Isnin, 31 Oktober 2011

Sumpah aku xpernah kisah kalau ada orang yang suka nak SHUFFLE ke aper kee..lantak beliau la kan. Yang menjadi haramjadahnya. Mereka obses pada shuffle itu dan kurang ajar :)


Kaepada Budak SMK berkenaan ,Kau jangan nak kurang ajar sangat la kan.Agaknya sebab tu lah budak tu kurang ajar dengan kau orang . Sebab kau pun kurang diajar adabnya :)

Nak orang respect kat kau..kau dulu respect orang okay :) Baru ngam orang panggil HERO.

respect comes in both ways .Sekian

Ahad, 30 Oktober 2011

Sungguh




Aku ingin engkau ada disini . Menemaniku saat sepi.Menemani ku saat gundah .Berat hidup ini tanpa dirimu . Ku hanya mencintai kamu,ku hanya memiliki kamu . Aku rindu setengah mati kepadamu. Sungguh ku ingin kau tau, aku rindu ... setengah mati :') Meski, telah lama kita tak bertemu . Ku selalu memimpikan kamu. Ku tak bisa hidup tanpamu .


Barisan ayat yang mudah untuk difahami . Namun tak semua orang merasai . Aku rindukan dia :')





Sabtu, 29 Oktober 2011

Kecewa




Zapp ! Terbangun dari tidur ! ... Aku tengok jam. Mak aih..dah maghrib ! kul 7.25 .. Rumah sunyi ! mesti mak ngan abah belum balik.. Hmm.. Bosannye ! Tengok phone .. Missed call from ********31 . Demm..! xsedar langsung bila . Perut aku dah berkeroncong . LAPAR SUDAH !

"jom teman saya pergi pasar malam"

Aku type..hantar ke no tadi..5 minit kemudian.tring3 !! hp bunyik..

"jap2..Bule kn..Na g amek adk jap.."

aku xreply..sambil bangun malas dari katil..pergi mandi..sembahyang..then aku start siap2 nak keluar..tengok jam masih 7.50..Hmm.. pasar tutup dalam kul 9stgah..lek lu lah..

Tunggu punya tunggu ..sampai kul 8 suku..Xde berita ..aku pun hantar mesej "lama lagi ke?kalau lama xpe la..saya pergi sendiri je."

Xde reply..Aku pun call..

"hello"
"hello..awak kat mane ?"
"saya dah nak sampai..da on the way balik da ni.."
"lama lagi ke?"
"tak lama..kejap je lagi..tunggu la.."


tupp ! aku letak..dalam hati dah berbaur2 da..marah ada..geram ada..len kali kalau nak lambat..baik xpayah nak ikut..ni dah janji2..then lambat2 plak.ambik kunci kereta..tunggu kat dalam kereta..Sampai jam menunukkan pukul 8.39.. Aku mesej " xpe la..saya pergi sendiri jela"


dia reply :
"3 minit g nek atas.."

aku pun tunggu..dah 3 minit pun..dia still xlalu lagi depan uma aku.then aku geram..aku call..dia cakap " dah sampai depan quarters dah.." aku nampak exora dia lalu...hmm..betul lah tu..so aku tunggu lagi..aku sakit hati..padahal dia paling tau aku sangat2 xsuka menunggu 1 tapi kenapa dia buat lagi? saje nak sakitkan hati aku ke ape ? tapi aku sabar lagi..

jam menunjukkan pukul 9.. aku dah hilang sabar.. aku hantar mesej

"nk g x ni? lau xnk saya gerak"

dia reply.."amek sy at atas"

aku pun pecut naik atas..dah sampai depan rumah pun still dia xsiap lagi.. aku nampak kelibat dia lalu lalang alam rumah sebab tingkap dia boleh nampak dalam...langsir dikuak kan.. Hmm...kemas..berkemeja..hati aku dah rasa lain... dia keluar rumah..berlari masuk kereta aku.. dengan membawa sepasang kasut . Hmmm kasut ? Okay dah faham

Dia ni..seorang lelaki yang simple je..pergi mana2 memang xreti nak pakai kasut.. Seliapr je...kecuali kalau dia nak pergi luar kluang ! jb ke pd ke tc ke..and yang paling penting CLUB .aku dah tau sangat dia nak kemana pun..cuma aku abaikan apa aku rasa..xnak negative


dalam kereta ..dia mulakan perbualan " kejap lagi..saya nak keluar makan dengan kawan-kawan tempat kerja saya"


DANG ! aku dah agak..tapi aku tau apa dia cakap tu tipu.. dia xakan nak keluar lepak makan dalam kluang ni pakai macam tu punya ..aku tau .tapi aku saje buat2 xtau..malas nak masuk campur hal dia..tapi semakin aku xnak fikir..semakin aku fikir..aku pandang dia..aku tanya

" bila?"
"ni kejap lagi"
"kejap lagi tu bila?"
"ni lepas saya keluar dengan awak ni la"

Tetttt..hp dia bunyik..

"hello kau kat mana?
oh..aku xjadi g pasar..
aku depan Mc'd..amik aku depan Mc'd "


Kan.dah agak..saga purple xsilap aku amik dia..:) kalau nak lepak makan..xkan la sampai nak beramik berhantar..pakai cantik2..naik kereta lagi.. selalu lepak makan nek moto je ..huhu..inagt aku ni naive sangat agaknye..

Depan dia tadi pun aku dah menangis..dia tanya kenapa ..aku cakap xde apa2.. Habis je aku tapau makan..dia pun naik keta kawan dia..serupa macam aku driver dia..yang hantar dia kebandar sbb nak senangkan keje dia..

Aku menangis bukan sebab aku sakit hati dia buat aku cam driver
aku menangis bukan sebab aku sakit hati tunggu dia lama



aku menangis sebab aku sedih kenapa dia masih macamtu
aku menangis sebab aku sedih kenapa dia xpernah cuba nak berubah menjadi lelaki yang baik
aku menagis sebab aku kecewa dia masih nak habiskan duit dia pada benda xberfaedah sedangkan nak sara hidup dia sendiri pun dia masih belum mampu.

Aku betul2 kecewa kenapa dia mengejar semua benda yang xpasti. Perempuan.SEX. dadah.club. DUNIAWI .aku sedih aku dah xde suara nak cakap pada dia yang aku xnak dia buat semua tu

Dulu aku jaga dia..segala macam kejahatan.aku halang dia untuk dekat. Aku nak dia jadi yang terbaik..aku xmampu ubah dia..so aku lepaskan dia..aku harap lepas 6 tahun hubungan aku dengan dia..dia boleh sedar apa aku buat tu untuk kebaikan dia.tapi tak..dia xnampak.malah dia rasa lebih bebas.. dia bertambah teruk.dan aku hanya mampu berdoa...tuhan bukakan pintu hati dia.kembali kejalan yang benar

bila aku tanya kenapa dia buat macamtu..dia hanya akan jawab

"dah awak xnak jaga saya lagi..macmani la jadinya.."




hmm..








At last she end up here


Kawan baik aku since sekolah menengah ..dah berkahwin :) aku rase lega gila..jadi pengapit dia siap uolls. Aku rasa dalam member2 aku dalam group tu..Yang paling gonjeng ..si kecik ni la...then..now..dia dah kahwin.aku rasa sangat2 glad :)

Hope that wedding akan bahagia till the end of time .


walaupun aku..mala ..aja n aiza je geng kita yang datang..kau jangan sedih k..sebab kitorang selalu ada untuk kau bila2 masa..ingat x dulu..bila sorang dari kita sedih..semua pun sedih..kau jangan rase sedih ayu xda masa kau nikah n kau sanding.. mungkin dia pun masih mencari2 hala tuju dalam hidup dia..yang penting kita semua friend forever k :)



Jumaat, 28 Oktober 2011

Tektonik Tetibe





Saya rasa bruno mars patut wat tutorial pada lelaki zaman kini untuk mengajar mereka cara menghargai PEREMPUAN :)



sekian.

Khamis, 27 Oktober 2011

i still love him




When my hearts only belong to 1 guy. My sight won't be able to attach another guy .My heart don't allow it to. I'm stuck with the only one . The one who ignore me most :) I'm not going to beg him no.i'll only try to slowly accept the fact that he might be impossible for me to own AGAIN and walk as a normal girl with a screwed lil past stories :)

3 story in 1 Post


Saya sedih orang cakap Ghadaffi kafir.

Okay stop cakap pasal benda mengarut. ni nak cerita sikit..first story..tadi kan .mase dalam kereta .. aku teringat satu insiden dulu..dimana aku n the geng pegi la pasar lepas class.benda ni jadi sem lepas ye anak-anak..kitorang dah sudah class tu,Beli la lada kering bawang putih bawang merah belacan semua tu . Nak masak katanya ...

Then ..tup tap sampai rumah. DANG ! lupa..mana ada blender.. nk blender pakai hape ni ? then kitorang dengan bijak dan laksananya..ambik periuk..letak barang2 dalam tu..tumbuk bahan2 tu pakai belakang cawan. OMAIGODD.. sangat tak leh diterima akal okay,,but guess what? we did it k.. at last dapat jugak asam pedas walaupun rase die confirm la len macam kan. Haha..sumpah kelakar la wey,but it shows la how our mind is creative kan . [cheh padahal da buntu akal xtau nak watpe..men bantai je..]

Second benda yang aku nak cerita.Sem lepas jugak.aku ade kenal dengan 1 mamat ni..die ni kebetulan 1 kampung la kiranya dgn aku. Ntah la..camane..die add aku kf fb.n friendly lak ngn aku..so aku ni pk..oh kwn sekampung ..so aku pun friendly la jugak ngn die..Ntah camane cerita die aku dah lupa..aku jadi rapat ngan die..balik muadzam pun same2..tp aku tau die ni ade awek..plus kitorang bukan bercinta.Kawan biase je pun. Tapi awek die ni punye la xsuke aku kwn ngan die.jeles kot..faham la dek non :p tapi yang xbest bila diorang gado.at last..aku yang dirasa macam salah.

padahal bila aku pk pk balik..ok 1st..balak die yg add aku. 2nd..balak die yang approach im aku. 3rd..balak die yg kasi no phone kat aku. 4rd..balak die yang slalu text2 aku. So nape at the end of the day macam aku lak jahat,macam penjenayah peragut pakwe orang? Pelik kan disitu? so aku amik keputusan..Lau awek die manyak jeles..so bek aku yg blah..sebb aku xnak la kan sal aku xmemasal bf die ni break ngn gf die lak..n dalam mase 2 aku da xcontact balak die ni..lame2 aku tgk balak die pun da delete aku dr fb..aku rase awek die kot suruh.jeles lettew..:p ala aku xkisah.. huhu..tp xpe ..aku faham..tp yang menjadi hairannya..tadi..baru kejap td..abang awek die add aku.Aku cam.. pahal lak? aku da xde contact kot balak adik kau...mungkin adik die suh stalk kot ntah2 budak tu still kwn ngn aku ke ape kan.tapi pelis la..balak kau bukan taste aku.Sekian.

Cerita ketiga yang aku nak bahaskan disini adalah cerita pasal ex aku..tetibe tadi aku tenampak fb ex aku..walaupun aku xmutual friends ngn die..tp..aku leh tgk pic2 die. [Sbb dulu aku yang settingkan fb die..die xreti..;p..] so..aku tgk la..die dah ade gf baru.To be honest aku terkejut..sb aku tau camane die suffer hilang aku dulu.Kesian mmg kesian la..sbb aku blah camtu je..yela..die orangnya sangat la pencemburu.1 lelaki pun aku xleh nk cakap hi kat fb.sedangkan aku ni dah memang dikenali sbg gadis yg semua orang pun nk tegur..ala-ala pm giteww :) ceh ..tapi jenis aku lau bf aku suh aku ikut..tapi ni masalahnye..die marah sampai ugut2..die ugut nak edit gambar aku nampak bogel..nk kasi kat mak aku..die nk cakap kt mak aku..aku ni dah rosak..die da sentuh aku la..gile psycho! aku ckp..lau nk fitnah silakan..leh check klinik ape..bukan xleh check..tp die makin ugut macam2..die ckp lepas ni mane2 laki yg kwn ngn aku semua dia nk ckp die dah buat cam2 ngn aku la..ape2 haramjadah la..camtu la lebih kurang..aku pun da lupe

and ape die ckp..die buat kot..lepas kwn ngn die..aku kwn ngn dak keje giordano..die punya la buruk2 kan aku gile babs . sampai dak tu pandang aku cam bitch gila..aku like haihh..pebende sial kau ni..then aku start berkasar balik ngn die..aku cakap die ni psycho..pathetic..org da xnk nak meroyan..aku terpaksa okay..bukan sengaja.. omaigodd..[ terasa kejamm..T.T!!!] haha..tapi nak wat cane..lau korang ada tmpat aku pun maybe korang akan wat cam ape yg aku wat.sebab die ni siap bakar2 baju yg aku pna kasi kat die.pecahkan kaca yang aku pernah kasi pada dia..depan umah aku gak..and ugut2 aku..dia tengking2 aku..maki2 aku tunjuk fuck depan aku..depan umah aku gak..so itu dah kurang ajar aa kan? soo aku pun ckp la " bodo xpaham bahase..orang da xnak dah la..semak!" haihh..ape nak jadi remaja kini.. <--ceh !


Fact tentang Neyna :)


Neyna begini orang nya :


Saya sangat rimas bila saya tengah focus buat sesuatu,orang cakap-cakap dengan saya .
Saya suka tegur orang yang saya suka nak berbual sahaja.Hehe ngengade lettew .
Saya xsuka flu sebab bila saya flu,nanti saya mesti athma sekali.Mls nak minum tonik pak tani.
Saya pelik dengan orang yang suka cerita pasal orang lain. Xde keje ke weh?
Saya xsuka lelaki yang perasan hensem . Puh-lease la !
Even if lelaki 2 betul-betul hensem pun,lau die perasan hensem..saya akan rase menyampah
Saya suka orang yang creative .
Saya suka tengok lelaki yang berambut pendek tapi pandai menggayakan rambut dia tu :)
Saya suka tengok perempuan yang pakai tudung lilit2 cantik2..saya tergodaa..:)
Saya suka perempuan lawa yang baik. Tak sombong la maksudnya khan...
Lau perempuan tu lawa tapi sombong,bagi saya dia xcukup lawa .Sekian.
Saya suka tengok couple yang sweet tapi xannoying
saya xsuka couple yang annoying. Tettt
Saya tak suka orang buat maksiat depan saya.Saya rase nak join..ceh xde la...myampah !
Saya suka tengok abah saya gurau-gurau dengan mak saya .
Saya suka tengok orang ketawa.
Saya suka buat orang ketawa
Saya suka orang yang buat saya ketawa
Saya suka ketawa
Saya apa lagi erk..
Saya suka lelaki yang nakal macam radit dalam cinta radit dan jani.Cehceh demand !
Saya suka lelaki yang messy tapi style n x jerk macam julian casablancas
Saya suka Britney spears sebab saya rase die seksi.
Saya suka
Saya suka perempuan Lembut sebab saya kasar. Bhhahahaha
Saya suka lelaki dan perempuan yang sporting yang open minded yang baik .
Saya xsuka mendiskriminasi orang
Saya bukan racist orangnye
Saya jenis kalau saya dah xsuka..sampai bebila pun saya tak suka
Tapi bila saya dah suka..Hambek kau !
Saya seorang yang tidak suka berdendam
Saya seorang yang pemaaf
Saya seorang yang sangat cepat marah
Saya seorang yang cepat cool bila dah marah
Saya seorang yang sangat-sangat ego






Saya seorang yang malas nak fikir dah..

sekian :)





Muslim Leader killed



May God blessed Ghadaffi.
May jews got their pays by hurting muslim .
Allah is GREAT .



Rabu, 26 Oktober 2011

Seriously ?


I dont know whats been up lately actually . Aku ni jenis orang..kalau aku dah break ngan ex aku..entah kenapa..aku akan jadi close ngan diorang as a friend . And setiap kalinya tu lah..akan timbul perselisihan antara aku dan awek baru mereka.

