi kat fb.sedangkan aku ni dah memang dikenali sbg gadis yg semua orang pun nk tegur..ala-ala pm giteww :) ceh ..tapi jenis aku lau bf aku suh aku ikut..tapi ni masalahnye..die marah sampai ugut2..die ugut nak edit gambar aku nampak bogel..nk kasi kat mak aku..die nk cakap kt mak aku..aku ni dah rosak..die da sentuh aku la..gile psycho! aku ckp..lau nk fitnah silakan..leh check klinik ape..bukan xleh check..tp die makin ugut macam2..die ckp lepas ni mane2 laki yg kwn ngn aku semua dia nk ckp die dah buat cam2 ngn aku la..ape2 haramjadah la..camtu la lebih kurang..aku pun da lupe

and ape die ckp..die buat kot..lepas kwn ngn die..aku kwn ngn dak keje giordano..die punya la buruk2 kan aku gile babs . sampai dak tu pandang aku cam bitch gila..aku like haihh..pebende sial kau ni..then aku start berkasar balik ngn die..aku cakap die ni psycho..pathetic..org da xnk nak meroyan..aku terpaksa okay..bukan sengaja.. omaigodd..[ terasa kejamm..T.T!!!] haha..tapi nak wat cane..lau korang ada tmpat aku pun maybe korang akan wat cam ape yg aku wat.sebab die ni siap bakar2 baju yg aku pna kasi kat die.pecahkan kaca yang aku pernah kasi pada dia..depan umah aku gak..and ugut2 aku..dia tengking2 aku..maki2 aku tunjuk fuck depan aku..depan umah aku gak..so itu dah kurang ajar aa kan? soo aku pun ckp la " bodo xpaham bahase..orang da xnak dah la..semak!" haihh..ape nak jadi remaja kini.. <--ceh !


Fact tentang Neyna :)


Neyna begini orang nya :


Saya sangat rimas bila saya tengah focus buat sesuatu,orang cakap-cakap dengan saya .
Saya suka tegur orang yang saya suka nak berbual sahaja.Hehe ngengade lettew .
Saya xsuka flu sebab bila saya flu,nanti saya mesti athma sekali.Mls nak minum tonik pak tani.
Saya pelik dengan orang yang suka cerita pasal orang lain. Xde keje ke weh?
Saya xsuka lelaki yang perasan hensem . Puh-lease la !
Even if lelaki 2 betul-betul hensem pun,lau die perasan hensem..saya akan rase menyampah
Saya suka orang yang creative .
Saya suka tengok lelaki yang berambut pendek tapi pandai menggayakan rambut dia tu :)
Saya suka tengok perempuan yang pakai tudung lilit2 cantik2..saya tergodaa..:)
Saya suka perempuan lawa yang baik. Tak sombong la maksudnya khan...
Lau perempuan tu lawa tapi sombong,bagi saya dia xcukup lawa .Sekian.
Saya suka tengok couple yang sweet tapi xannoying
saya xsuka couple yang annoying. Tettt
Saya tak suka orang buat maksiat depan saya.Saya rase nak join..ceh xde la...myampah !
Saya suka tengok abah saya gurau-gurau dengan mak saya .
Saya suka tengok orang ketawa.
Saya suka buat orang ketawa
Saya suka orang yang buat saya ketawa
Saya suka ketawa
Saya apa lagi erk..
Saya suka lelaki yang nakal macam radit dalam cinta radit dan jani.Cehceh demand !
Saya suka lelaki yang messy tapi style n x jerk macam julian casablancas
Saya suka Britney spears sebab saya rase die seksi.
Saya suka
Saya suka perempuan Lembut sebab saya kasar. Bhhahahaha
Saya suka lelaki dan perempuan yang sporting yang open minded yang baik .
Saya xsuka mendiskriminasi orang
Saya bukan racist orangnye
Saya jenis kalau saya dah xsuka..sampai bebila pun saya tak suka
Tapi bila saya dah suka..Hambek kau !
Saya seorang yang tidak suka berdendam
Saya seorang yang pemaaf
Saya seorang yang sangat cepat marah
Saya seorang yang cepat cool bila dah marah
Saya seorang yang sangat-sangat ego






Saya seorang yang malas nak fikir dah..

sekian :)





Muslim Leader killed



May God blessed Ghadaffi.
May jews got their pays by hurting muslim .
Allah is GREAT .



