Selasa, 20 Februari 2018

Memori



Mata itu . Buat pertama kalinya aku melihat segumpal impian yang tidak pernah sekali pun mampu menjajah minda. Senyuman itu, kerdipan mata itu, jelingan itu. Melarut mereput menagih perasaan. Membuahkan keinginan, melahirkan penantian. Merelakan jiwa yang sekian lama ditakung keangkuhan dengan buaian harapan  . Melemaskan nafas, bersesak-sesak merayu perhatian. Menebalkan rasa mahu memiliki. Rasa ingin direnyukkan dalam genggaman . Dikepal rapi menjadi bulatan kecil dicampak jauh kedasar nurani . Aku benci perasaan ini, rasa ini, gemuruh ini. Yang hanyut menagih rasa yang keterlaluan bahananya. Berpaksikan keyakinan ,aku melangkah.. satu demi satu.. semakin jauh kepelusuk . Terperuk . Memberatkan kedua kaki berpusing semula.Tiada terpulang lagi.. semakin dalam, semakin drastik.. semakin membuak-buak. Aku lihat seseorang dengan pandangan yang jauh berbeza dimensi. Berdiri tegak melontarkan senyuman, menjahati hati tanpa mengetahui. Membaca setiap detak jantung, memerhati semua perilaku, memahami tindak tanduk tanpa usaha. Meletakkan hatinya sebagai tahanan. Bersahaja meredah masuk tanpa salam dan aku dengan rela membenarkan. Apa sebenarnya yang telak berlaku? Tiba-tiba aku didunia berbeza. Menjadi bukan aku. Menjadi lebih dirinya. Menghulurkan tangan disaat dia sendiri  menolakku jatuh kegaung ciptaannya. Memaksa aku merangkak naik walaupun sedar tertindas, membahasakan jiwa aku dengan lagunya. Mempesonakan aku dengan melodinya. Melenakan aku dengan syairnya.. meniupkan rasa lupa kepada semesta. Memandang tepat kearahnya melihat sayap-sayapnya membawa aku jauh kedasar. Sunnguh aku terpesona.

Kali ini lebih tersiksa bahagianya. Aku terjumpa malaikat.

Khamis, 8 Februari 2018

BERMULA SEBUAH CERITERA CINTA (PART 1)


Pertemuan aku dengan husband tidaklah seindah cerita cinta yang lain yang maha hebat. Ketika Hati yang berkecamuk ni sedang retak menanti belah,(TIBAHH) dengan langkah malas aku menuju ke "Sephora" dengan harapan mendapat anugerah pekerja cemerlang kerana rajin ke store sejam awal .Sesampainya di staff room seperti biasa, mengenakan makeup yang dah sememangnya tebal seperti sediakala.Entah apa lagi yang nak ditambah. Terdengar gosip2 mak jemah dari golongan spastik gossip yang tak mampu hidup tanpa bergosip seminit pun tentang penampakkan budak baru di "Pandora" . Handsome katanya. Aku yang tak begitu berminat tidak begitu teruja untuk terus ambil tahu.Kerana waktu itu kesonsangan minda aku ditahap membahayakan . Benda berlanjutan sehingga hari ke 5 kewujudan mamat itu di jbcc..

hari ke-enam Dengan langkah longlai, aku berjalan dihadapan marc & spencer menuju ke sephora. Sejam awal seperti biasa, Ternampak dari jauh kelibat seorang makhluk berbaju hitam di counter sambal pandang bawah.Hmm.. Barangkali inilah mamat yang diperkatakan. "Biase jee..muka macam gay.." takdelah handsome mana (bisik dalam hati). Aku teruskan perjalanan. Tidak teruja-

Selang beberapa hari, aku terdengar lagi gossip. Yang ini mengharu birukan minda dan prestasi aku! Gossip yang mengatakan aku dan budak berbaju hitam itu adalah "SCANDAL" ! DANGGG! Aku dengan rasa hairan yang membuak2 tertanya2 kesana semari mana datangnya cerita yang mampu melonjakkan api kemurkaan dalan jiwa nurani yang suci ini. Tapi aku biarkan perkhabaran itu, untuk menyenangkan hati, aku berfikir..biasalah artis antarabangsa seperti aku acapkali mendapat sambutan hangat pihak media eropah sebegini. ZAID. itu sahaja yang aku tahu tentangnya.. dek kerana mulut2 jahanam yang entah dari mana menabur khabar angina tentang kami..

