Isnin, 28 Mac 2011

Penyeri Hidup






Sedar tak sedar , neyna selalu mengeluh pasal bosan..bersendiri .tapi neyna lupa..yang neyna sebenarnye dikelilingi orang-orang yang super baik dengan neyna..yang boleh ada time susah senang neyna .rasa happy pulak bila ingat2 balik. so dari post kali ni..neyna nak kenalkan pembaca blogger dengan kawan-kawan yang baik dengan neyna & orang2 penting dalam hidup neyna :) Have a blast!


azmeera sahudin - Dia ni...neynasusah nak cakap..setiap kali neyna ingat pasal kawan baik..1st mesti akan ingat dia..sebab dia ni jenis..lau neyna dengan die..masalah besar mane pun boleh rase ringan gila..dia buat neyna calm down bila neyna rase bersalah. Dia buat neyna rase neyna xsalah langsung pun walaupun memang dah sah2 neyna salah dalam kes tu..:) kalau neyna ada masalah cinta2 ni..die la neyna akan cari..sbb die ni faham skit perasaan neyna ^^ ...die slelau text2 neyna ..kanag2 neyna xsempat nak reply..tapi neyna tau die faham..sebab neyna sayang die no matter what :)


Fil,puteri,qeyla,me & nene - Diorang ni actually kawan baik neyna mase tingkatan2 1,2-3 .. mase neyna duduk jb lagi..then kan kitorang berpisah sebab yela..neyna pindah2 kluang apa bagai..so pisah jap..tapi lepastu..jumpe balik..tetap rapat macam dulu2 jugak..sebab diorang ni best.kawan xpilih2 punye..lau duduk ngan diorang..ketawa je lebih...kecoh gila..ingat lagi masa lepak kat MC'D City square ..mase 2 senyap je..datang kitorang..mak aih..hambik die punye memekak...haha..tapi kitorang xpernah peduli ape nk jadi...sebab hidup perlu enjoy..sayang korang ketat2.




Mala,kecik aku & ayu - ni pulak kawan2 baik neyna mase form 4-5 dan selamanya..sebab diorang ni la rakan seperjuangan mase zaman-zaman nakal dulu..same2 panjat pagar sekolah..same2 kena kaunseling ..same2 kena denda lap tingkap bilik guru..sama2 liquid nama kat buku salahlaku pelajar..sama2 melawan cikgu..haha..banyak yang kitorang buat same2..kalau ingat balik rase nak nangis pun ada..sbb mase 2 kitorang enjoy sangat masa-masa kitorang bersama .rasa nak patah balik sekolah lagi...dengan korang..so aku dapat cerita masalah aku kat korang nangis2 cam dulu2..so kita boleh lepak chill same2 sambil cerita pasal benda yang kita dah buat n ketawa2 camdulu ...rindu kat korang kawan terbaik aku :'(






Wan,abed & apan - ni sume pangkat adik neyna..walaupun neyna xberminat nk adik2 angkat..tapi neyna anggap diorang ni mmg da cam adik sendiri..Knal diorang da bape taun lpas da..gambar atas tu yang cute tembam kit 2 apan name die..sebelah die wan..diorang ni knal na da lame..cume xlepak2 lagi je ngan diorang nie.aha..:p yang pic bawah tu...pegang straw tu wan..yang baju kuning 2 la abed..abed 2 EX COUPLE na.. sebelah die..err..xkenal..sebab geng die ni ramai sgt..yang neyna kanl cume die la 3 orang..ngn lg sorang nama paan .itu aje..diorang ni bawah na..tapi diorang cool.fikiran diroang xcam dak2 lain..diorang ada group sendiri ..name group diorang QUAINTDEATH lau xsilap..lame da diorang buat benda 2..even mase group 2 xbuat lg pun na da kanl ngn diorang..sbb mase 2 na ingat lagi diornag ada tanye...nk nama kan group tu apa..aha..tapi diorang best...xde buat benda bukan2..paling kuat pn mase diorang dulu2 mosh2 tu der la kat gig :) biase la..hehe..xpun diorang men skate..men counter strike..pastu rakam siapa menang siapa kalah..tapi wan kot punye group slalu menang..sbb wan ada cam bangge2 skit die memang dlm 1 video uh..ada 1 video diorang tu..apan joget2 dengan paan..xnak merokok..sumpah cute..tapi berdekak la tgk...haha..diorang ni type2 budak yang suke wat orang tergelak tengok gelagat diorang..comel but clean :)


Support la blog diorang k guys :http://quaintdeath.blogspot.com







EYZHAT & BUYUT - dua mamat nie..aha..serious best . diorang start knal neyna dari celah mane pun neyna lupe..tapi sumpah diorang ni best..sebab ade je benda diorang ni planning nk buat..ingat masa neyna 1st2 kanl zhat ni..die nk wat surprise kat EX gf die dulu..then neyna ngn buyut bersubahat ..haha..kelaka lau ingat2 balik..mase 2..buyut ni cpl ngn neyna ..[ye.ye..buyut ni EX COUPLE neyna..] Walaupun dah break..tapi hubungan kitorang masih baik..sebab diorang ni mmg baik gile...kawan yang betul2 kawan..bukan kawan yok2 la..pape pun love you guys damn much..harap persahabatan kita kekal sampai bile2 k dude ^^


wawa- ni adik manis neyna ..die ni junior neyna mase form 6..ramai cakap muke die ngan muke neyna same..tapi neyna rase tak pun sebab die ni comel killer ! neyna ni comot2 ..haha..tapi die ni bets..lembut je orangnyee..tapi kadang2 die ni garang jugee..huhuh..suke tgk muke die..cara die cakap...;p pape pun neyna da anggap die ni macam adik neyna sendiri.

so sape2 cuit die pun neyna akan marah yang teramat sangat :)




Bienjie Asyraf Damien ? Oh no ! Mohamad Asyraf Bin Mohamad Akhir je okay-kenal dia dari neyna form 5 lagi..mase tu 17 tahun sekarang sudah 21 masudnya=4 tahun okay. haha..mule2 die ni abang angkat .. sebab die cpl ngn akak angkat neyna dulu ..so automatically jadi la abang angkat kan..lepastu couple..putus ..couple..putus..camtu jela sampai la ni..haha..die ni orang nye extra manje. exta baik ..extra penyabar ..huhu..tapi lau die da meletup..die xkan maki 3456(*&^%&$#%^. tidak sama sekali ! dia akan..cakap dengan tenang .tapi amat2 lah menusuk kalbu ..;p bahaya bukan die ni anak-anak ? ;p pape pun neyna sayang die .. ^^

Mohd Saiful nizam - jepun ni kenal lagi da lame..dari form 5 ..kenal dari kawan neyna..mala..die ni orang nye baik..setia..lembut...and penyabar..die sentiasa ada untuk neyna susah senang..die slalu nasihat2 neyna benda yang baik2..die buat neyna rasa best sangat..cam dihargai..die kawan yang sangat2 baik..seriously..thanks Asam :)



Faiz- die ni la orang yang paling rapat dengan na dalam dunia ni..die tau bila na marah..die tau bila na tipu..die tau bila na nk nagis..die tau bile na ketawa..die faham na 101% . dia tau na slalu akan cari die lau dalam masalah..XPERNAH langsung die tak tolong.. die mesti tolong punye ..walaupun mase 2 die ade benda lain nak buat die tetap akan utamakan neyna..die ni memang baik..sebaik2 orang..cume orang mungkin xnampak..orang cakap die ni mcam2..tapi neyna je tau die ni camane..die sangat2 lah baik dengan neyna.. :)

1 ulasan: