Rabu, 1 Januari 2014

I found him



Menjengah kembali memori 6 tahun lepas ketika aku berumur 18 tahun.. Aku temukan dia Seorang lelaki  yang aku anggap aneh . Berpakaian tidak seperti lelaki-lelaki yang pernah datang dalam hidup aku . Cara bercakap, cara berfikir , Jelas ! dia seorang makhluk aneh yang kreatif .Sungguh aku sangat jatuh hati pada dia waktu itu. Hari-hari aku menyulam perasaan pada dia.Mendalami dunia kerasnya. Yang bertemankan musik rakus dan tidak bermotif . Dengan abstrak aneh yang dia gambarkan .Aku sendiri kagum dengan cara dia berfikir walaupun kadang-kadang aku tak faham pun apa yang dia cakap, tapi sebab sayang, aku buat2 faham je. layankan orang tua2 kata.. Hingga kini aku xmampu menelaah fikirannya .Cinta belasan tahun yang terindah bagi aku. Namun seperti kebiasaanya.. yang indah haruslah bersifat sementara .

Dia hilang sesuka hati seolah2 menginjak2 hati aku waktu itu.Terasa ingin men-jack muka dia paras 90 dajah lalu aku tersedar , oh .. aku tidak mempunyai cutting body setinggi itu. Lantas aku melupakan hasrat murni itu . Aku terlalu muda dan naive untuk mengerti kenapa aku ditinggalkan.Tapi aku tak pernah membenci dia. Walaupun meronta2 hati dengan perasaan ingin tahu , namun aku buat2 macho kerana sememangnya aku seorang gadis yang macho hensem dan kacak waktu itu.  Entah kenapa, walaupun dia pergi tanpa pesan, aku yakin dia pasti ada alasan dia tersendiri . Dan kisah kami terhenti disitu, berlarutan sehingga 5 tahun lamanya .

Kami behubung semula dalam keadaan dia berpunya dan aku berpunya. Tidak berkesempatan untuk lebih mengeratkan hubungan yang sekian lama terlerai.Maklumlah, kami ni setia orangnya (sila muntah) Kami pun tak pernah menyimpan hasrat untuk kembali (lah sangat). Kerana bagi aku dia cuma sebahagian dari masa lampau dan dia juga begitu.Namun sesiapa pun yang bersama aku, akan mengalami masalah mental tahap kronik kerana sejujurnya aku selalu menyebut2 nama dia . Cerita kami, bagaimana kami bercinta. Aku kerap throwback segala kenangan kami. Kerana aku masih tak mampu hadam kenapa aku dan dia perlu berpisah . Tak logik langsung berpisah dalam keadaan yang tak bermasalah apa-apa .Sehinggalah satu hati aku ditegur oleh girlfriend dia pada waktu itu.. yang seolah feeling2 jealous tentang kami. Sungguh aku rasa mahu meng-flying kick darjah rendah terhadap dia kerana bagi aku apekah masalah rumahtangga beliau yang tak settle tetibe nak libatkan gua yang suci murni tak tahu apa apa ini kedalam masalah itu?  namun kerana aku baik hati dan sopan santun berbudi bahasa, aku padamkan hasrat itu lalu aku menjawab dengan elok supaya tidak nampak ke-taiko-an aku disitu  Dalam hati aku melonjak2 suka oh mamat tu ingat aku lagi rupanya ! fuh fuhhh... setelah beberapa tahun berlalu ..terer nye aku menggunakan saka saka aku untuk mengunci dia . kau percaya aku sepak muka kau !

Dan akhirnya dia putus dengan kekasihnya tersebut (yayerrss) dan aku juga putus dengan ex bf aku itu . Lalu setelah habis internship, aku yang rajin lagi budiman ini selalu lah mengajak rakan taulan berjumpa dan menghabiskan masa berkualiti dengan berjalan jalan tanpa menggunakan alternatif sampah seperti minum arak ataupun mengambil dadah merbahaya .Namun pada suatu hari nan indah, burung-burung berkicauan dan angin bertiup sepoi2 bahasa (cam tak perlu je ) .. aku telah pun men-scroll semua contact dalam phone aku untuk mengajak mereka melepak-lepak. Dan aku amatlah terkejut apabila melihat masih ada nama dia didalam contact aku sedangkan setahu aku, aku dah delete dah no die sewaktu aku acah-acah setia dengan bf lama ku dulu.Lalu last seen dia dalam media sosial yang bertajuk "whatssap" pula waktu itu adalah today at 11.42 am dan waktu aku terjumpa contact dia adalah waktu 12.05.. maka dengan ini aku berkonklusi dia aktif dalam whatssap .Aku pun kengkonon ramah menegur dia. Aku bajet2 die ada di kl, masih berkerja disana .. namun terpesong sangkaan aku apabila aku mendapat tahu bahawa dia telah berpindah semula ke JB dan berkerja disini. Dan yang lebih thrill, dia ajak aku melepak hari itu. Dan kami pun berjumpa untuk kesekian kalinya setelah beberapa tahun terpisah. 

