Isnin, 28 Mac 2011

Penyeri Hidup






Sedar tak sedar , neyna selalu mengeluh pasal bosan..bersendiri .tapi neyna lupa..yang neyna sebenarnye dikelilingi orang-orang yang super baik dengan neyna..yang boleh ada time susah senang neyna .rasa happy pulak bila ingat2 balik. so dari post kali ni..neyna nak kenalkan pembaca blogger dengan kawan-kawan yang baik dengan neyna & orang2 penting dalam hidup neyna :) Have a blast!


azmeera sahudin - Dia ni...neynasusah nak cakap..setiap kali neyna ingat pasal kawan baik..1st mesti akan ingat dia..sebab dia ni jenis..lau neyna dengan die..masalah besar mane pun boleh rase ringan gila..dia buat neyna calm down bila neyna rase bersalah. Dia buat neyna rase neyna xsalah langsung pun walaupun memang dah sah2 neyna salah dalam kes tu..:) kalau neyna ada masalah cinta2 ni..die la neyna akan cari..sbb die ni faham skit perasaan neyna ^^ ...die slelau text2 neyna ..kanag2 neyna xsempat nak reply..tapi neyna tau die faham..sebab neyna sayang die no matter what :)


Fil,puteri,qeyla,me & nene - Diorang ni actually kawan baik neyna mase tingkatan2 1,2-3 .. mase neyna duduk jb lagi..then kan kitorang berpisah sebab yela..neyna pindah2 kluang apa bagai..so pisah jap..tapi lepastu..jumpe balik..tetap rapat macam dulu2 jugak..sebab diorang ni best.kawan xpilih2 punye..lau duduk ngan diorang..ketawa je lebih...kecoh gila..ingat lagi masa lepak kat MC'D City square ..mase 2 senyap je..datang kitorang..mak aih..hambik die punye memekak...haha..tapi kitorang xpernah peduli ape nk jadi...sebab hidup perlu enjoy..sayang korang ketat2.




Mala,kecik aku & ayu - ni pulak kawan2 baik neyna mase form 4-5 dan selamanya..sebab diorang ni la rakan seperjuangan mase zaman-zaman nakal dulu..same2 panjat pagar sekolah..same2 kena kaunseling ..same2 kena denda lap tingkap bilik guru..sama2 liquid nama kat buku salahlaku pelajar..sama2 melawan cikgu..haha..banyak yang kitorang buat same2..kalau ingat balik rase nak nangis pun ada..sbb mase 2 kitorang enjoy sangat masa-masa kitorang bersama .rasa nak patah balik sekolah lagi...dengan korang..so aku dapat cerita masalah aku kat korang nangis2 cam dulu2..so kita boleh lepak chill same2 sambil cerita pasal benda yang kita dah buat n ketawa2 camdulu ...rindu kat korang kawan terbaik aku :'(






Wan,abed & apan - ni sume pangkat adik neyna..walaupun neyna xberminat nk adik2 angkat..tapi neyna anggap diorang ni mmg da cam adik sendiri..Knal diorang da bape taun lpas da..gambar atas tu yang cute tembam kit 2 apan name die..sebelah die wan..diorang ni knal na da lame..cume xlepak2 lagi je ngan diorang nie.aha..:p yang pic bawah tu...pegang straw tu wan..yang baju kuning 2 la abed..abed 2 EX COUPLE na.. sebelah die..err..xkenal..sebab geng die ni ramai sgt..yang neyna kanl cume die la 3 orang..ngn lg sorang nama paan .itu aje..diorang ni bawah na..tapi diorang cool.fikiran diroang xcam dak2 lain..diorang ada group sendiri ..name group diorang QUAINTDEATH lau xsilap..lame da diorang buat benda 2..even mase group 2 xbuat lg pun na da kanl ngn diorang..sbb mase 2 na ingat lagi diornag ada tanye...nk nama kan group tu apa..aha..tapi diorang best...xde buat benda bukan2..paling kuat pn mase diorang dulu2 mosh2 tu der la kat gig :) biase la..hehe..xpun diorang men skate..men counter strike..pastu rakam siapa menang siapa kalah..tapi wan kot punye group slalu menang..sbb wan ada cam bangge2 skit die memang dlm 1 video uh..ada 1 video diorang tu..apan joget2 dengan paan..xnak merokok..sumpah cute..tapi berdekak la tgk...haha..diorang ni type2 budak yang suke wat orang tergelak tengok gelagat diorang..comel but clean :)


