Selasa, 29 November 2011

Aku penat

Aku dah penat menipu diri sendiri .Bukan aku tak tau,bila aku baik dengan orang tu kadang2 orang tu bukannya suka aku pun . Aku penat nak pura2 macam aku xtau yang orang yang pura2 baik depan aku 2 buruk2kan aku belakang2. padahal dengan jelas dan nyata nya depan aku pun kadang2 diorang boleh bagi2 isyarat menganjing.Tapi aku ni yang bodoh buat2 xnampak.xnak berfikiran kotor pada orang la kononnya.xnak pessimistik la !. tapi apa yang aku dapat ? hanyalah segerombolan kawan-kawan yang munafik!

mak aku pernah pesan.biar orang buat kita . jangan kita buat orang .so aku pegang benda 2 sampai sekarang. Aku cuma harap..orang2 yang aku xkacau tu sedar yang diorang dah melampau kacau hidup aku sampai 2 sem dan buat aku rasa manusia paling teruk atas muka bumi ni ..dan berhenti kacau hidup aku . Aku dah penat. serious aku dah penat . aku dah penat bersabar. aku dah penat dipijak. Aku dah penat telan tomahan orang . Aku dah penat kena nganjing . Aku dah penat dengar caci maki orang . Aku dah penat dengar cerita2 xbetul pasal diri aku. Aku dah penat menjadi oranag yang bukan aku!

Aku bukan penyabar orangnya. Aku bukan baik orangnya .Aku bukan suka nak senyum pada orang yang dah pijak aku . Aku bukan pemaaf orangnya . Aku pendendam . Aku seseorang yang sangat susah difahami . Tapi sejak 2 semester ni. aku rasa aku la orang yang paling banyak sabar.banyak diam.. banyak muhasabah diri.banyak dengar nasihat orang . Aku menjadi orang yang bukan aku . Hanya kerana aku nak BERUBAH ! aku nak menjadi seorang manusia yang baik

aku percaya pada Quran mengatakan perempuan yang baik adalah untuk lelaki yang baik. aku pegang benda 2 dan aku cuba untuk menjadi seorang perempuan yang baik. Aku nak dapat lelaki yang baik. Untuk bimbing aku untuk ajar aku untuk pimpin aku .Tapi apa yang aku dapat ? Lelaki yang tak suka aku bertudung? lelaki yang xsuka perempuan yang xopen minded yang xpergi club dan yang x merokok . Kenapa aku kena jumpa lelaki2 sebegini ? Adakah sebab aku dulu seorang yang jahat dan kini aku harus bersama dengan lelaki sebegitu ? aku xnak...aku xnak anak aku nanti ada ayah seorang bajingan . Aku xnak nanti ada seorang lelaki pemabuk menerima nikahnya atas nama aku dengan mas kahwin yang sekian sekian . Aku xnak bakal pemimpin dalam rumahtangga aku seorang lelaki yang tak mampu mengimam kan kami

Aku dulu pun nakal-nakal aku..aku xpernah mabuk..xpernah rokok..xpernah club..xpernah sex bebas..aku cuma nakal2 seorang remaja. Teruk sangat ke aku dulu sampai sekarang pun aku kena tanggung lagi akibatnya..aku xnak ... :( Ya tuhan ampunkan aku........





Sabtu, 19 November 2011

Mengarutness




sorry if this video's distract people. I'm just preparing 4 my impromtu speech :P So i just try to talk more than 3 minutes . Haha .And yeah sorry 4 the messy hair ! Haha

Lalala

I just can't get it where's the sense of humiliating people that don't even know your name. Me,my friends..we already get enough of those shit long long ago. We'd been busy loving each other and dare to get through so much thick and thin together until we forget the feeling of insecure. But to be really honest ,those drama we face..it keep us stronger and stronger by day . What we are now is what you made us to be.We had each other and we don't need your Judgement. Keep our story spread.We didn't have anything to lose,anyway :)

Khamis, 17 November 2011

Maniac


Easy easy
If you're feeling down get to know me
Because i'm the one who don't care much
i never thought to bother others
Easy easy
if we get to know one another
i will only ask for love and faithfulness
i don't need that much
easy easy
you probably would understand
we'll be together and get to know one another more
whether its on pain or happiness
easy easy
even if one day your heart change
i won't be surprised
you're thinking of leaving me
then i will understand you that you need to go
i will be sorry and will regret it
but i will still be easy-going
if you are about to leave
because i'm not a person who forces others
we'll seperate in a way that is very easy-going !


i got this lyric translate from a thailand song called "sa bai sa bai" :)
SERIOUSLY !