Menatap mukanya untuk sekian lamanya membuatkan aku terfikir, inilah lelaki yang dulu aku sayang tahap anjeli sayang rahul dalam kuch kuch hota hai .Dia betul2 berada depan aku, berbual dengan aku, cara percakapannya masih sama, gayanya ada sedikit berubah, namun kepelikkan dia ketara masih kekal .Kami berbual kosong, gelak. Dan terimbas sedikit kenangan lama. Menyulam rasa yang lama kami tinggalkan . Dalam hati aku masih terdetik, mungkin sekali lagi aku akan ditinggalkan ? siapa tahu ? namun dia tenang . Berbahasakan perasaan dia dengan nada rendah . Tenang dan amat meyakinkan . Dalam beberapa hari selepas itu, dia ada bertanya jika aku mahu kami kembali seperti dahulu . Tapi malam itu aku cuma menjawab, kita tunggu dan lihat jela.. ikut rentak.. jangan tergesa-gesa.. dia pun setuju dan kami capai kata sepakat.perbualan kami berakhir pada 3 pagi.

4 pagi lebih.. dia kemalangan ! sungguh kemalangan itu teruk. aku cuma tahu keesokkan harinya setelah kakak dia sendiri telefon aku beritahu. Aku tak terkata apa, hati aku risau ! tak tenang. Jiwa aku terasa kosong. Aku sampai sanggup bergaduh dengan manager aku yang racist nak mati sebab tak faham bahasa aku nak pergi hospital cepat . Aku quit kerja untuk dia keesokkan harinya. Hanya untuk jaga die di hospital. Tak pernah aku berkorban sebesar itu untuk seseorang . Melihat dia dalam keadaan sakit dan memerlukan, aku tak mampu. Setiap detik aku menahan perasaan daripada menitiskan airmata . Aku ni nampak je macam ganas dalam hati aku ada 1 taman yang dipenuhi bunga2 cinta kaler pink pink babi . Aku jaga dia penuh rasa sayang. Sungguh aku memang sayangkan dia .

Ada beberapa perkara terjadi di hospital . Aku kurang gemar membuka  cerita yang kurang elok didengar tentang orang yang aku sayang jadi aku simpan itu untuk kenangan aku dan dia . Semoga dia sedar dan tidak mengulangi apa yang terjadi dihospital tempohari (ini amaran ok brader ) . Dia sekarang sudah mula berubah. Menjadi lelaki normal. Namun adakalanya dia telalu emosi dengan diri sendiri. Terbawa2 dengan perasaan negative yang mungkin menghantui dia. Aku tak salahkan dia.. Trauma mungkin . Namun cukuplah aku katakan, aku dan dia kini sedang menuju ke 1 destinasi . 1 tempat yang mungkin tak semua orang faham tujuan kami . Biarlah aku dan dia sahaja yang tahu .




Dia, lelaki yang dulu pernah menjadi penting , dan akan selalu menjadi penting untuk aku.
Dia adalah AKHMAL HAKIM ABU KASSIM . Lelaki yang ada untuk aku sekarang dalam susah senang aku.





Selasa, 30 April 2013

Learn


I've learn a lot about love pass these days.Been tearing down , look as stupid as ever. Yeah i've been in this situation for few times before . And at least i've learn something this time.I've learn to never fall in love too easy to person who doesnt know how to appreciate. Never to fall for the wrong person . Never hoped too much . Its beyond our control to fall for somebody, but if i did.. i'll make it real .The stupidest thing's i've done in life is to fall for the wrong person again and again . Keep hurting for the same lame reason and again im falling to pieces .If my heart could speak, it would probably cursing at me to make em bleeding this much. How more pathetic i could be ? Is there anyone out there who will look at me directly to my heart and sincerely want to take my hands and make me happy ? Just once.. Neyna supposedly to be someone who really2 strong and go through whatever. Never too weak for love . She will get back up and fight for more. But only this time . She really gaves up .

New updated line up


Wan Aiman Wan Ibrahim

Perkenalan singkat aku dengan dia memang unpredictable habis. One fine night aku xleh lelap mata akibat terlalu banyak berfikir (konon2) So aku pun buat buat busy tengok Hp .. Baru nak feeling2 artisTetibe die ping ! die tanye aku budak kuantan ke ? Aku pn assume , die ni mesti dak uniten atau dak kuantan .And jangkaan aku yang berkreativiti tinggi ini adalah tepat . Sebab die tanye aku blaja mane sume, tup tap aku 1 tempat blaja dengan adik die .