Rabu, 26 Oktober 2011

Seriously ?


I dont know whats been up lately actually . Aku ni jenis orang..kalau aku dah break ngan ex aku..entah kenapa..aku akan jadi close ngan diorang as a friend . And setiap kalinya tu lah..akan timbul perselisihan antara aku dan awek baru mereka.

Benda ni berlaku bukan sekali,bukan dua kali malah berkali-kali . Setiap kali aku rapat ngan ex aku sebagai kawan..at the end of the day..confirm ex aku akan perang dingin ngan awek baru beliau then die punya Big reason is ME :) walaupun actually bukan aku yang contact ex aku..tapi ex aku yang contact2 aku.

Demm.. ! aku pun xfaham..even if aku sekadar aku reply kat status ex aku cam "pergh...gila la.." then awek dia akan mencelah ,tukar topic plus bernada marah gila ! then bila aku dah xreply..dia senyap..then bila aku start reply balik,dia akan celah lagi and buat2 cakap pasal lain lagi dalam keadaan marah lagi..and i was like...WHATTHAFUCKK?? aku contact die atas dasar kawan bukan ex..so cam chill la wey ! if aku de prasaan kat ex aku lg..bile ex aku ade gf baru..nk simpan die dalam list aku pun aku xsanggup.itu AKU !

Ade satu ex aku..actually die seorang pengkid. Aku cpl ngan die dulu pun saje je nak sakitkan hati ex aku yang 6 tahun tu je pun..xserious pun..tapi relationship aku n peng 2 baik..even dah lame xjumpe pun but still contact2..dah 4 tahun kenal..mesti la ade strong bond kn..lau jumpe mesti like..heyyy!!! whats upp! :) camtu la..

then die cpl ngn sorang awek yang muke macam jamban tunggu masa nak pecah..aku xreti nak kutuk fizikal org..tp sebab attitude die macam FUCK..terpaksa la aku..mungkin sebab muke die cam jambatan xsiap tu la die desperate gila cpl ngn peng tu n sayang separuh mati kat minah tu..who cares bab tu ! yang aku care nye..mase 2..ex die de call2 aku..tp aku busy with life so aku xpickup..so aku ignore jela..then dalam lusa camtu.aku call balik..die plak xangkat..so aku pun g kat fb die..post " asal call xpickup?" tu je pun..then gf die yang HOTGILABAPAK tu..comment2 cam tanye pahal aku call2 penk die? aku like "err...saje je xde yang penting pun.." then die ckp if i got something 2 tell..yg IMPORTANT SAHAJA ..ckp thru her..jgn trus nk ckp ngn ex penk aku tu..

i was like "whatt..?" ape benda kau ni la siak..macam la aku nak penk kau 2..die ade ape aku ade..xde yang menarik nafsu aku pun..so kenapa aku nak kena bergaduh ngan kau pasal penk kau yang sama jantina ngn aku uh ? pelis la !pastu ape jadi antara aku ngn die..malas aku nak cerita..sbb die buat melampau sgt sampai aku block die..tapi sumpah sampai bila pun aku xnak tegur penk die..haha..








Isnin, 24 Oktober 2011

Jangan menangis untukku :)



Sekali ku telah berjanji..Tak akan ludah ku telan kembali ! Kerana aku telah memilih cinta hanyalah satu..untuk dirimu! Namun apa yang telah kau beri ? Benar.. lidah memang tak bertulang. Dulu kita berjanji tak akan pernah saling menyakiti..cukuplah sudah jangan menangis untukku..Hapuslah air matamu :) Beribu kata maafmu takkan merubah..Hati terlanjur terluka! Selalu untuk mencuba dan terus mencari Jalan untuk maafkanmu..Walau ku tahu semua hanya sia-sia..Ku sedar cintamu terlahir bukan untukku..



Ahad, 23 Oktober 2011

Radit dan Jani

Kisah radit dan jani adalah kisah romantik terbaik buat aku . Aku sangat-sangat menyukai cara diorang sebab diorang hidup dalam dunia diorang sendiri . Tak kira la betapa susah hidup diorang,betapa hina nya orang pandang diorang,betapa banyak nya halangan dalam hubungan diorang.Tapi bagi diorang,perhubungan mereka adalah PRIORITY ! dan yang terbaik hanyalah apabila mereka bersama .