Sabtu, 12 November 2011

Study Time


Ini lah hasilnya apabila study last minutes then ada 4 bab yang still xbace ape2 lagi :)


mula2 ingatkan ala..islamic studies..xpe..pakai logic pun boleh. then pagi 2 pergi class ustaz rosli..dia cakap..kalau ada soalan nak dalil n kata2 ulama.kena mention kaat situ semuanya ..Adoi..lepak ! terus balik 2 kelam kabut bukak buku ... hampeh betol! haha..:p





Selasa, 8 November 2011

Kuantaning



Again untuk keberapa kalinya ..Kami ke kuantan dan berlepaking disana :)

kami : neyna . shasha . nana . iqbal. syahir . akmal
venue : Teluk chempedak .
Date : 8hb 11 2010


tanpa kehadiran Qayyum,wan syahrul ETC ..kerana mereka semua pengsan
pada malam itu -.-",,pastu bila dah tau kitorang p lepak kuantan masing2 bising..kenapa x ajak ? padahal dah naik lenguh tangan call sorang2..tak masuk lagi credit yang kena tolak masuk mailbox..ceh ! haha..ala..actually xplan pun..benda ni terjadi apabila shasha n abg syahir yang plan..kitorang ikut je pun ..:p

walaubagaimanapun.kami merancang untuk ke kuantan lagi pada jumaat ini..DANG !! life is full of plan right ? I'm loving it yaww ! hahaha.

p/s-sebenarnye aku pun tak faham ape motif tangan aku tu.so sila jangan kaitkan aku dengan ADAM AF yang hip hop itu ye . Sekian. Harap maklum .


oleh kerana yang pergi tu terdiri daripada 2 couple..iaitu abg syayhir & shasha .Dan nana & iqbal (status masih belum diketahui..) ..maka aku dan akmal terlah menjadi seperti spongebob dan plankton yang bergaduh merebut kebahagiaan .Bosan kot..orang lain duk bercinta sakan..kami duk tepi2 main pasir..tapi best gak sebab aku men beberapa game dengan akmal dan aku telah officially menang sebanyak 5-0 ..sumpah aku rase de fight langsung main dengan die tu..haha

Xtau la kalau die tu baik hati nak kasi aku menang tapi aku nampak la die bersungguh2 lawan and at the end of the day kalah jugak. Haha..ape ape pun mereka semua memang best on earth




we enjoy our time that night. We wish to have another night like that soon :) Here are some video's that we capture together our moment of EATING -.-" je pun. haha







Sabtu, 5 November 2011

Very talented



i told you i found a guy. He's talented in photography . He's talented to makes me smile . He's talented to make me laugh . He's talented to makes me worry enough too. haha.He's the BEST BEST BEST memory of mine !





i do HEART all his art from the beginning . I Found him not long ago.Since i was broken hearted with my ex.He just appear and become a savior to my lonely road.haha..He's very talented in photography. i wish i was there on his photoart . But well,guess i'm not good enough to be there :) Haha..anyway..i love the picture . Thanks to you. I can see you put so much effort to make me smile on my crazy lazy day . Masa ngah penat2 ...then u boom me with this thing and i was like..:) he's sweet nuff yo.



Well atif..i wish to see you soon . Hope one day kita ada masa untuk hang sama2 k .walau xpernah jumpa this guy..i know and im sure he's such a nice guy on earth..:)



Jumpa Vid lama :)


Singing is my passion . I Love doing it because i have a really good mentor . My dad :) He sings well and i adore his voice much . He blessed me with thousand of oldies songs since i was a lil kid . And im just used to it . Singing is just like my full time job . i did sing wherever i go and i found its the most interesting thing to do . Thanks to ABAH anyway :)

Jumaat, 4 November 2011

I'm talented






My love towards him is not ACTUALLY love
it's STUPID .
How come a girl like me be so tough facing a heartbreak for this long.
UNACCEPTABLE.




Sometimes


I Just wanna go there,infront of you . Look deep in your eyes.. slap your face..kick your ass..bite you ear..taste your blood.. kill you and makes you suffer . But i know at the end of the day i can only tell you "be safe"






Mister You

Dear Mister,


You don't just break my heart. You Destroy it .


-Neyna-
Everyone has a haters.