Pernah sekali aku dan wawa teman baikku cuba untuk menegur, bukan gedik tapi memang kami ramah tamah dan pandai bergaul tidak kira umur dan pangkat,tapi dia kelihatan tidak berminat. Oh.. sah gay budak ni..Lalu kami mematikan perbualan takat itu. Berlanjutan sehingga sebulan lamanya..tiada bertegur sapa ..

Suatu hari,dia masuk ke Sephora bersama beberapa lagi teman.. Cuba perfume katanya. Aku sebagai beauty advisor pun serve lah mereka. Berbual bergelak ketawa dan bergurau senda dengan rakann2 nya yang aku kenal, cuma dengan dia je tak berbual.. muka anggek2 nak pergi mana? sudahlah gay sombong pula. Biasalah lelaki gay selalu tidak sukakan perempuan. Aku abaikan perangai dia dan bergelak2 lagi dengan yang lain. Ada juga aku berseloroh, "Hey,ade dengar cerita pasal kita dua kena scandal dek orang?" dia buat muka pelik.. "haa?? siapa?" Tanya dia.. "tak tahu. Kenal pun idok mana datang scandal entah, tak kuasa.." balasku.. dia cuma senyum sinis. Perbualan setakat itu sahaja. Sampai la semua habis berborak dan test perfume lalu keluar. Setengah jam kemudian, dia masuk seorang diri dan mencari aku !

Masa itu wawa ada bergurau "cari siapa? cari scandal awak ke" dan dia menjawab .. "aah, cari dia.." kebetulan aku dibelakang wawa masa tu. Jadi aku pun ternampak dan ke-akwardan melanda. Aku cuma sambung serve da, dan Alhamdulillah tiba2 sally, kawannya yang juga kawanku yang kerja di Pandora juga pun masuk.. so tidaklah awkward sangat bukan? kemudian aku berkata pada sally, kalau nak beli SP cakap lah aku boleh tolong belikan.. tiba2 ada suara dari tepi cakap.. "aah memang nak minak no fon ni, nak beli SP nanti senang nak cakap2 apa2." dari mamat bernama ZAID itu..

Dan disitu lah bermula segalanya, dari nak beli perfume.. dia meleweh2.. aku dapat rasakan yang dia ni bukan nak beli perfume sangat tapi meleweh je lebih.. Dan kami mula berkongsi pendapat, bertukar maklumat, bergurau, berbual dan semakin hari semakin rapat. Baru aku tau dia sebenarnya dh lama suka kt aku, siap tanya2 dekat manager dia, siapa budak tu kak? I nak budak tu kak.. Tanya dekat budak ice watch pasal aku.. sana sini Tanya . mana lah orang tak sebar gossip pasal kami.tapi bila depan2 buat macam paling sombong dalam dunia.HMM.. Sambungannya..tunggu di post seterusnya....



Selasa, 6 Februari 2018

Follow Up





Okay so memandangkan aku dah lama xupdate blog, so mesti banyak benda yang nkorang missed kan? sebab aku tengok dekat last post tu dated 2013.So memang lama lah gamaknya woi! masatu aku rambut oren lagi kot.Kini sudah berhijab ALHAMDULILLAH. Nampak lebih ayu anggun classic mempesona. Nkorang jangan busuk hati nak mengata #janganmengata #bengkungsajat . Kita main je. kita agli seperti sediakala.

So selepas grad, aku basically banyak buat benda boring. Contohnya bekerja.Dan terus bekerja dengan tekun sehingga aku masih belum Berjaya hingga kini. Dan tak semena2 aku terpesong dari landasan bidang belajar aku, aku masuk SEPHORA dan start menjadi makeup artist sampai la aku dapat jadi master make-up . And Proudly aku dapat title senior makeup artist in such an honourable brand which is URBAN DECAY. Aku menjadi makeup geek yang tak mampu lepas walau seinci foundation pun walaupun hanya ke pasar membeli buah-buahan tempatan.Entah kenapa aku menjadi totally orang yang mementingkan "lawa-lawa" supaya ape ntah bende ntah! Makeup dah jadi nadi arena aku. Dan aku xmampu hidup tanpa nya. TIBAHHHHHHHH

Okay itu belum mainstream lagi. nkorang tunggu jap! ni Paling epic, aku telah jatuh kelembah maksiat (ceh ceh) iaitu menjadi Lezbian selama 2 tahun.Nko hado ? Tah apa yang aku fikirkan masa tu, otak aku tak berfungsi dengan baik, sel-sel otak tidak berhubung dan fius2 cinta beterbangan mungkin. Lalu aku pun meng-lesbiani diri selama 2 tahun dan menginsafi masa lalu. TIBAHHHHH. Tapi hidup aku masa tu fun la, sebab takde fikir nak kawen ke nak ape kan, so buang duit buang masa dan buang tenaga jelah keje aku.Duit aku la tapi, bukan duit dia. Sebab masa Sephora aku kaya raya . Kah!

Pastu kehidupan aku bertukar 360 darjah bila aku jumpa husband aku sekarang. Bercinta punya nak rak ngn pengkid tu, xsampai sebulan putus dah jumpa dah pengganti . Nampak tak permainannya disittewwww? Yang pasal shuben tu nanti la aku cerita panjang .Tapi life aku memang exotic lepas aku grad.Lama kelamaan aku dah start rasa tua kutuk dan ganyut. Dan aku mulai rasa dah masanya aku tinggalkan dunia make-up yang majority tergolong oleh anak2 muda remaja. lalu aku pun beranjak dari makeup line ke office line dan ALHAMDULILLAH aku bahagia dengan kerja aku sekarang walaupun gaji tak lethop macam nkrauorang .

Eh dah la.. malas pulak nak type pepanjang. Sebenonya aku naiping ni opis. Suke hati aku je macam aku bayar wifi kan ? Takpe boss tak tau. Elak boss jumpe je blog aku, k lah nkorang. Aku nak buat keje dulu.. Nnti aku update nkorang kalau ade bende best jadi. K. KIMSALAM SUME (SAPE NTAH JE). Askum.

bye





ISIM 2018

I'M BACK BITCHES!

Setelah beberapa tahun menyepi , actually bukan menyepi tapi hilang jejak password bende alah ni! Punya la lama aku nak hack account sendiri, entah password bebukan je aku letak zaman memude dulu gaknye.Sekali tuhan nak tolong, aku godeh2 harini.. eh eh boleh pulak dibukak ! Maka, Ter hiduplah semula diary online yang aku gunakan sebagai platform untuk meluah rasa ini. Fuh, lega rasanya ada tempat nak dibualkan. Walaupun adakalanya aku terasa isim berbual sorang2 diblog, namun itu lebih mulia daripada penyanyi kpop membunuh diri dengan meledakkan bom atom didalam kuali rumah beliau. Apa pun, takziah diucapkan buat keluarga mendiang.

Well . So what's been up? Alhamdulillah aku dah berkahwin! ya anak2.. hakak dah berkahwin. Bawa bertenang semua.. suami aku? biasa2 je orang nya. Sama isim dengan aku. Kepala dia pun ada sedikit terbakar fius maka ia menjadi gabungan hebat yang maha sesuai buat kami. Walaupun penuh tragedy dan pergaduhan serta konflik, oleh kerana kami hensem, kami mampu mengatasinya dengan saksama.

Sebenarnya lama dah menyepikan diri dari bidang pemblog-an. Lalu terlupa tatacara dan tatabahasa yang betul untuk digunakan, jadi dengan elemen2 besar kecikkan tulisan mungkin mampu memberikan sedikit impak buat pembaca setia (macam ade je). Terima kasih kerana sentiasa sudi men-seTALK saya dejak dari zaman Najib belum begitu kejam. Buat masa ini disini dahululah pendahuluan kehidupan aku yang boleh aku kategorikan sebagai BARU di dunia perkahwinan. Akan update selalu seperti sedia kala. Oleh itu mari ramai2 kita berselawat ke atas NABI junjungan dan sama2 Sedekahkan AL-FATIHAH buat yang sudah meninggal dunia. Asalamuallaikum..