Aku sayang kamu bodoh ! walaupun si radit ni betul2 useless,bajingan memang xleh provide apa-apa untuk jani..tapi jani sorang je nampak apa yang mampu radit bagi pada dia . KEBAHAGIAAN . orang lain akan terus mengutuk... orang lain hanya akan nampak keburukkan radit,Tapi bagi orang macam jani..dia nampak radit on the other side. Hanya radit yang mampu membahagiakan dia. At lease,radit sangat-sangat mencuba walaupun dia tau..dia xkan pernah mampu .

Sebenarnya aku lebih memilih lelaki macamni. Dia nampak jahat.. flirty..tapi dia sangat setia . GF dia adalah priority. Aku berfikiran sama macam jani ! Dia xmampu kasi aku macam-macam .Bagi aku,aku xkisah lelaki 2 jahat mana pun..asalkan dia sayangkan aku sangat2 pun aku dah cukup bahagia :)



QUOTES DARI RADIT & JANI

"Semua orang ga ada yang percaya kalau kita akan selalu terus selamanya "
"mereka semua tu tahu apa sich tentang kita?"
"mereka semua tu ga tahu tahi-tahi nya kita"
"mereka pikir kita ga bakal bisa hidup bahagia,tapi aku bahagia hidup bersama si bodohku ini!"
"Bahagia itu kita yang ciptain, bukan mereka"
"mereka pikir kalau gue ga bisa bagi kamu rumah,mobil,baju bagus itu artinya aku ga bisa bahagiaan loh,tahi!"
"mereka ga tahu gimana kita"
"kita akan selalu berdua,dan ga akan ada yang pernah bisa misahin kita,kita punya cara kita sendiri,dan kita punya dunia kita sendiri"
"aku sayang kamu bodoh"
"aku juga sayang kamu"


Bahagia itu kita yang ciptain, bukan mereka. Mereka gak tau gimana kita. Kita kan selalu berdua dan gak akan ada yang pernah bisa misahin kita, kita punya cara kita sendiri dan kita punya dunia kita sendiri. Aku sayang kamu, bodoh.


Jumaat, 21 Oktober 2011

I Can see





Nowadays .. Lelaki lagi nampak ramai daripada perempuan .so secara xlangsung..lelaki ada power untuk memilih ! dan ini menyebabkan ego lelaki bertambah menjadi 5 darjah lebih tinggi dari biasa. Fact bukan?

Dulu kita banyak tengok lelaki mengurat perempuan.. frust bila xdapat..menunggu ex couple dia tukar fikiran dan kembali pada dia..Right? Tapi kini..semuanya terbalik . Perempuan yang mengurat lelaki..frust2 bila xdapat..menunggu ex mereka kembali kepada dia.. hmm.. whats been up here ? Demm..!

Yang lebih menjengkelkan,lelaki yang rupa ala kadar je pun,mulai demand gla babi. Setakat girl next door,memang xpandang la..disitu i can see so-so guys act like a hotstuff ! Sumpah geli. Kalau perempuan cun tegur,mula la act macam paling hensem sedunia.. Kalau perempuan next door tegur,buat2 xsedar je.. Macam Geli !

Sekarang,lelaki hensem,nampaknya lebih cenderung kepada perempuan cantik & kaya. Cantik sahaja xcukup. Lelaki yang berwajah sederhana kacak pulak,at least nak girl with complete package . Nice face,nice body,nice ass.nice boobs. Lelaki yang xhensem pulak,nak yang Hottie je..yang kalau boleh pakai baju sesingkat mungkin untuk ditayang sebagai ANGELINA JOLIE in da house . What the heck is happening yaw. Like seriously..cermin rumah aku banyak..kalau kau nak pinjam..boleh je kot !look at yourself.

Sampai ada perempuan yang boleh tahan la manis2 tu..semua single..yang nice2 tu..yang pakai sopan..tapi attitude perfect ,yang pandai jaga diri tu semua end up single. Yang muka macam harem.. yang boleh pakai skirt..ada ass yang solid..ada boobs yang hot..ada pinggang yang kecik cam kerengga itu yang dipandang . Like hello,korang ni ikut logik or nafsu ?


Tapi ape boleh buat ? Taste orang lain-lain.so nak xnak terima sudah :) senyum sahaja .