Ahad, 29 Januari 2012

Crying day

Photobucket
Tears had become the best friend of mine since i was a lil kid . Always be there when i was sad . Always accompany me . Always makes me feel better when i have em . I really need to cry because i need my bestfriend to calm me down . Tears, you're such a good medicine .

today i was crying and crying and cried again ..its so upset to set myself as an idiot. Whats love stands for ? do i really understand ? then why should i get involved in it if im not  sure what it really was..?i had a very tough memory in love since i was a kid. Howcome a girl like me could face all of those shit bravely ? Im so proud of myself . I just dont want to get involved in it anymore .. No more ! Im pathetic. Psycho. Sad and unwanted . Really :'( Go away. I look ugly when i was crying.

Jumaat, 27 Januari 2012

Moody day

Today was sucks . Really i don't lie to you . Aku tak tau la sebenarnye die nak aku jadi macamane lagi. Aku dah cukup cuba dah. Sumpah aku dah sungguh2 cuba jadi baik dengan dia. Berubah untuk dia. Dah xnak malukan dia lagi. Aku tak tau apa lagi yang dia xpuas dengan aku .Aku xfaham laa..aku rase die xsuka kot kat aku ni. Dia memang anggap aku ni xpernah wujud dalam hidup dia kot.. Aku sampai da xtau kenapa aku dilayan macamni .


Terasa diri serupa anjing .

Khamis, 26 Januari 2012

Enlighten me

Dear bastards all around my ass,


Photobucket


Who ask you to always take care of me ? I'd never asked you to look at me everyday,worrying on what i do . Who the fuck are you to do that ? You're not my bloody mom . So get the fuck out from my life ass whole . Why you keep on bitching around me ? Why you're so sick of the way i live ? I dont even know your full name . Its not important at all. For me you're just a piece of meat .Go get your life .I don't give a fuck if you want to spread all of those sarcastic gossips . But hey,look at yourself . Do you pretty enough to tell hoe bout me ? You better watch out soon ! If you're not backing off,im going to get you i warn you . I'd done in silent .

Rabu, 25 Januari 2012

Photobucket


Ternampak diri aku depan cermin buat aku rase macam nak terjun tingkat 12 wisma bunga je . Dah macam boboy maharajalawak kuasa 2 .Walaupun tidak segemuk bob kuman dan perempuan cun yang mengandung 9 bulan 10 hari,,namun aku terasa seperti Gila gemok dan tidak mampu mentafsirkan lagi betapa hancur hati melihat badan yang membesar dengan begitu kejam. Kalau la ada lelaki lalu-lalu tepi aku , aku pasti mereka akan mengherdik dalam hati " gemuknye minah ni " . Walaupun aku xdapat nak punch semua muka muka mereka yang memandang sinis,tapi aku hanya mampu menyumpah seranah dalam hati "macam kau hensem pulak nak cakap aku gemok" . Walaupun belum pasti mereka mengutuk,namun aku memang seorang yang berfikiran negatif,jadi nasib dialah kena kutuk dalam hati aku.Siapa suruh mereka lalu-lalu tepi aku semasa moral aku down dengan badan yang kian gebu.Selalu aku lihat gadis berbadan cantik,slim shady bak maria mercedes..makan dengan banyak . Dan kemudiannya badan dia tetap kurus sebegitu . Ah. dunia ini begitu zalim sekali ye anak-anak!