Benda ni berlaku bukan sekali,bukan dua kali malah berkali-kali . Setiap kali aku rapat ngan ex aku sebagai kawan..at the end of the day..confirm ex aku akan perang dingin ngan awek baru beliau then die punya Big reason is ME :) walaupun actually bukan aku yang contact ex aku..tapi ex aku yang contact2 aku.

Demm.. ! aku pun xfaham..even if aku sekadar aku reply kat status ex aku cam "pergh...gila la.." then awek dia akan mencelah ,tukar topic plus bernada marah gila ! then bila aku dah xreply..dia senyap..then bila aku start reply balik,dia akan celah lagi and buat2 cakap pasal lain lagi dalam keadaan marah lagi..and i was like...WHATTHAFUCKK?? aku contact die atas dasar kawan bukan ex..so cam chill la wey ! if aku de prasaan kat ex aku lg..bile ex aku ade gf baru..nk simpan die dalam list aku pun aku xsanggup.itu AKU !

Ade satu ex aku..actually die seorang pengkid. Aku cpl ngan die dulu pun saje je nak sakitkan hati ex aku yang 6 tahun tu je pun..xserious pun..tapi relationship aku n peng 2 baik..even dah lame xjumpe pun but still contact2..dah 4 tahun kenal..mesti la ade strong bond kn..lau jumpe mesti like..heyyy!!! whats upp! :) camtu la..

then die cpl ngn sorang awek yang muke macam jamban tunggu masa nak pecah..aku xreti nak kutuk fizikal org..tp sebab attitude die macam FUCK..terpaksa la aku..mungkin sebab muke die cam jambatan xsiap tu la die desperate gila cpl ngn peng tu n sayang separuh mati kat minah tu..who cares bab tu ! yang aku care nye..mase 2..ex die de call2 aku..tp aku busy with life so aku xpickup..so aku ignore jela..then dalam lusa camtu.aku call balik..die plak xangkat..so aku pun g kat fb die..post " asal call xpickup?" tu je pun..then gf die yang HOTGILABAPAK tu..comment2 cam tanye pahal aku call2 penk die? aku like "err...saje je xde yang penting pun.." then die ckp if i got something 2 tell..yg IMPORTANT SAHAJA ..ckp thru her..jgn trus nk ckp ngn ex penk aku tu..

i was like "whatt..?" ape benda kau ni la siak..macam la aku nak penk kau 2..die ade ape aku ade..xde yang menarik nafsu aku pun..so kenapa aku nak kena bergaduh ngan kau pasal penk kau yang sama jantina ngn aku uh ? pelis la !pastu ape jadi antara aku ngn die..malas aku nak cerita..sbb die buat melampau sgt sampai aku block die..tapi sumpah sampai bila pun aku xnak tegur penk die..haha..








Isnin, 24 Oktober 2011

Jangan menangis untukku :)



Sekali ku telah berjanji..Tak akan ludah ku telan kembali ! Kerana aku telah memilih cinta hanyalah satu..untuk dirimu! Namun apa yang telah kau beri ? Benar.. lidah memang tak bertulang. Dulu kita berjanji tak akan pernah saling menyakiti..cukuplah sudah jangan menangis untukku..Hapuslah air matamu :) Beribu kata maafmu takkan merubah..Hati terlanjur terluka! Selalu untuk mencuba dan terus mencari Jalan untuk maafkanmu..Walau ku tahu semua hanya sia-sia..Ku sedar cintamu terlahir bukan untukku..



Ahad, 23 Oktober 2011

Radit dan Jani

Kisah radit dan jani adalah kisah romantik terbaik buat aku . Aku sangat-sangat menyukai cara diorang sebab diorang hidup dalam dunia diorang sendiri . Tak kira la betapa susah hidup diorang,betapa hina nya orang pandang diorang,betapa banyak nya halangan dalam hubungan diorang.Tapi bagi diorang,perhubungan mereka adalah PRIORITY ! dan yang terbaik hanyalah apabila mereka bersama .

Aku sayang kamu bodoh ! walaupun si radit ni betul2 useless,bajingan memang xleh provide apa-apa untuk jani..tapi jani sorang je nampak apa yang mampu radit bagi pada dia . KEBAHAGIAAN . orang lain akan terus mengutuk... orang lain hanya akan nampak keburukkan radit,Tapi bagi orang macam jani..dia nampak radit on the other side. Hanya radit yang mampu membahagiakan dia. At lease,radit sangat-sangat mencuba walaupun dia tau..dia xkan pernah mampu .

Sebenarnya aku lebih memilih lelaki macamni. Dia nampak jahat.. flirty..tapi dia sangat setia . GF dia adalah priority. Aku berfikiran sama macam jani ! Dia xmampu kasi aku macam-macam .Bagi aku,aku xkisah lelaki 2 jahat mana pun..asalkan dia sayangkan aku sangat2 pun aku dah cukup bahagia :)



QUOTES DARI RADIT & JANI

"Semua orang ga ada yang percaya kalau kita akan selalu terus selamanya "
"mereka semua tu tahu apa sich tentang kita?"
"mereka semua tu ga tahu tahi-tahi nya kita"
"mereka pikir kita ga bakal bisa hidup bahagia,tapi aku bahagia hidup bersama si bodohku ini!"
"Bahagia itu kita yang ciptain, bukan mereka"
"mereka pikir kalau gue ga bisa bagi kamu rumah,mobil,baju bagus itu artinya aku ga bisa bahagiaan loh,tahi!"
"mereka ga tahu gimana kita"
"kita akan selalu berdua,dan ga akan ada yang pernah bisa misahin kita,kita punya cara kita sendiri,dan kita punya dunia kita sendiri"
"aku sayang kamu bodoh"
"aku juga sayang kamu"


Bahagia itu kita yang ciptain, bukan mereka. Mereka gak tau gimana kita. Kita kan selalu berdua dan gak akan ada yang pernah bisa misahin kita, kita punya cara kita sendiri dan kita punya dunia kita sendiri. Aku sayang kamu, bodoh.