Nah hakak belanja gambar hahak terkini ( takut-takut nkorang ghindu)

Camera effect B612 digunakan . Jangan terpedaya .Hakak masih agli seperti dulu.

Selasa, 30 April 2013

Learn


I've learn a lot about love pass these days.Been tearing down , look as stupid as ever. Yeah i've been in this situation for few times before . And at least i've learn something this time.I've learn to never fall in love too easy to person who doesnt know how to appreciate. Never to fall for the wrong person . Never hoped too much . Its beyond our control to fall for somebody, but if i did.. i'll make it real .The stupidest thing's i've done in life is to fall for the wrong person again and again . Keep hurting for the same lame reason and again im falling to pieces .If my heart could speak, it would probably cursing at me to make em bleeding this much. How more pathetic i could be ? Is there anyone out there who will look at me directly to my heart and sincerely want to take my hands and make me happy ? Just once.. Neyna supposedly to be someone who really2 strong and go through whatever. Never too weak for love . She will get back up and fight for more. But only this time . She really gaves up .

Isnin, 29 April 2013

Spastik



Aku ade penyakit spastik bersinopsos tidur lambat, bangun pun lambat . Siang aku da jadi malam. Malam da tuka siang .Pahtu bangun2 mesti nak mengadap internet konon2 benjamin tang nak inbox aku good morning siap kisses la gituu.. And the best part, aku xkua uma langsung pun cuti2 ni. Feeling2 snow white gitteww uolls .Biase la, lua tu banyak manusia pelik, aku xleh tahan dengan hipokrasi dunia <---bajetttttttt bajetttttttt--="">

So cerita dia, semalam aku tido lambat, aku pun on la twitter aku. Baca-baca apa yg orang duk keluh kesah pasal kehidupan dialam fana ini. Then aku terbaca seseorang ni tweet pasal cintan cintut die dengan kekasih hati.Oleh sebab aku dah biasa maka aku buat bodoh la.

Akan tetapi, setiap kali aku tgk TL tu setiap kali la muke die duk berjiwang2 diruang sosial tersebut. Aku terasa seperti ingin men-jackk muke beliau dengan kekasih hati beliau dengan amat kuat sekali.

Tak kisah la kau nak sayang2 ngan kekasih kau,tapi agak2 la.. BBM penuh status kau dengan die, Twitter, Fb.. ape lagi? nasib baik wechat xde status yg leh selalu2 tuka,lau x kat situ pun kau nak meroyan ke?

Selasa, 9 April 2013

Rindu


rindunya zaman zaman kitorang masik sekolah2 dulu . Masa tu kita suka buat benda bodoh2 kan.. duduk lepak tengah2 jalanraya sampai pagi2 buta sebab nak mengehendap abang2 baru bawak balik perempuan.  Pergi jogging lepastu buat telemovie pakai gambar. Curi buah duku orang pastu esoknya datang balik mengaku curi sebab rasa serbasalah..  
Haih..cepat betul masa berlalu.. masa ni nak lepak sama mmg susah..sekali dh dapat lepak..macam2 kita plan nak buat.. mmg xsempat lah ..huhu..


Isnin, 8 April 2013

Aku tak tau

Holla ! Its been a while . Aku memang orang yang paling pemalas didunia nak update blog . Sebab blog ni pelepas rasa bosan dan tak puas hati aku je . Well..Tapi aku sayang blog aku lebih daripada budak gemok sayang aiskrim .


Back to the point, aku sekarang emosi tak berapa stabil . Entah jin mana yang dah merasuk minda dan jiwa aku yang tak bersalah ni sampai semua orang jadi punching bag aku.Aku mmg ade sikap pelik yang sukahati nak switch mood aku secara tiba-tiba .sukahati la. Dan orang orang yang pencari pasal kebangsaan akan menjadi mangsa ditempat kejadian .

By the way, aku terdorong untuk menulis tentang seseorang yang aku anggap menarik perhatian masyarakat umum seperti aku yang suka memerhatikan gelagat manusia sejagat yang sedang beraksi di dunia mereka sendiri .Aku memanggil dia dengan panggilan fakrul . Dia adalah salah seorang daripada kawan aku yang aku knal masa aku form 6 .