Support la blog diorang k guys :http://quaintdeath.blogspot.com







EYZHAT & BUYUT - dua mamat nie..aha..serious best . diorang start knal neyna dari celah mane pun neyna lupe..tapi sumpah diorang ni best..sebab ade je benda diorang ni planning nk buat..ingat masa neyna 1st2 kanl zhat ni..die nk wat surprise kat EX gf die dulu..then neyna ngn buyut bersubahat ..haha..kelaka lau ingat2 balik..mase 2..buyut ni cpl ngn neyna ..[ye.ye..buyut ni EX COUPLE neyna..] Walaupun dah break..tapi hubungan kitorang masih baik..sebab diorang ni mmg baik gile...kawan yang betul2 kawan..bukan kawan yok2 la..pape pun love you guys damn much..harap persahabatan kita kekal sampai bile2 k dude ^^


wawa- ni adik manis neyna ..die ni junior neyna mase form 6..ramai cakap muke die ngan muke neyna same..tapi neyna rase tak pun sebab die ni comel killer ! neyna ni comot2 ..haha..tapi die ni bets..lembut je orangnyee..tapi kadang2 die ni garang jugee..huhuh..suke tgk muke die..cara die cakap...;p pape pun neyna da anggap die ni macam adik neyna sendiri.

so sape2 cuit die pun neyna akan marah yang teramat sangat :)




Bienjie Asyraf Damien ? Oh no ! Mohamad Asyraf Bin Mohamad Akhir je okay-kenal dia dari neyna form 5 lagi..mase tu 17 tahun sekarang sudah 21 masudnya=4 tahun okay. haha..mule2 die ni abang angkat .. sebab die cpl ngn akak angkat neyna dulu ..so automatically jadi la abang angkat kan..lepastu couple..putus ..couple..putus..camtu jela sampai la ni..haha..die ni orang nye extra manje. exta baik ..extra penyabar ..huhu..tapi lau die da meletup..die xkan maki 3456(*&^%&$#%^. tidak sama sekali ! dia akan..cakap dengan tenang .tapi amat2 lah menusuk kalbu ..;p bahaya bukan die ni anak-anak ? ;p pape pun neyna sayang die .. ^^

Mohd Saiful nizam - jepun ni kenal lagi da lame..dari form 5 ..kenal dari kawan neyna..mala..die ni orang nye baik..setia..lembut...and penyabar..die sentiasa ada untuk neyna susah senang..die slalu nasihat2 neyna benda yang baik2..die buat neyna rasa best sangat..cam dihargai..die kawan yang sangat2 baik..seriously..thanks Asam :)



Faiz- die ni la orang yang paling rapat dengan na dalam dunia ni..die tau bila na marah..die tau bila na tipu..die tau bila na nk nagis..die tau bile na ketawa..die faham na 101% . dia tau na slalu akan cari die lau dalam masalah..XPERNAH langsung die tak tolong.. die mesti tolong punye ..walaupun mase 2 die ade benda lain nak buat die tetap akan utamakan neyna..die ni memang baik..sebaik2 orang..cume orang mungkin xnampak..orang cakap die ni mcam2..tapi neyna je tau die ni camane..die sangat2 lah baik dengan neyna.. :)

Ahad, 27 Mac 2011

Bosan


*Typical lelaki zaman kini


CERITA 1



TLZK :hai...
AKU : hai..
TLZK : ngah buat ape ?
AKU : xd btpe..

blablabla <--skip perbualan bosan yang panjang dan sama setiap kalinya..

TLZK : awak single ke ? ada bf x?
AKU : gf sehat ?
TLZK : xde gf la wak...sy single


TETTTTT............!!!!!



XDA GF ?
ulang tayang XDE GF ?
hello?? kenapa erk..dah ada gf ngaku single ? oh my gosh ! sooo anooying!