Aku mula naik i-so-shake-to-shape yang dibeli oleh abahku untuk emakku beberapa lama dulu. Namun entah la.. rasanya bukan semakin kurus..malah semakin menebal pulak badan aku yang sedia ada tebal ni . Usah la persoalkan berapa banyak yang aku makan. benda itu terlalu sensitif untuk aku jawab . Cukup lah sekadar aku memberitahu aku makan lebih kurang 4 kali sehari ,belum lagi termasuk jajan-jajan dan makanan sampingan :) . Aku bahagia sebegitu rupa .Seperti dunia ini sentiasa ungu dan biru..Aku pandang langit sangat cantik dan cerah . Matahari seolah-olah senyum kepadaku setiap kali aku makan dengan banyaknya. Wahh.. Jadi tidak hairan lah kalau aku gemuk . Ini semua salah makanan. Mereka terlalu menarik untuk aku ,Aku juga mula membeli jamu jamu untuk menguruskan badan namun segalanya kelihatan seperti tidak mampu melawan badan aku yang sudah gah melawan produk2 menguruskan badan . Oh tidak .


Ahad, 22 Januari 2012

Damn it

Photobucket
We mess around together,i know you in and out.Your sympathetic shit may work on others but not me.Im done saving your ass, im done making excuses for you. Dont you fucking blame everything on me,you're the one who made me the person i am today.Dont you dare say im not a good friend.I was there for you from the very beginning,but you.. you were never there for me.I dont need someone who doesnt need me. toodles. Good luck in finding someone like me.

Take note

Photobucket

Jumaat, 20 Januari 2012

Semester 3

Photobucket



Well..pejam celik pejam celik i'm done with sem 1 & 2 .Hahaha.. now..im going to be 3rd sem student , whoaaa.... cam xcaye secepat ini uolls . haha.

sem 1 result aku agak tergelabah beruk sikit.. sem 2 ni alhamdulillah naik jugak la dari sem lepas :) ngee ~!! so.. sem depan rasenye lg susa kott.. sbb ade subject AMAB & MICRO yang aku paling menyampah tahap gaban tu . Aku kan lau bab mengira2 ni aku lemah skit.. so agak risau juga la disitu kan . hmm...



So have a blast . Asalamuallaikum :)))

Selasa, 17 Januari 2012

Heartbeats fast

Photobucket



I honestly felt cruel when I refused to have a relationship with this manHe was someone who was very patient with my whimsI feel safe with himHe did not give me a feeling that I had gone through before. he was different. Totally different. I feel mean .Really mean .


He came to my life giving me strength to face my future with my sad past . He knew how my life is killing me by the memories. He knew how much i adore my ex. He knew i can't move on . He knew i love my ex more than that ignorant lil guy could ever imagine .He knew all about it but yet, he is still smiling and telling me everything's gonna be fine . He's with me .


I couldn't imagine myself with him but u know..if i lose him,i'll probably being the stupidest girl on earth but what can i do? my love isn't that easy to changed . Once i love, i love like never before. But once i left, there's no more turning back . I'm hoping .. :'( he's a nice guy indeed .


He's sweet . Always waiting for me. Calling me every single hour just to tell me he loved me . Texting me saying how much he missed me . Even i'm not always there to reply him,he will still do it without feeling tired ,he knew i'm about to forget my ex and he believe i could do it while me myself am not sure if i could .My ex is really somebody to me . How do i live without him ? :(


I Cant remember how many times he'd purposed me and each time of it,i rejected him and i told him i'm still into my ex. I know he's hurting but he have to know one thing. I'm hurting too. As much as he's hurt i can't love him,it's the same way how i feel when my ex can't love me too . And yeah..i'm freaking understand how it feels like . But he's still there for me . Telling me to always be safe . Take care of my heart and there's someone watching me . I feel glad i met this guy


If ever i loved him one day,if i accepted him to be my bf one day,i promised i won't cheat. I won't let him down . I promised him i will be the best girl she ever met. But yet,still i have no idea WHEN ? when i'd already moved on and forget my ex. I know it will take long but if he really intended to make me his someone,he'll probably wait .




But i'm not sure if he's willing to wait for me . i know its going to be a really2 long journey for him but this is me . It's really easy for me to love my bf , but it was really hard to forget ! That's my prob and i'm praying.. much for him to have the faith . 