Dia ada sorang awek.. Awek dia bertudung, muka lembut, cantik jugaklah bagi aku yang susah nak mati nak cakap orang lawa ..then die mmg syg gile la kt gf die . i know sbb die slalu cure heart ngan aku.. walaupun dulu kitorang xrapat tp aku ni pendengar yang baik (lah jugak) .. but then tadi die bbm..die cm sedih gile..die ckp yg gf die ada another 3 bf.. and he's the 4th . die baru tau lepas die dah prepare2 nak bertunang . And i was like shock gila.. sbb apa ? sbb perempuan tu leh jawab..die mmg xpercaya laki n saje nak balas dendam kat lelaki sebab die pernah disakiti

babe, aku ni perempuan jugak..aku tau la camane rasenye bile laki buat shit .but xde la sampai aku nak balas dendam kat laki len. Honey, please..alasan kau kau BUTOH gila..mmg la kau comel..tp muke kau xlayak nak ada 4 bf pun.. sebab muka kau layak dapat kaki je . Asal? sbb org cam kau ni.. pemusnah hati orang ! why aku emo ? sebab aku mmg mood shila amzah je skg ni haa...

Jumaat, 4 Januari 2013

Selasa, 4 Disember 2012

Getting used

People will talk . They talk whatever they think is interesting . Even if its going to ruins somebody's pride, it wont count . As long as those bullshits are acceptable in society, it will remain spread .

"Everybody has haters "

i remember this words, said by a girl named najuaboltz . She'd been bashed in twitter for some reason that i  dont really know why but yeah she deleted her twitter account after that . Thousand of people hates her just because of a stupid reason. But she keep strong and get back up.Keep existing in social network, back for more. And she live happily even after a tough time that killing her soul. She inspired me a lot .Thanks a lot little unknown girl.. :)

Running man




i'm soo in love with this song!!! 

Demam campak


Mula2 aku demam 3-4 hari..ingatkan demam biasa.. bila start tumbuh bintik2.. mula la risau.. nasib baik la ayu told me to check out .. so i went to clinic .. tau2 dapat 6 hari mc terus.. best ! badan berbintik2..naik sampai muka..
sumpah hodoh..tengok muka depan cermin macam nak menangis je rasa.. but well.. itulah lumrah demam campak.. so terima jela..but time2 sakit ni la nampak siapa kawan sebenar.. Siapa yang ada untuk aku time susah aku..yg xgeli nak letak ubat kat badan aku.. kali ni aku tau aku xsalah pilih kawan :)



Isnin, 12 November 2012

Well

So i gotta tell you this.
Those shit you put on my face, on what im doing in the past
look, you did it now . So where's our differences?
Oh i got it.. the diff is,im doing it in the P A S T . 
You did it C U R R E N T L Y .
And whats that fuss about ?
You're on it now, so why so stupid ?
Look, dont you ever saying im not a good friend
i always be there whenever you need me .
Im done saving your ass. Making excuse 4 u..
Good luck in findig someone like me .

Kehidupan


Memandang langit yang biru, aku mulai sedar sesuatu yang aku rasai . Hanya tuhan yang mampu menafsirkan setiap detak jantung aku yang berdegut perlahan . Mereka, membesarkan empayar yang penuh dengan konspirasi . Dimana mereka mencari ruang untuk hinggap disetiap jiwa2 disekeliling aku dan menyemai benih kebencian terhadap diri aku . Semakin hari, benih itu semakin menumbuh dan berbicara dengan keangkuhan .Aku seakan dapat merasa betapa kejinya semua ini . Dimana banyak hati yang dikotori oleh manusia iblis yang memecah belahkan sekalian umat . Aku melihat segalanya berjalan perlahan .Hari demi hari, dia tidak berputus asa . Aku kenal persis siapa dia . Aku tau sikapnya . Aku megerti dendamnya .. sungguh aku tahu apa yang hendak ditunjukkannya . Perbezaan kini jelas ternyata . Aku lihat banyak kawan menjadi lawan . Aku lihat banyak teman menjadi musuh . Aku dapat rasakan satu demi satu pergi . Hanya kerana onar dan buah mulut  mereka yang berjiwa kotor dan dendam . Apalah erti kemaafan dengan tangis jika mereka tidak maksudkannya ? masih mencari setiap cela dan salahku untuk dipamerkan dan diaibkan . Aku kenal persis mereka. Lupakah mereka yang mereka datang dari golongan aku ? pernah bermain, pernah menangis, pernah ketawa denganku dulu? aku kenal semua manusia itu . kenal benar .