Perlu ke nak tanye org 2 ada bf ke tak ..lepastu ngaku2 single ape bagai ?
nahh!

xperlu kot.
....................................................................


CERITA 2


TLZK : hai awak.. mintak num fon boleh ?
AKU : xpakai fon
TLZK : ala..jgn la gitu..nk kawan2 je la..bkn nk buat ape pun..boleh la..
AKU : sorry la..xboleh la..
TLZK : eleh blah la KAU !!macam la cantik sgt ..blah la wei ..stakat muke kau ni..kat pasar malam pun blambak..jangan nk berlagak sangat ! bajek bagus !! JIQUDI76nbd!@#sgiwe$%^_)(*&^%cgdvsm!!!!!


blocked !


understand what i mean right ? Huh ~ PATHETIC


............................................................


CERITA 3


TLZK : hai awak...ngah buat apa ?
AKU : xrep..
TLZK : hai awak....
AKU : xrep..
TLZK : salam..awk ape kbr?
AKU : slm..


SKIP <--- perbualan kosong yang berakhir dengan bosan..


Selang beberapa jam kemudian ...


TLZK : woi pompuan ! kao pahal wei im im ngan balak aku ?? gedik sgt ke kau ni ??[ayat rempit]
AKU : huh?
TLZK : ni awek die..!! kau ni sundal apasal kau im laki aku? xda jantan sndri ke pompuan miang!
AKU : tanye la balak kau..sape im sape dlu..
TLZK : balak aku ckp kau yang TERHEGEH2 IM DIE ...POMPUAN MIANGG!!
AKU : kalau nk gado sal laki...besok pulak lah ye..:)



Ulang tayang : " kau yang TERHEGEH2 IM DIE ...POMPUAN MIANGG!!"



see? pandai x lelaki itu putar belit cerita ? :)
babi bukan die anak-anak? :)



................................................

CERITA 4



TLZK dah rapat dengan 1 perempuan yang bernama ETON . dia ske gile kat eton . then ...aku sebagai kawan..tau yang ETON adalah gadis miang gatal yang banyak jantan dan telah memusnahkan banyak hati.

SEBAGAI KAWAN YANG BAIK HATI :


TLZK,aku sebagai kawan nk aa kan bgtau kau...ETON ni sebenarnye kawan dengan kawan aku MEDAN . MEDAN pun baru gaduh ngan KASSIM sbb rebut ETON . Ni minggu lepas, KASSIM bertumbuk dengan JALAL sbb bawak ETON kuar.. JALAL tu pun dulu kawan baik dengan USMAN .tapi sebab ETON,diroang tak kawan lagi...USMAN pun skg da tak bertegur ngan PI'EE. Sbb pi'ee pun pnah kua ngan ETON .

JAWAPAN DARI TLZK :

kimak aa ko..aku xsuke siaa orang buruk2 kan ETON. ETON 2 baik..suci murni ..kau kalau nk cakap2 camni..kite putus kawan aa doee !! BEK takya doe de kwan cam ko..cam sial bawak mulut ..blah ko !aku tak ske aa doe ! skali wa da jack muke lu orang ! sume siaaal aa siaa !<---ayat rempit ye anak-anak..




dan aku dan TLZK tidak berkawan lagi....




selang 2 bulan seleps itu..TLZK putus dengan ETON sbb apa yang AKU ckp adalah ternyata betul . Masa 2 TLZK malu suda nak bertegur dengan aku..




HAIHH....SIANNN.......





MORAL OF THE STORY :


Tak semua lelaki dalam dunia macamni..aku xcakap semua..aku ckp segelintir.. come on..grow up and be a man la bro..sampai bile nk hidup macam rempit . please la..hidup untuk dinikmati dengan best bukan untuk buat hidup orang lain ruin. lau dua- tiga orang ko buat macamtu,maybe xpe lagi la..tapi lau da 10-20? n kalau semua tu doakan korang celaka? tak ke makbul doa2 teraniaya diroang 2? dah hidup xsenang xpasal2 kan ? come on dude.. have a life k ..