Khamis, 12 Januari 2012

I should

Photobucket

Hate those

Im sorry that i can't forget him. I know its been about 5 month ago. But i can't help it. I really2 missed him much and what else can i do ? i'm sorry that i don't listen to all of my friends. I'm sorry that i did remember him everyday everynight. i'm sorry that i've been hoping for him to come back since the day we broke up. I'm sorry that i can't help myself from accepting the fact that i already lose him. I'm really2 sorry that he's still in my heart. I'm sorry that he did live in my heart deeply..i'm crying everytime i listen to this song



Photobucket

I'm sitting here Thinking bout How I'm gonna do without You around in my life and how am I ..? I goin' get by .I ain't got no days .Just lonely nights .You want the truth? Well boy I'm not alright. Feel out of place and out of time .I think I'm gonna lose my mind.So tell me how you feel? i'm lonely.Are you for real ? so lonely.Do you still think of me?i think of you.Baby still .Do you dream of me at night like i dream of you all the time ? So let me tell you how it feels .its like everyday i die.Wish i was dreaming but its real .when i open up my eyes.Let me tell you how it feels and don't see your pretty face I think that i will never love again.I miss your face ,I miss your kiss .I even miss the arguments.That we would have from time to time
I miss you standing by my side .I'm dying here its clear to see ,There ain't no you, God knows there ain't no me .Don't want to live, I want to die If I can't have you in my life :'(





im sorry guys .im really sorry .

LOL

Photobucket

Really

Photobucket
Photobucket

Ohh BTW

i deactive my fb account already .
kinda feel 'serabut' with some creep in it .

and yeah. do you have Tumblr ? do follow me then :)

Isnin, 9 Januari 2012

Menakutkan

Photobucket


Today is the last day in muadzam for my 2nd sem. Next sem will be our 3rd sem !  so excited sangat nak blah dari sem 2 yang serba bosan tu . Hurm.. Ok .. ni nak cerita sikit.

Masa drive balik tu, macam2 dalam otak tau. Mengantuk,malas nak bawak kereta jejauh, hujan pulak tu, sensorang lagi..bosan xde siapa nak teman . CD baru xde..radio xde siaran . Memang sucks habis la kan .. so drive punya drive .. dah sampai 1 simpang tu ..dia cam naik bukit sikit,terus corner au .. so teri tu cam gaung la .. biasa la kan. aku ni kalau drive mane la reti nak slow

Aku pun drive la cam biase.. mmg agak la laju..sbb mmg aku selalu bawak had camtu..so xleh wat ape lah kan..then tetibe mase aku naik bukit tu..depan tu ade kereta memotong au..so die masuk lane aku..yang sengalnye..aku yang panik lelebih.kereta tu cam rileks je..then aku brekkkk la seboleh bolehnye...lau kereta ngah laju.lau brek pun..die cam bunyik eekkkkkkkkk..............pastu yang paling seram gila..stereng kereta aku boleh cam nak ketepi plak so kereta aku ape lagi..ber-DRIFT la tengah2 jalan tu..dengan bunyik ekkkk..pastu betul2 nak dekat sampai tepi gaung 2...kereta aku terpusing ! Then dah lepas terpusing baru kereta aku berhenti! now kereta aku betul2 menghadap belakang!sumpah seram ! nasib baik xlajak lagi..kalau lajak lagi aku ingat dah arwah dah aku ..

 then ada la motor yang aku potong tadi,cam terkejut tengok kereta aku dah terpusing camtu padahal rasenya cam baru 10 saat lepas aku potong moto die .. die pun slow...aku rase die pun xnampak sbb mmg benda ni jadi terlalu cepat! aku da berderau2 darah da ni..dengan dada berombak..aku statik dalam 10 saat camtu ah..aku cam xtau apa aku nak buat!. pastu aku nampak orang2 yang buat2 jalan tepi tu sume naik atas jalan tengok kereta aku..semua cam tergamam.. agaknye diorang pk "tebiat agaknye budak ni ber-DRIFT tetengah lebuhraya camni??"  . Eh nasib baik la kereta aku xde langgar2 ape2..sumpah aku bersyukur gila..lepastu aku nampak lori..aku pun cepat2 reverse ..then aku teruskan perjalanan ..... Ya Allah..lepastu jgn ckp la..aku terus bawak berhemah gila.. bawak 120 je aku bwk ..xberani dah bawak lelaju!!