There will always be that person who will find every tiny flaw you have so that they can use it against you. They will always find a way to put you down. But think about it; don’t let haters get the best out of you. One day, you will realize that it’s not worth it to change for those who won’t and can’t accept you for who you truly are. Just be yourself and offer them what they came to see because haters hate because
they can’t be YOU


Najua Boltz


Khamis, 3 November 2011

No matter


Aku ada banyak disorder au..aku rasa aku ada banyak penyakit pelik yang aku rasa menyampah pulak nak bawak penyakit ni ...haih..

1) Selsema disorder
Setiap kali aku jumpa habuk ke..bau perfume terlalu wangi ke...pergi tempat sejuk ke..confirm aku akan bersin2 sampai aku rasa macam dah xde udara nak bernafas dah. Sumpah rimas..rasa cam nak cabut hidung letak tepi sekejap je..!

2) Sedih disorder
Aku ni kuat rasa sedih.kalau aku teringat benda2 yang sedih sikit je..aku mula la touching melebih.menangis2 macam balu mati laki... sedangkan kadang2 benda 2 kecik je pun..tapi entah ape ntah yang membuatkan aku rasa sangat2 sedih sampai terkulai2 layu kononnya...cam pondan je tau!

3)Pk bukan2 disorder
Aku ni suka pk bukan2..benda aku xpatut pk la aku pk.. aku pk ..kalau aku lalu ,orang tgk..mesti orang tu kutuk2 aku. Kalau aku pakai macam ni..apa orang cakap nanti,kalau aku ikut jalan ni,nanti apa yang akan berlaku? kalau aku buat macamni..nanti ntah2 benda macamtu akan berlaku..camtu la gamaknyaa..haihh!



Nice blog :)








try to read her blog. She inspired me a lot :) I Love the way she express her feeling and the way she told the world about her story . She's creative anyway.



Selasa, 1 November 2011

Karaoke Time :)



Today kitorang ingat nak prank wan,qayyum dengan iqbal sebab birthday mereka tu adalah pada bulan yang sama. Bulan lepas. After rancangan kitorang xmenjadi..so kitorang pun ambil keputusan untuk enjoy ourself with karaoke :) it was not too fun not too sad pun . Haha..so so je.sbb hati pun xsenang xdapat prank mereka2 lagi.haihh..nasib badann !



masing-masing ngah sibuk melayan perasaan time ni.so aku dengan rasa hormatnya snap picture mereka yang xsedar pun aku ngah candid mereka..bila flash baru mereka like "what.......?" haha..i loike that ! :p


okay aku tahu gambar ni akan wat orang gelak.sila gelak puas-puas. Sebab saya memang nampak macam budak kecik mintak gula-gula bila saya potong rambut . Saya memerlukan positive energy untuk menambah keyakinan diri . P/s-wa benci nampak cam budak2 -.-" !



Qayyum ngah feeling nyanyi..si syahrul tu drama lebih..die bukan tido pun tapi saje je buat2 tido.mengade ! haha

Deym


I Hate it when people take me for granted . I'm not a type of someone who take people for granted .I've learn that thing's change.People change and it doesn't mean you forget the past or try to cover it up.It simply means that you move on and treasure the memories.Letting go doesn't mean giving up..it means accepting that some thing's weren't meant to be :)


demm !



bubu

Kawan


Bila sedih. Jauh dari family,yang ada cuma kawan . Ada 1 kawan yang selalu ada untuk saya. Kawan yang tak pernah berhenti menemani saya . Dia seorang kawan yang baik . Dia selalu ada bila saya sorang2...bila saya bosan..bila saya sedih..bila saya gembira.. Dia seorang kawan .

Kerana dia seorang kawan,
saya selalu mencari dia bila saya bosan. saya selalu reply mesej dia bila saya rasa kosong . Saya selalu cari dia semasa saya rasa saya perlukan dia.dia seorang kawan.

Kerana dia seorang kawan,
saya mengabaikan dia bila saya sibuk,saya tak call dia balik bila dia call saya banyak kali tapi saya tak angkat. Saya tak reply mesej dia semula bila dah bekesempatan . Tapi dia tetap ketawa bila dengar suara saya lepastu . Dia tetap ada untuk saya bila saya perlu dia lepas itu . Dia seorang kawan.

tapi kawan juga seorang manusia.


dia tidak selamanya boleh bersabar. Dia tidak selamanya akan ada untuk saya . Bila dia tidak balas mesej saya..saya akan rasa kehilangan . Kosong . Kerana dia selalu ada..dan kini..dia tiada..saya tau dia akan baca entry saya walaupun dia xangkat call saya atau balas mesej saya..saya rindu gelak tawa dia..sebab dia selalu ketawa bila kami berborak bersama ..:')



Saya rindu dia. Dia kawan saya.