Jumaat, 25 Mac 2011

Lihat kau Lihat dia


bukan kerana tampan wajah.
bukan kerana mewahnya hidup.
kamu mungkin tidak akan faham
kenapa aku msih disisimu ketika kau berharap yang berbeza
kerana aku cinta kamu tidak bersebab
tidak mempunyai kelebihan
tidak kagum..
malah kesakitan yang kamu punya..
melihat kau melihat dia aku begitu sakit
dan memeritkan adalah perasaan yang saling
melihatnya melihat yang lain memusnahkan rasa cinta dihati kamu
menimbulkan rasa sedih yang sama seperti yang dapat aku gambarkan
tapi aku lebih sakit melihat kesakitan itu
dan mula melupakan kesakitanku demi berada disisimu dengan sedih.
cinta yang paling memusnahkan hati adalah cinta yang tidak terbalas
membuatkan aku rasa terkilan
mengapa bukan aku yang berada disitu
menyambut rasa itu penuh rasa bahagia
tanpa perlu rasa sedih dan berduka atas kesedihan itu
dia
kamu
kalian
telah memusnahkan banyak hati
hati dia
hati kamu
hati aku
hati kita semua..
cinta ini tidak indah
tidak perlu diingati
tidak mampu membuat aku tersenyum tetapi menangis
cinta yang membuat banyak kesilapan
cinta yang salah
tapi aku masih mau teruskannya. kerana aku cinta kamu
lalu kesemua sakit itu menjadi indahku
lalu semua rasa perit itu menjadi lagu dalam melodiku.
lalu semua rasa terperuk itu menjadi tidak mengapa
aku laluinya dengan sedih dan aku akan laluinya
demi kamu





Mengerti



Aku tak tau bagaimana caranya untuk memberitahumu.
Tapi .,jujur..
ia berlaku sejak pertama aku bertemu kamu.
Aku tau dan dengan fahami dengan sangat sedar..
kamu akan datang dan hancurkan hati aku.
Ini adalah sebuah cinta yang tidak begitu mengujakan.
Sebuah cinta yang tidak menderaskan degupan jantung
dan ini juga sebuah cinta yang memusnahkan hati
Sebuah cinta yang kadang-kadang membosankan.
Tetapi
walaupun cinta begini biasa terjadi,
terlalu sederhana untuk dilalui..
Tahu kah kamu..
Aku terlalu ingin untuk melaluinya denganmu ?
kerana cinta ini menyebabkan aku benci kan kamu bila kamu tidak hiraukan aku.
aku tak mau teruskan!
tapi kamu juga tau,aku tak mampu hidup tanpa kamu.
Oleh kerana aku tidak mahu membebankanmu,
aku hanya mampu berada disisimu dengan sedih
tanpa pengetahuan kamu.
Kamu mungkin mau menyampaikan sesuatu yang berbeza dari ini,
tapi bagaimana jika aku beritahumu dulu..
yang aku..
sebenarnya...
aku cinta kamu?
Aku tak tau apa yang akan kamu rasakan nanti.
hanya dengan cinta yang secara lisan tidak terkata,

akankah kamu mengerti hati aku ? :'(










Khamis, 24 Mac 2011

Header yang buruk



aku tak reti buat header .
so blog aku skg nampak buruk gila !
sape2 yang terer buat header .
.xrase nk tolong aku ke ?
haha
Helpp !!
aku xsanggup tgk header sendiri..
burok gila !




Dangdut Deh

Neyna tak rase lau zaman sekarang dangdut 2 da xley layan..sebab neyna suke je dengar
hahahah ;p

time boring2 neyna suke dga lagu dangdut..rase nk goyang inul jerkk..hahaha ;p



video



ni la muke neyna layan dangdut time boring ..haha







Rabu, 23 Mac 2011

Tak nak pun


Post ni ditujukan untuk 1 awek :




aku xnak bf kau.
betul
aku tak nak..
ikhlas ni aku cakap..
kau nak..kau amik la..
amik semua tau..
simpan elok2 dalam gerobok kau.
gerobok bilik kau tau..jangan bilik aku lak
.pastu kunci pakai 8 mangga..
lepastu kan..
kunci 2..
kau campak jauh2 kat tasik chini..
so orang nk amik pn xleh sbb nanti naga bangun
kan....?

Middle finger untuk kau dengan balak kau sekali

bajek hot siaaa ~!!!
kau ingat balak kau hot sangat ke yang aku nk sangap?
beb
aku leh dapat sejuta billion kali lagi hot dari tu kot
jangan isau
balak ko bukan taste aku
sikit pun bukan
n kau !
ye kau..!
xyah toleh2 blakang..kau lah !
ye kau ! sape lagi??
kau tu rase kau hot kan?
tak ke?
yela kan..?
ngaku sudaa!
asal kau takut sgt aku amik balak kau ha
sampai sakit2 hati ape bagai ngan aku?
sbb ko rase tergugat ke?
hot er aku?
:)


Middle finger lagi sekali!

kau ingat ko hodoh
aku xya buat camtu pn aku da cukup horror
kau gengster?
pukul ah aku
aku bukan adik2 kau er
ingat sket!



Middle finger lagi!





thanks,thats all.thanks 4 viewing :)




Jumaat, 18 Mac 2011

Dasar HATI BUSUK !



I have a beautiful MIDDLE FINGER . please dont let show you that .
Behave .
Im horror .
Really .







Selasa, 15 Mac 2011

Penipuan- D E M I-Penipuan


Bosan aku dengan penat
lihat penipuan..demi penipuan.
nampak tenang dimata
gelora deras dihatisiapa tau ?
Celaka semua itu .
Yang mengerti cuma mereka yang lalui
mereka juga ada berkata
harunginya!
dengan jiwa yang kental :)
kau kuat
aku jua begitu
yang melihat..cuma akan memanipulasi cerita
menambah propaganda
dan mencipta agenda.
ah sialan orang sebegitu !






Isnin, 14 Mac 2011

P e l u a n g


Ceburi hati aku bagaimana aku ceburi hati kau
fahami apa yang cantik dan bengis dimata aku
cuba buka mata mereka dari terus menghina.
aku akan menantimu.
tulus hati.
kerana kini aku lebih cemaskan kau berbanding aku.
Kerana kini aku lebih fahami kau daripada aku.
Tewaskan aku sekali lagi dengan hembus nafas kau.
aku kalah pada itu.








Jumaat, 11 Mac 2011

Thanks For Those Stupidity



I Can smell that i've been Lied .
I Can see it with my both eyes closed
. I can Hear those stories.
But For me, Ignorance is Bliss
So I Want to stay Silent
better then i found out
and its was true.


Aku tau
kau memandang aku tidak sama tinggi dengan dia.
tapi kau juga berdiri tidak sama tinggi denganku.
apalagi dia.
lihat dirimu.
lihat benar-benar.
Beginipun aku,tak pernah aku mengemis cebis kasih padamu
kerana aku akan tetap menjadi aku
tanpa kau juga aku boleh terbang
malah
terbang lebih tinggi
lebih berani.
Terima kasih atas kebodohan itu.









Khamis, 10 Mac 2011

I'm Broken


I'm in pieces . Baby Fix me .
If im broken,
will you always be there ?
fight my fears. Count my tears ?





B E R A N G A N *


Finally got the guts to tell him I Love Him .

He didn’t respond.

I quickly changed the subject to avoid the awkward silence. I said “How’s life ?”

He said “Amazing. I just found out the girl of my dreams love me and well, I am speechless.”


:)



neyna selalu impikan kisah cinta yang indah-indah macam cerita atas niee..tapi yang berlaku malah sebaliknya..mungkin belum masa..neyna kena sabar sampai neyna jumpa MR RIGHT neyna :)




Lantak

Sesuatu buat aku rasa bosan dengan situasi . Kenapa ia dipanggil situasi kalau benda 2 fakta yang sakitkan hati je . Tapi tidur atau lena..Terima kenyataan adalah my FULL TIME JOB ye tuan-tuan dan puan puan .



err...


"2011,boleh tolong saya ? tolong layan saya baik sikit dari time 2010 layan saya dulu ?"


saya merayu sampai melutut-lutut ni..

kalau xcukup lagi..saya kasi awak rasuah . Boleh ke ? tolong saya 2011!

pleasee....