Rabu, 4 Januari 2012

Cerita 3 Sahabat

Photobucket

2007-SMK Sultan Abdul Jalil. 5MPV1 .
Sambil tutup tingkap,Aku nampak muka ayu tenang .'Takde cikgu' dalam hati aku terdetik . Sewaktu dak2 kelas yang lain sedang menuju ke surau untuk kelas agama. Aku, ayu dan malaain kawan baik aku tak bercadang langsung nak hadirkan diri .Ayu jalan malas. Duduk sambil menghadap aku . Mala pandang aku . SEPI-

'Persetan la budak2 tu,belajar agama,pakai tudung tapi maksiat-maksiat jugak' . Selalu aku tenangkan diri aku dengan ayat itu. Supaya tak lah aku nampak jahat sangat .

"kau asal semalam ?" aku pecahkan kesepian yang melanda setengah minit tadi.
"biase la si babi tu.. " ayu jawab malas. aku tau dia malas nak bercerita panjang tentang pakwe dia yang kaki pukul tu .Duduk dengan diorang ni hati aku rase tenang je . Walaupun semua dah rosak habis . Tapi aku tau kitorang sayang sesama sendiri macam adik beradik. Nak sound pun tak kan makan dalam . Cakap situ,habis situ .

"Cibai kan sophie tu,aku pelik ah .Kau pun Cam bangang da kena pukul bantai sayang-sayang lagi"

"dah sayang diana.. apa nak buat ? macam kau dengan FAIZ jugak. Dia perempuan sana sini kau sayang jugak" Ayu bidas tenang .Aku sentap .

"sayang lancau ! kalau die sayang kau die tak pukul kau tak . faiz xpena pukul aku la sial" aku bidas semula

ayu senyap . nyalakan rokok. Hulur pada aku. Aku geleng . Cam biase la.. aku memang xkan terpedaya dengan binatang rokok. Bapak busuk bau longkang . Tapi rokok dia wangi. SKL . Aku biar. Sebab aku nak class bau cherry .

"Semalam aku nampak faiz bawak cedok" ayu suara lagi.*cedok=bohsia .

Mala senyum . Aku pandang ,tapi xpulak terasa nak jawab apa2..so aku teruskan senyap. Pandang mata ayu dalam2..tunggu apa yang dia akan cakap lagi. Hati aku tenang . Dah terbiasa dengan cerita macamni.

"cedok sama. Aku rasa dia ada something la ngan cedok tu? "
"tak ah..buat sedap-sedap je tu ! " aku sampuk .Aku ketawa kecil .

"xpe la aku kena pukul diana..sebab aku kua ngan jantan .Memang salah aku. Kau ? Tak kena pukul fizikal ,tapi hati kau?"

"ala yu..dia ber-betina pun nanti dia balik kat aku jugak.." aku cuba berlagak tenang .

"sampai bila diana?" ayu senyum sinis. Mala masih sepikan diri .

Aku tak mampu cakap apa-apa..aku senyum "entahla yu.."

"kau nak tunggu dia berubah ? kau tengok dengan perangai dia yang makin berani bawak perempuan walaupun kau tau tu,nak ke dia berubah ? " mala mula bersuara .

"aku nak janji dia berubah 100% tak boleh. Tapi aku tau dia akan berubah . Manusia beb.aku pun bukan suci sangat..ade je wat slek ." aku jawab ,nada tak serious .

"berapa tahun lagi kau nak tunggu? 4 tahun? 5 tahun ? " ayu soal tegas .