Jumaat, 21 Oktober 2011

I Can see





Nowadays .. Lelaki lagi nampak ramai daripada perempuan .so secara xlangsung..lelaki ada power untuk memilih ! dan ini menyebabkan ego lelaki bertambah menjadi 5 darjah lebih tinggi dari biasa. Fact bukan?

Dulu kita banyak tengok lelaki mengurat perempuan.. frust bila xdapat..menunggu ex couple dia tukar fikiran dan kembali pada dia..Right? Tapi kini..semuanya terbalik . Perempuan yang mengurat lelaki..frust2 bila xdapat..menunggu ex mereka kembali kepada dia.. hmm.. whats been up here ? Demm..!

Yang lebih menjengkelkan,lelaki yang rupa ala kadar je pun,mulai demand gla babi. Setakat girl next door,memang xpandang la..disitu i can see so-so guys act like a hotstuff ! Sumpah geli. Kalau perempuan cun tegur,mula la act macam paling hensem sedunia.. Kalau perempuan next door tegur,buat2 xsedar je.. Macam Geli !

Sekarang,lelaki hensem,nampaknya lebih cenderung kepada perempuan cantik & kaya. Cantik sahaja xcukup. Lelaki yang berwajah sederhana kacak pulak,at least nak girl with complete package . Nice face,nice body,nice ass.nice boobs. Lelaki yang xhensem pulak,nak yang Hottie je..yang kalau boleh pakai baju sesingkat mungkin untuk ditayang sebagai ANGELINA JOLIE in da house . What the heck is happening yaw. Like seriously..cermin rumah aku banyak..kalau kau nak pinjam..boleh je kot !look at yourself.

Sampai ada perempuan yang boleh tahan la manis2 tu..semua single..yang nice2 tu..yang pakai sopan..tapi attitude perfect ,yang pandai jaga diri tu semua end up single. Yang muka macam harem.. yang boleh pakai skirt..ada ass yang solid..ada boobs yang hot..ada pinggang yang kecik cam kerengga itu yang dipandang . Like hello,korang ni ikut logik or nafsu ?


Tapi ape boleh buat ? Taste orang lain-lain.so nak xnak terima sudah :) senyum sahaja .






Superstitious !


When it comes to public speaking.Aku n my pairing member dah pun pilih-pilih topic . Banyak idea dalam otak..tapi kami kena jadi choosy sebab madam cakap kitorang kena pick topic yang kitorang MINAT SAHAJA.Kami pun sebulat suara memilih topic SUPERSTITIOUS !:) yeayyy !

okay.pk punya pk ape yang nak dibahaskan..last-last aku teringat 1 story yang aku nak sangat2 share disini :) jeng jeng jeng ! haha..kisah ni berlaku sem lepas..semasa kami dalam bulan pertama lagi kat Kampus KHSAS uniten muadzam tu .. :p

KAMI : 1)Neyna
2) Sha-sha
3)Rara
4)Nana

LOKASI : Desasiswa Harmoni ( DH 01-00-02)

Katil A -rara
Katil B -Nana
Katil C- Shasha
Kati D - Neyna


oleh sebab kami 1 rumah..so pengalaman ni kami lalui lah bersama sama :)1st benda ni mula-mula berlaku..masa tu weekend . Rara & nana balik kluang(DIORANG NI MEMANG TIAP-TIAP MINGGU KALAU BOLEH NAK BALIK..HOMESICK KATANYAA..) Tinggal la aku n sha-sha kat rumah tu .. masa tu kat meja makan.Kitorang pun makan,gelak-gelak..then mase ngah syok2 borak..aku nampak sehelai rambut PANJANG GILA.. OMAIGOODDD!!! Sumpah panjang gila..aku pun ukur..sebab setahu aku..dalam rumah tu..xde orang rambut sepanjang itu..aku siap ukur kat rambut aku sekali.punye la sengal kan ?.tapi mmang panjang gila..nak kata rambut kitorang,mmg x la..sbb terlebih2 panjangnya..nak kata rambut budak sem lepas..si rara tu..setiap minggu sapu rumah tu bersih2..siap mop-mop lagi!(Biase lettew..mak tiri..) ..tu yang pelik..manakah datang rambut panjang tersebut ? Jeng jeng jeng !!


Nak dijadikan cerita,mase rara & nana balik..rara cakap kat kitorang..pakcik dia yang pandai bab2 benda halus ni cakap,kat rumah yang kami duduk mase 2 ade benda ..and benda tu selalu duduk kat toilet paling belakang..kitoang terus meremang la buru roma.Bukan bulu roma je..segala bulu-bulu yang ada naik.Bulu kucing bulu tikus..bulu berus jamban..Semua la..takut kot ! Gila kau xtakut ? dah le semua perempuan & semua penakut. . aku pun cerita la pasal rambut 2..then oleh sebab kami semua rasa takut gegile..kami pun suruh si rara ni call pakcik die..tanye..ape nak buat untuk dinding diri..<--kekonon nak selamat dari gangguan katanyee..

Rara ni pun call la pakcik die..then pakcik die cakap..beli lada hitam..lada putih ..lepas maghrib..yassinkan benda tu..tabur keliling rumah..kitorang pun petang tu jugak pakse abang jijie bawak kitorang pergi TUNAS MANJA <--hot di muadzam . Beli benda 2...abg jijie pun naik pelik..ntah nak buat mende la dak2 ni ngan menatang tuh..

maghrib tu kitorang pun buatla ape yg disuruhh..oleh sbb aku ,rara n nana dtg pelangi..so sha-sha la jadi ustazahnyee...n mlm 2 operasi pun berjalan.. mase ngah tabur-tabur benda tu..baru nak sampai dekat depan toilet berhantu tu.. tibe-tibe "DANGGGG!!" lampu padam..nk ngeri lagi ?Kitorang cari fon masing-masing semua xjumpa..teraba-raba.. ! Mane fon aku ? Mane fon akuu?? dah la bilik asing2 ..so dua masuk bilik sane..dua masuk bilik sini..sambil paut2..tarik2 tangan takut hilang duk teraba-raba la atas katil ...bawah kusi..atas almari semua..bile dh jumpe..nak sambung tabur dah memang takut la ceritanya..yela..belum sempat nak tabur kat toilet yang dikatakan keras tu..lampu padam ! pastu semua paut kat baju masing-masing ! dia pegang baju dia-dia pegang baju dia..siap jalan pun pelan-pelan !<--takut hantu tu terbangun gamaknye ! lau ingat ingat balik memang kelakar la ! Haha..punya lah penakut!

Last2 xde pape pun.. Tapi rase rasenye rumah tu memang pun ada yang tumpang..sebab banyak kali gak nampak2 kelibat..tapi masing2 buat2 xnampak je..sbb pk..kitorang nak duk lame lagi kat situ..so nak xnak kena la buat geng ! baru kawtim !!







Khamis, 20 Oktober 2011


Yesterday i'm a type of someone who will easily get angry and thinking of breaking off when my bf is cheating on me . But today,i'm a type of someone who will starring at my bf's eyes and thinking why is he lying & I'll think critically how 2 make him falling in love with me once again .





Rabu, 19 Oktober 2011

Hatred



I don’t have anything in return to give you . all i can do is being nice 2 you while im here. Its annoying to see you disturbing my life by doing things that i don’t like and expect me to be more like you. Its not that i don’t like you,its just that im not enjoying being you ! Its annoying to see my reflection in the mirror now and expect that i look the same as i was few years ago.i cant help it.i cant help to feel sad.i couldn’t see me anymore. What i can see in me now is you ! Cuz im way too stupid living a life according to your style.i miss being me.How joyful i was.how happy my life was.Rolling only with the best.kick ass.. Where i am really happy being the real me..be less like you..i mean be nothing like you ! im not enjoying myself doing things according to your saying,to your style,to your opinion. .i dont need all that.you're not my mum anyway.My life now its all about you you and more you . im sick and im tired. Sometimes.i need my time alone ! being me. Myself.i miss my old me



!

Isnin, 17 Oktober 2011

Mr Saxobeat






You makes me this : bring me up ,bring me down ,play it sweet ,make me move like a freak,mr saxobeat .Hey sexy boy set me free . Don't be so shy play with me .My dirty boy can't you see that you belong next to me .





-NeynaSextacyo-


Khamis, 13 Oktober 2011

Berhujah dengan Hati


Aku selalu teringat perbualan dengan akak aku .


Dalam bilik . Rumah abang dekat johor jaya .

"kau couple dengan siapa sekarang ?" akak aku start tanya .
"Dengan siapa ? mane ada couple dengan siapa-siapa..!"
"haha..padan muka kau .."
"eleh..orang gila je ade bf!"
"orang gila je yang xde bf ..! kesian "

dem ! Setiap kali berbual dengan dia bab ni...aku mesti kalah..of coz la ade bf lagi best dari xde kan..



"kau rileks2 je dik..bia je xde bf..jangan cari bf asal boleh suda ...nanti ko nyesal"
"habis bosan kot single.."
"jangan sebab kau bosan single..kau cari bf alakadar je..cari bf bia gempak terus!"
"bf yang gempak nak pulak kat aku .." <--sambil ketawa teruk-teruk .
"ade je..ko rileks ! rileks jee!"
"aku rase skg ni cam xde ornag nak kat aku.."
"bodoh ! mesti ada punya.."


Mak aku selalu cakap macamni :

"kau nak cari bf..cari yang btol2 ikhlas nak jaga kau..yang ada duit sikit..yang leh tanggung kau nanti..lau diri sendiri xtertanggung buat apa . Cari yang ada rupa sikit..sebab kau bukan nya hodoh pun..carilah yang sedap mata memandang..nanti sampai tua pun kau sayang. Macam nak n abah "


Ok..sumpah aku jeles sbb mak aku dapat lelaki sebaik BAPAK aku.. Lau ade bapak aku version muda punya zaman camni..da lame aku tackle :)


Persoalannya aku xreti tackle lelaki.Sekian :)







Selasa, 11 Oktober 2011

HUPPIE




Jika ALLAH mengkehendaki ,
Siapa pun boleh menjadi Jodohmu




:) Maklumlah




Maklumlah saya seorang perempuan :

Cepat betul mengatakan perkataan "lepaskan saya" semasa marah .
Cepat betul beremosi semasa pertelingkahan .
Cepat betul buat keputusan semasa rasa diri tak dihargai

Maklumlah saya seorang perempuan :

Pergi mana-mana pun mesti akan ada orang yang risik-risik tanya
Pergi mana-mana pun masih tak jumpa pengganti dia..
Pergi mana-mana pun teringat memori dengan si dia..

Maklumlah saya seorang perempuan :

Berlakon bahagia tanpa si dia
Berlakon kuat selepas kehilangan dia
Berlakon seperti hidup dalam keadaan baik-baik saja..


tetapi..

Disebabkan aku perempuan yang berfikiran begitu :

Aku hilang sesuatu yang susah payah untuk aku pertahankan.
Aku hilang rasa minat pada lelaki sekeliling aku kecuali DIA.
Aku hilang rasa nak bercinta dengan sesiapa selain DIA.


Disebabkan aku perempuan yang berfikiran begitu :

Aku berhenti berhubung dengan dia
Aku berhenti mengharap pada dia
Aku berhenti memberi kebahagiaan pada diri aku


Aku lupa.. Aku sakit semasa bersama dia..
Tapi..Aku lebih sakit semasa Ketiadaan dia..


Aku seorang perempuan . Mencintai seorang lelaki adalah lumrah hidup seorang perempuan . Aku tak memaksa diri aku mencintai dia. Semua tu datang dengan sendiri . Tapi kenapa sekarang aku memaksa diri aku melupakan dia ? Melupakan dia adalah lebih sakit rasanya dari ditinggalkan dia . Dia mungkin tak menjaga aku dengan baik selama kami bersama . Tapi.. Hidup aku lebih kejam melayan aku ..Perasaan aku lebih hina mengherdik jiwa aku semasa dia dah tiada.. Aku lebih sakit semasa hilamg dia daripada semasa bersama dia ..



Ahad, 9 Oktober 2011

Tatap Matamu


Well. Semalam kan..masa kita jalan kan . kita kan. Ternampak kan...orang kan..yang kita suka tu kan..dia kan..sorang sorang au :)

Haritu kan..kita kan..nampak lagi kan..orang tu kan...

tapi kan..kita pun tak tau la kan.. kenapa kita suka pada orang yang kita tak pernah kenal tu kan..pastu kita da la xpernah ckap dengan dia kan..:) tapi kan..semalam kan..dia kan..pandang kita kan....! dia kan...pandang lama au..kita pun kan..cam segan la kan...kita pun kan...senyap n tros blah au..

walaupun kan...kita suka dia kan..kita kan..xnak la dia tau kan...sebab kan..kalau dia tau kan..kita segan la kan..:p

Kita kan tak nak la jadi kan..perigi cari timba kan .....






;p



Love is always like this :

Ladies loves money.
Men loves body.


neyna .


Jumaat, 7 Oktober 2011

Nyamuk


Nyamuk oh nyaamuk.pepagi buta buat aku hangin 1 badan.nak Buat-buat lovebite banyak2 plak ..merah2 badan aku. Tau la high.. g la cari yang darah manis..aku yang dah nak monopos ni la die nak hisap..

bergaduh jugak kang ngn nyamuk ni kang.

Okay.lupakan pasal nyamuk. Ni nak cerita sikit.walaupun tak best pun cerita ni.tapi nak jugak cerita . Ade aku kesah cerita aku best ke x..

Semalam aku bangun-bangun je pagi..perut aku sakit gila..aku dah tau dah memang period pain.so aku rileks lagi..buat2 xperasan la..sebab mimpi aku best gila..! pagi tu seperti biasa la..my roomate kejut..class pagi lettew ! aku dalam otak memang nak hulur je kunci kereta aku .."korang pergi la class..aku senggugut ni.." niat dihati nak cakap begitu..tapi belum sempat aku cakap..roomate aku da cakap dulu.."aku malas la nak g class..ko nk g..ko g la.." phew ..nampak sangat kami sehati sejiwa..kahkah !

Lepastu petang tu da xsakit da..so pergi la class..hurm..masa dalam class..aku terngiang2 ustaz aku pernah cakap dulu mase aku muda mudi..perempuan kalau tiap2 period..die asyik senggugut..n setiap kali die senggugut..dia muntah2..dia kemungkinan besar .. KEMUNGKINAN BESAR SAHAJA K.. mungkin dia tu mandul..so better berubat dari muda...persoalannya..macamane nak berubat ? haha..nasib baik aku da xde benda2 camtu sampai kebesar..masa form 4 slalu la...tapi ALHAMDULILLAH dah baik..uii seram la..aku nak keturunan......haha...aku xnak laki aku guna alasan aku mandul nak kawen len..mmg nak kena kejar pakai penyapu lidi !


p/s= actually kan..aku nak fully bertudung au skg..so ..sesape kenal aku..support la k :)

Burp.