2010 kau kejam ! aku tak nak ingat kau lagi !


nyah kao dari hidup aku !

I'm Shocked


He play with me when we was 16..
He Talk with me everyday .
He Makes me always laugh .
He Shared stories with me
He is a really good friends of mine
He visit my house every Raya even when he'd move out .
He Makes me smile
He call me often even when i'd never text him at all.

we're a good friends.
we're in the same neighbourhood.

But now..he's in love with me .


and i was like..

we used to be friends right ? whats been up now ?




erm..better i dont say anything ...

Opinion .


Neyna banyak tengok girl-girl yang cantik..berambut blonde n hot chick kat FB . okay .

but !

walaupun diorang ni xberapa nak cantik..tapi sebab diorang pakai make-up tebal2...pakai sexy2 skit..rambut colour2 sket..blow2 sket..dah nampak hot stuff giller..right ? xpayah deny la..benda fact ! sebab beauty sekarang depends on how they make up..how they dress n how they photoshoot.walaupun neyna rase benda ni semua mengarut plus ape benda ntah !

neyna boleh potong jari la..neyna confirm n guarantee..kadang2 perempuan yang pakai tudung ni..sebenarnyee...lebih cantik2..sebab apa ?

ok..here's the thing ! die xpayah nak blow2 rambut...xpayah nak pakai baju lawa2..xpayah nak pose giller cute kawaii.diorang ni just pakai tudung pun dah boleh nampak cun .. tapi boleh x perempuan2 yang tak bertudung tu..nampak cantik if bertudung ? tetttt*****



i dont think so. sebab kadang2 pakai tudung pun diorang tak reti.



sbb..xsemua perempuan akan nampak cantik bile bertudung..sbb kadang2..bile die da modified diri die jadi lady gaga..itu yg membuatkan die nampak menarikk..bukan sbb die mmg cantik pun..

tapi permpuan yang dah mmg cantik bertudung..lau dah pakai tudung litup pn da nampak dah cantikknye..bayangkan lau diorang xbertudung..and pose cute..confirm la lagi kawaii kan ?

but diorang xbuat macamtu..sebab diorang have self-respect pada diri diorang. claps2 **



love islam. love hijab. ready 2 change . Thanks ALLAH :)

Rabu, 9 Mac 2011

J A C K A S S

Someone told me this :





Cuma monyet je yang betul-betul boleh faham awak.





and guess what ?

i think he's FUCKING TRUE !!


err...actually kan..kalau betul monyet 2 faham neyna..neyna salute gile kat monyet 2 ..sbb neyna rase monyet pun susah nak faham neyna ni ..hahaha


^^


I LOVE BEING WEIRD !








I saw her pee standing . I'm thinking. Does she have dick ? oh my...



that's weird !

Ahad, 6 Mac 2011

Weirdo .

Neyna tengok ader la beberapa orang ni yang nak kata hot pun nggak..nak kata xhot xbaik pulak.. tapi..mase bercinta..kemain..



"I LOVE YOU HONEY"

"I LOVE YOU TOO BIE !"



"CAYANG DIEW COWANG! NAMO WORANG LEN DAH..MUACKSS ~!!"


nak termuntah darah pun ade okayy..

takde la

lau nak bercinta pun..tak payah la nak duk tayang kat 1 dunia..ni la kekasih aku yang paling hot abad ini..orang len tak bercinta ke ? org len suke sgt ke nak tau kisah2 cinta kau yang sempurna gila babi tu ?


TAK PERLU KOT [ T_________T ]


yang neyna pelik..dah bercinta bagai nak rak ni..dah sanggup rentas lautan api ni..sanggup nak bergadai nyawa ni..siap gaduh ngan sesiapa yang cube mendekati kekasih die ni..

TIBA2 ........................ JENG JENG JENGG~!!!





putus !




aik ? ape bende ni ? kate cinta paling perfect alaf ini ? mana janji2 manismu itu ? mana papa mama? mummy daddy ? bie honey ? syg abg ? mane mane mane ????!!


sejak tu terus pos status yang sedih dan paling heartbroken dalam dunia..umpama sesuatu paling berharga dalam hidup dah musnah dilenyek lori !


paling penting :


lepas break 2 hari je...status dia bertukar begini


"i'm in love..i love you!!"


maksudnya: jumpe dah pengganti .


aik..cepatnye ? mana pergi rase cinta n sayang pada ex kau yang dulu kau sanjung2 tu..yang kau agungkan yang paling hot alaf ini tu ? mane pergi janji2 kau tu? apa kau ni berani ucap je tapi xberani nk tepati ke ? apa guna bercinta bagai nak rak lepastu end up kau dengan orang lain ?



aku xfaham gile ngan korang.



lau rase xkekal ngn ex kau..xpayah huru-hara cite kat orang..kasi 1 dunia tau korang pasangan paling bahagia..sebab bila kau orang putus..orang nk simpati ke ? takde manenyee..orang duk tepuk tangan je untuk korang..

lepastu bile korang dah jumpe orang lain dalam masa yang singkat..orang akan pk kau ni jenis xbetol..jap org ni jap org 2..x ke memalukan diri kau sendri ?


pk la beb .lu orang da besa <_-tibe tibe LU ;p

Mimpi Yang Jahat


semalam neyna mimpi . mimpi 2 sangat jahat !

neyna ada kawan..kawan neyna ni name die E*** <--bahaye lau bagitaw nama..
die ada BF .. nama BF die A**** <--pun bahaye lau bagitau nama..

si E ngn A ni dah dalam setahun lebih gak couple..mase dalam gambar A tnjuk neyna.."ni la awek aku." neyna dalam hati agak impressed . sbb mmg nampak cam sangat2 lawa.

tibe2 mase neyna jumpe awek die..dalam hati ckp " eh eh..asal lain ? asal xlawa..?" <--jahat ni ngutuk orang!..tp serious mmg xlawa..x kena langsung dengan A.



tapi lantak la kn,neyna suke tgk diorang..walaupun diaorang xsesuai tp diaorang Loving . nampak A syg gile kat E. walaupun E tua dari A bertahun2 ....






dipendekkan cerita ..neyna tibe2 malam td mimpi neyna kuar dengan A.
plus A pegang tangan neyna
dia siap cium2 pipi n dahi neyna
yang peliknya.......neyna xmarah...rase happy giler...




apahal ni wey ? padahal kat dunia realiti.neyna xde la suke pun kat A ni..biase2 je..pangkat adik kot..plus..Mmg arr A ni baik n setia giller.. perempuan mane jumpe die pun akan tersuka..tapi...tidak lah betul2 suke..suka nk kawan je la kan..



haha..dalam mimpi 2..neyna siap tanye die.." ish..ni kalau E nampak camane niee..?" .. A cakap "xpe la...bia jela E nampak..dah putus aar.." ..


pergh ! jahat giler mimpi aku !

mendoakan org 2 putus ..haha..jahat2 !! tapi 2 sume mimpi okay...
dunia realiti neyna xjahat pun



n plus..neyna xnk pun A tu..n Neyna xkisah langsung lau die n E putus betul pun..sebab neyna xkn cpl ngn ex kawan neyna sendiri yang pnah jadi kawan neyna jugak.. <-- faham x? ermm..





whatever lah !

Jumaat, 4 Mac 2011





I Found Bliss in ignorance .
Eventough i'd hurt too many heart and getting hurt back in return,
i'm cool with it.
at least i learn from my mistakes.














Tak Mengapa .


Tadi ex penk neyna call . dia ajak borak.. rindu nye kat die.

tibe-tibe neyna rase..semua laki same je la..

same cam ape yang neyna rase dulu mase neyna les.

kenapa?

mungkin neyna.....erm...?



no comment !

.........................................................................................................................................................


neyna suka die ni..die sangat hensem walaupun dia PERMPUAN :)






this is how i feel. dont blame me .

sorry .