Tapi ada sesuatu yang mereka terlepas pandang . sungguh .Setiap yang berlaku pasti ada hikmahnya . Aku ? kalau hendak aku balas semua itu, sudah melepasi paras sangat boleh . Tapi kenapa tidak? kerana aku tidak mahu manjadi golongan mereka. Menyebarkan virus kebencian hanya untuk melihat hidup seseorang yang kita benci merana . Apa yang dapat aku perolehi dari memburukkan mereka? mereka lupa, jika mereka tau semua perilaku buruk aku..aku juga tahu setiap inci perilaku buruk mereka.. kita pernah satu landasan kawan :) .Tapi beza kau dan aku, kau menggunakan itu semua untuk mengaibkan aku.. dan aku menggunakan itu semua untuk hanya disimpan didalam memori aku .Semakin ramai kau tarik untuk membenci aku, semakin ramai kawan aku . Manusia tak bodoh untuk menilai . Siapa kau kawan itu, seharusnya kau lebih berhati2..apa yang pernah aku beritahu semua itu benar . Dan dia? si pemanipulasi cerita telah memutarbelitkan segala fakta untuk nampak suci . Kau perlu sangat berhati2. macamana aku pernah kena.. kau satu hari pasti akan kena dengan dia.. hanpir semua makhluk datas muka bumi ini , dia benci . Termasuk keluarganya pun dia pernah burukkan ..kau harus sedar kawan . oh, aku lupa.. kau bukan lagi kawan aku . orang2 macam kau la yang paling tak layak bergelar kawan. Aku tidak gemar berkawan dengan orang yang tidak tahu mengenang budi . banyak berharaplah semoga tidak ditikam sebagaimana yang aku hadapi :) 

Sabtu, 22 September 2012

Bitch please

I'm actually get a lil bit offended while seeing people around me live their love life . No, seriously i'm not one of kind which stalking about others relationship but u know i get offended with many sort of things .

1) Fighting scene . Well every relationship has its upside down . I know.  Well but why dont you keep it between you two ? or just at least keep your lover flaw ? bitch please.. its ur bf yo . Why should you keep showing people how bad he is ? how worst he did make u cried and what so fuck . Come on .. sympathetic-co .U expect everybody will say what ? "yo girl, u deserve better ! he's a punk ! " and 2 days later u all make up and get back together ...while people around you feels stupid being sympathy much to you ? come on grow up ! huh ?

2) Romantic scene . Well yeah u guys have the awesome time when your lover do something big for your relationship. Its a good thing though . But man.. look! EVERYBODY HAD THEIR OWN ROMANTIC SCENE . i repeat "E V E R Y B O D Y " . Doesn't care if shes ugly or hes retarded minded they will had their own . You can show it yeah..people would love to cherish you guys yes . But you dont need to put all your romantic scene to the public lah wei . Tell everybody every single thing he had done to you and sort of.. later on people will get bored and annoyed . Seriously ! i tell u because i know what kids like u feel when it comes to love . I know..but behave la..keep it for just both of you .It would last longer .

3) Annoying part . I dont know why some of the lover like to post status, twitter, blog and all the social networking cursing each other, telling the whole world this bastards not worth having , this and that . Why lah ? You preparing of breaking up ke ? so what ? break up je lah . Then what ? Nak people around you curse too ? feels bad for you too ? Ok la if u post it only in fb  je ..or twitter je . Ni all the social network u ever had okay . How pathetic that look kan ? Come on la..Nak break , break je..nobody cares pun actually . really .. we just pretend to care je .. sebab kesian tengok u look pathetic sorang2 .


Khamis, 20 September 2012

:)

Dear middle finger ,

thanks for standing up for me on my hard times and when i'm speechless.