"kau sedar x..kau dah berapa lama dengan dia ?" mala sampuk.
"kau rase dalam masa kau dengan dia,berapa kali kau happy? berapa kali kau nangis ?"

SEPI~

selalunya semua perbualan kita akan bersulam gelak tawa . Bahan membahan . Tapi haritu aku ingat lagi. Serious . Diorang betul2 pandang aku dengan pandangan seorang sahabat .

"ala..rileks la.aku boleh handle la..korang chill je k. aku kenal faiz..dia baik.."

"Sukahati la diana..tapi aku xnak tengok kau nangis lagi pasal dia. Kalau kau nak sangat kat dia,kau kena belajar sesuatu diana ."

ayu sedut rokok. Hembus~
aku masih tunggu ayat seterusnya dari dia.

 "Kau kena belajar jadi ego!"

Aku senyum . Aku yang ajar diorang 1 moto ! "EGO ITU PENTING". 

"ego memang penting yu. Tapi aku kalah dengan dia.." rasa nak menangis masa 2

"sebab tu la aku cakap.. kau kena belajar . Jangan pandai ajar kitorang je,kau sendiri praktikkan "


.............................................................................................................



Damn

Photobucket


Photobucket

I'm kinda miss my 1st SEM hair !!!!!!!
Bahagia itu kita yang cipta.
Bahagia itu kita yang rasa.
Mereka mungkin boleh cuba untuk memandang sepi
cuba untuk mentelaah setiap detik perilaku kita
tapi rasa itu cuma kita yang rasa
hanya kita yang mampu ungkapkan apa yang kita lalu
liku yang pernah kita jelang
hati mana yang pernah tersakiti
jiwa mana yang pernah kita calarkan
hati kita
perasaan kita
hanya kita mampu rasa.
Terima kasih tuhan kau berikan aku bahagia



p/s- Thanks untuk Nabila kawan aku sebab bagi aku semangat untuk the last post :) kau memang kawan yang baik bell ! :)

Isnin, 2 Januari 2012

Loser


Photobucket

Dugaan yang maha hebat yang aku tempuhi sekarang memang aku sendiri tabik pada diri aku sebab tabah . Aku masih pelik. Dan aku rasa xpasti dengan diri sendiri . Apa salahnya aku sampai aku kena lalui semua benda ni. I really2 feel insecure . aku rase mane aku pergi atas muka bumi ni..ade je yang akan memandang. yang akan mengherdik. yang akan mengata . Aku da mula rasa rimas dengan orang sekeliling aku . Ya tuhan... ;'(

Aku mungkin nakal dulu,mungkin aku hidup dengan cara aku yang perhaps tak sama dengan cara hidup orang lain tapi siapa mereka untuk menghakimi aku ? Mereka bukan tuhan untuk menghukum aku masuk neraka didunia! Ya. aku mengaku . dulu aku lain. dulu aku hidup bergelumang lumpur . Aku abaikan keluarga aku. Aku malukan diorang . Aku tak pernah sebut nama keluarga aku dalam doa aku . Aku lebih pentingkan kehidupan aku sendiri . Aku sedar mana asal aku . Aku tau kalau kawan-kawan aku dulu pandang aku,diorang akan gelak ! sebab dulu, aku yang bawak diorang jadi macamtu. Aku selalu cakap " buat apa nak jadi baik kalau jadi baik asyik kena pijak? " aku selalu cakap. Biar orang nak cakap asalkan kita tau siapa kita !Aku selalu rasa orang baik tu semua HIPOKRIT ! Tapi apa? apa aku sedang buat ?