Khamis, 3 Mac 2011

:)


Pelik. Sangat-sangat pelik. maybe aku ni naif sangat ke atau pun aku yang xtau nak bezakan dunia realiti dengan fantasi kot


do whatever you like
.talk whatever you like.
think whatever you want to think .
play your game,play it fair.


but always remember this :


i'm not an OPTION .
saya bukan suatu PILIHAN.


kalau kau nak pilihan..i mean "banyak-banyak pilihan untuk dipilih" . Jangan jadikan aku salah satunya..sebab aku xsekuat itu ..aku sangat rapuh . SANGAT-SANGAT RAPUH :')


AKU MUNGKIN KASAR.TAPI SEKARANG AKU SANGAT KUAT MENANGIS .


Aku jenis orang xsuke nak menunggu orang . And aku pun jenis tak suka nak mengharap pada lelaki .but once diorang datang,aku akan jaga n appreciate . but once dia buat taik..aku akan cuba sedaya upaya aku untuk lari dari dia dengan cara baik. Supaya aku tak kecewakan sesiapa..sebab aku pun faham..dikecewakan tu sakit .





.aku bukan pilihan dan aku bukan perempuan masa bosan kau .tolong lah faham ..

Budak PALING happy

happy nye nari..ngah semak-semak buat blog..tibe2 ade email masuk..wah..tengok2 je..dapat email yang berbunyi begini :)



Congratulations Diana Binti Abu Bakar! You have been offered with Bachelor of Business Administration (Hons.) in Human Resource Management programme. You will receive an offer letter soon. You are required to return the acceptance letter not later than 08 April, 2011. Thank you.


malas nak ckp panjang2..ngah happy =]

Rabu, 2 Mac 2011

K E S A H



Haha..Neyna adalahseorang gadis yang agak KASAR.

so kawan-kawan lelaki neyna pun xde perasaan agaknye kat neyna ni.. Bukan agaknye lagi tapi dah compom2 :)


neyna ingat mase neyna TINGKATAN 6 .mase 2 kitorang lepak ramai-ramai.. mase 2 neyna sorang je perempuan disitu. sebab cikgu mmg suke tuka2 tempat kitorang sbb takut kitorang xbelajar .




ok ..lebih kurang macamtu la...sebab lupe la sape duduk kat mane sume..sbb da 2 tahun kan..so..blur2..

neyna duk depan skali depan pintu tu..[PELAJAR CEMERLANG DUK DEPAN] .so..mase 2 nonoy xdatang ..then cikgu lak xmasuk...so...neyna pandang la belakang...plus..sapit n the geng pun ngah berkelompok kat situ..so kitorang pun lepak la..BORAK2 DUNIAWI.


then mase 2 tibe2 kawan kitorang name die "kepet" <--perempuan..die cam dtg nak join la gitu..then dak2 laki ni sume sound " weyh2..blah2..ni geng2 laki je..perempuan xley nk sibuk!"

pastu kepet diam..

2 saat je pun..lepastu kepet sound

"abis diana tu bukan perempuan ke ?"


you all's tau x diorang cakap ape..??


"diana ni? hahaha..aku xpernah anggap diana ni macam perempuan..die nk da same je macam kitorang perangai die...da macam laki ..same jee.."


neyna dah..errr..OK. thanks .hahahah..WELCOME TO THE CLUB :)


mase 2 la neyna sedar..upenye neyna ni ganas..mmg btol2 ganas :) sbb perempuan lain an..lau laki kacaw die..die jerit2..pukul2 kan? neyna lain.. lau laki kacaw2 neyna..neyna diam..mls nk layan...pastu lau die da lebih2..neyna bangun terus sepak je bontot diorang ..lepastu duduk balik

.

ni ahok...mase ni 6 bawah kot..sbb 2 meja susun 2-2 ..xingat la...


ni nonoy kwn baik neyna mase form6..duk sebelah2
ni tapa..best guy on earth..duk ngn die mmg dok gelak je ..haha

Victim


I Should stay away from loving you

really .

cuz this time was really-really different.
I'm loving him as fast as lightning .
and i dont know why i did it so.
maybe i shouldn't did it at the first place .
cuz in the end im hurting
its like..
i've been stabbed by a thousand of knife .
been hurt before
but this time is clearer .
cuz i knew this will be the end
but i keep on trying untill im done
and he dont even know why im hurting





i'm a victim
victim of love