Aku tak tau bagaimana caranya untuk memberitahumu.
Tapi .,jujur..
ia berlaku sejak pertama aku bertemu kamu.
Aku tau dan fahami dengan sangat sedar..
kamu akan datang dan hancurkan hati aku.
Ini adalah sebuah cinta yang tidak mengujakan.
Sebuah cinta yang tidak menderaskan degupan jantung
dan ini juga sebuah cinta yang paling memusnahkan hati
Sebuah cinta yang adakalanya membosankan.
Tetapi
walaupun cinta begini biasa terjadi,
dan terlalu sederhana untuk dilalui..
Tahu kah kamu..
Aku teringin untuk melaluinya denganmu ?
kerana cinta ini menyebabkan aku benci kamu bila kamu tidak hiraukan aku.
aku tak mau teruskan!
tapi kamu juga tau,aku tak mampu hidup tanpa kamu.
Oleh kerana aku tidak mahu membebankanmu,
aku hanya mampu berada disisimu dengan sedih
tanpa pengetahuan kamu...:(
Kamu mungkin mahu menyampaikan sesuatu yang berbeza dari ini,
tapi bagaimana jika aku beritahumu dulu..
yang aku..
sebenarnya...
aku cinta kamu?
Aku tak tau apa yang akan kamu rasakan nanti.
hanya dengan cinta yang secara lisan tidak terkata,

akankah kamu mengerti hati aku ? :'(

Pelik


Masih ada manusia dalam dunia ni buat sesuatu yang boleh menyebab kan diri mereka digelar mahkluk kurang genius !

Ngah bosan-bosan dihari jumaat tanpa planning ape2 dengan memeber..sambil mengadap lappy sejak 6jam lepas..aku pun dengan ghairahnye baca blog orang . sambil2 ambik inspirasi sikit nak mamperindahkan blog aku yang terbiar sepi ni.. kesian blog aku..

twtibe..jengjengjeng !

apa masalah entah mamat pakai topi cowboy tu hantar inbox berbunyi " hai sexy..wanna have sex?"

kalau anda hot seperti aaron aziz..mahupun julian casablancas ,bernafsu jugak la saya nak melihat profil anda dengan lebih daam..ni gambar pun menyangkung tepi kolam dengan topi cowboy sambil sengih2 ..nak suruh orang bernafsu hape nye .nak klik kat wall anda pun saya duk nyesal buang masa tahu??tolong la..kasi la yang baik sikit.

hendak nye memang makan pelempang.tapi oleh kerana saya baik hati dan budiman orangnya..maka..saya cuma delete sahaja manusia2 sedemikian . sekian.


ERK




Bangun-bangun tido nampak ada banyak bintang atas kepala..dengan terhuyung hayang aku amik towel pergi mandi.Habis mandi tengok Handphone..ade seorang budak nama noor leena yang entah mane asal ntah yang ruin my mood for this WHOLE WEEK .Aku nak muntah dapat mesej die setiap DETIK !

takde benda lain yang leh wat aku lebih rasa nak bunuh diri selain tengok mesej die masuk selang 5 minit xberhenti dari pagi walaupun aku xpernah ada niat nak reply langsung! aku pun tak paham kenapa die beriya2 nak kenal sangat dengan aku,aku dah cakap jangan kacaw aku pun tak paham bahase ibunda !

yang paling best..setiap mesej die..akan ada ayat muntah hijau camni "hai my Lesbian Sis" aku nak marah,aku xkenal..cume boleh menghamun dalam hati jela..send balik mesej berbunyi "dont disturb me.im busy!" ..padahal dalam hati nak maki hamun je..semak gila ! xpernah2 phone aku bunyik2 sejak single mingle ni..tibe2 mesej2 die masuk menghentam jiwa raga aku je !plus..sejak bile aku kembali lesbian tah.bodo2 je.


what does a guy mean by saying "you deserve someone better" ?

Bagi aku yang selalu berfikiran negatif ni simple je pentafsiran aku. that means he doesn't want to have anything to do with you anymore and he try to get rid of you dengan cara yang lebih bertimbangrasa.N he know if dia cakap terus-terang2 yang kamu ni dah tak berguna dalam idop dia,atau dia dah ada orang lain yang lebih menarik hati dia ke,those words will hurt you.Baik la sangat kan mereka ni?

Dasyat laki ni.Kalau tak nak kate je la tak nak..tayah r nak berdalih2,buat aku sedih je.


-copy paste from che.ila blog-

Target


Dulu aku ade kanl dengan seseorang . Dia ada pernah cakap kat aku.kalau nak target sesuatu..biar tinggi2..supaya effort kita pun lebih.

Tapi based on apa yang dah berlaku..aku rase ..hujah tu sangat tak boleh diguna pakai.sebab setiap kali aku aim sesuatu..aku mesti xdapat and at the end of the day.cuma kekecewaan yang maha hebat je aku dapat rasa..

aku xtau la mane salah silap nya..tapi mungkin aku xpatut berharap pada apa2..


Khamis, 6 Oktober 2011

Cutting Hair


Semalam is the worst day ever..sebab i'm cutting my hair
and erm..i really look UGLY .




Selasa, 4 Oktober 2011

Better Version



Hey hey . today i'm fasting . haha.puasa ganti lettew ! so so penat but it's okay sebab tadi class madam lily zahara,my favorite lecturer sangat la best ! hmm..baru balik dari jogging ! nice idea bukan ? puasa2 pergi jogging. now kepala da berat gile..OMG !huhu...ape2 pun ..i love my life now.

SINGLE IS NOT BAD AT ALL :)

suka suka hati la nk pergi mana-mana xbawak phone :) duit xbanyak keluar asyik nk tuang minyak sebab nak jumpa cinta hati..no more all that ! best tau..sebab dulu memang la rasa sunyi..tapi bila fikir2 balik..tuhan kan da tentukan siapa yang akan jadi jodoh kita..setiap manusia diciptakan berpasangan .so chill la..one day akan ada 1 laki yang akan sayang pada aku seadanya aku :) aminn!! hehhehehe..gedik pulak yee..