Setahun lepas.aku mula nampak setan dalam diri aku. Aku mulai sedar aku gagap baca QURAN ! aku sedar aku da jauh dengan tuhan . Aku sedar aku lupa doa QUNUT . aku nampak aku da xserupa islam . Aku hidup macam kafir !Aku malu nak mengaku diri aku ni islam sedangkan aku ni berperangai mengalahkan setan!  aku rasa diri aku ni xlayak dipanggil manusia. Kalau aku benci orang tu,kalau aku rase nak pijak,aku pijak sampai orang tu xde muka depan aku. Kalau aku rasa orang tu boleh masuk..aku bawak dia sampai dia jadi macam aku .Sebab dulu ramai ikut,aku mula rasa riak ! takbur dengan hidup aku! rasa bangga dengan dosa. rasa suka jadi budak rosak akhlak ! Aku ni apa ?manusia ke? sekadar nama atas IC berbinti . Sekadar hiasan je ke ISLAM tu dalam kad tu ? kenapa aku tiba2 ternampak setan ? sebab aku nak berubah . aku nak jadi manusia yang baik.

Dan kenapa tiba2 aku pakai tudung ? sedangkan dulu mak aku da siap menyumpah seranah sebab aku XNAK langsung pakai tudung?Aku cakap orang pakai tudung ni masa zaman 'kekanda adinda" Kenapa aku sekarang xbergaduh lagi ?Kenapa aku sekarang mula dengar cakap mak bapak aku? kenapa aku sambung belajar? kenapa aku tak join kawan2 aku mendadah? kenapa aku da xde kawan bohsia?
Kenapa aku sekarang dah xmelenting bila orang duk kutuk-kutuk aku ? kenapa aku tak layan da orang nak cakap-cakap pasal aku ? kenapa ? sebab aku nak berubah . FAHAM X ? nak berubah !

Tapi apa aku dapat setakat aku berubah ni ? Kutukan . Hinaan . Cacian . Segala yang buruk2 dapat kat aku !Orang cakap aku ni apa ? semua aku dengar. Aku buat apa ? Aku senyap . Aku senyum . Dah banyak sangat2 ! tapi aku sabar.. aku senyap..aku tak rasa aku perlu buat apa2..sebab aku dah malas nak bergaduh sana sini . Aku dah xnk buat family aku malu . Aku dah xnak mak bapak aku dengar lagi pasal anak permpuan dia yang bongsu ni. Aku dah xlarat nak tengok mak aku menangis . Aku dah cukup sebak. Cukup2 sebak !. Tapi aku cuma manusia.

manusia ada tahap kesabaran. aku dah sampai tahap aku mula rasa semua ni sia-sia. Aku mula rasa.. seseorang yang jahat tu..kalau sekali dia pernah jahat,sampai bila2 pun orang akan cop dia jahat. walaupun dia dah berubah . Aku rasa aku dah penat ! aku muak dengar pasal diri aku . Aku mula rasa aku ni anak xguna. kawan xguna . aku mula rasa aku hamba ALLAH yang xguna . Aku jadi apa pun xlayak. Aku rasa malu dengan family aku . Aku malu dengan kawan2 aku . Aku malu dengan Tuhan . Malu dengan diri sendiri . Aku rasa aku cuma boleh buat family aku malu dengan diri aku. xpernah dapat membanggakan diorang . harapan aku nak jadi orang baik pun aku da rasa sia-sia . Tuhan nak uji aku ? ya..aku cuba tabah. Tapi aku da rasa cam aku xkuat . Aku xpasti dengan diri aku skg..aku rasa dah xde tangan yang ikhlas nk tolong aku .. aku rasa sekarang ni aku sendiri je .

Ya tuhan..kalau la family aku tau apa yang orang duk bercerita tentang aku ni . yang aku dengar ni. aku tak tahu la betapa hancurnya hati mak aku.. abah.. akak. hmm..aku rasa macam nak quit belajar je skg . kenapa la aku yang kena tanggung semua ni. Aku rasa kalau family aku tau,mesti diorang sebak. dan alasan nya sama . sebab anak dia yang bongsu ni memalukan dia.. aku da xnak tengok mak aku nangis pasal aku.. ya ALLAH.........