So dari situ aku start la bercakap dengan dia.Kitorang exchange gelak, buat malam macam siang. Encourage each other suh jadi player . Call in the middle of the day just to tell how much funny life could be . Gelak, menganjing.. bagitau aku die kena kacau ngan bapuk.semua benda2 jackass. Cuma bezanya aku dengan dia xpernah jumpa je .Dia banyak ajar aku jadi orang yang berfikir . Walaupun die xde la tunjuk yang die ni cam tenaga pengajar akademi fantasia tu..tapi aku sendiri learn a lot dari die. Belajar yg not everything in your life will forever be yours .Not all guys yang pergi club minum .  Xsume ape yg kita suka, kita boleh dapat. Dan lain lain.. Dia ni umur da banyak so lagi banyak pengalaman . Haha..dalam erti kata lain ORANG TUA . ahhaha

Bagi aku, walaupun die ni gila2..die someone adorable. Dia berdikari, enjoy life die sendiri. Buat ape die nak. Kua suka hati keja sukaati . Dia ada life yg great to be blissful . Dia dengan aku kawan aje..xde lebih2 pun.. sebab lelaki macam dia akan terpikat dekat hot stuff.. So im out if his league . Sape2 awek2 nak kenal dengan dia..dipersilakan lah merisik tanye kat aku ye.. boleh ejas bb pin n no tepon.jangan isau. Hahahahaha

Isnin, 29 April 2013

Spastik



Aku ade penyakit spastik bersinopsos tidur lambat, bangun pun lambat . Siang aku da jadi malam. Malam da tuka siang .Pahtu bangun2 mesti nak mengadap internet konon2 benjamin tang nak inbox aku good morning siap kisses la gituu.. And the best part, aku xkua uma langsung pun cuti2 ni. Feeling2 snow white gitteww uolls .Biase la, lua tu banyak manusia pelik, aku xleh tahan dengan hipokrasi dunia <---bajetttttttt bajetttttttt--="">

So cerita dia, semalam aku tido lambat, aku pun on la twitter aku. Baca-baca apa yg orang duk keluh kesah pasal kehidupan dialam fana ini. Then aku terbaca seseorang ni tweet pasal cintan cintut die dengan kekasih hati.Oleh sebab aku dah biasa maka aku buat bodoh la.

Akan tetapi, setiap kali aku tgk TL tu setiap kali la muke die duk berjiwang2 diruang sosial tersebut. Aku terasa seperti ingin men-jackk muke beliau dengan kekasih hati beliau dengan amat kuat sekali.

Tak kisah la kau nak sayang2 ngan kekasih kau,tapi agak2 la.. BBM penuh status kau dengan die, Twitter, Fb.. ape lagi? nasib baik wechat xde status yg leh selalu2 tuka,lau x kat situ pun kau nak meroyan ke?

Ahad, 28 April 2013

New Me


Btw aku lupe nak memberitahu kalian yang aku dengan jayanya telah menguatkan diri aku berambut hitam kembali. Jiwa kacau gila tengok rambut hitam tapi xpe lah.. Nena ok, nena dah besar. Hahahaha


Selasa, 9 April 2013

Rindu


rindunya zaman zaman kitorang masik sekolah2 dulu . Masa tu kita suka buat benda bodoh2 kan.. duduk lepak tengah2 jalanraya sampai pagi2 buta sebab nak mengehendap abang2 baru bawak balik perempuan.  Pergi jogging lepastu buat telemovie pakai gambar. Curi buah duku orang pastu esoknya datang balik mengaku curi sebab rasa serbasalah..  
Haih..cepat betul masa berlalu.. masa ni nak lepak sama mmg susah..sekali dh dapat lepak..macam2 kita plan nak buat.. mmg xsempat lah ..huhu..


Isnin, 8 April 2013

Aku tak tau

Holla ! Its been a while . Aku memang orang yang paling pemalas didunia nak update blog . Sebab blog ni pelepas rasa bosan dan tak puas hati aku je . Well..Tapi aku sayang blog aku lebih daripada budak gemok sayang aiskrim .


Back to the point, aku sekarang emosi tak berapa stabil . Entah jin mana yang dah merasuk minda dan jiwa aku yang tak bersalah ni sampai semua orang jadi punching bag aku.Aku mmg ade sikap pelik yang sukahati nak switch mood aku secara tiba-tiba .sukahati la. Dan orang orang yang pencari pasal kebangsaan akan menjadi mangsa ditempat kejadian .

By the way, aku terdorong untuk menulis tentang seseorang yang aku anggap menarik perhatian masyarakat umum seperti aku yang suka memerhatikan gelagat manusia sejagat yang sedang beraksi di dunia mereka sendiri .Aku memanggil dia dengan panggilan fakrul . Dia adalah salah seorang daripada kawan aku yang aku knal masa aku form 6 .

Dia ada sorang awek.. Awek dia bertudung, muka lembut, cantik jugaklah bagi aku yang susah nak mati nak cakap orang lawa ..then die mmg syg gile la kt gf die . i know sbb die slalu cure heart ngan aku.. walaupun dulu kitorang xrapat tp aku ni pendengar yang baik (lah jugak) .. but then tadi die bbm..die cm sedih gile..die ckp yg gf die ada another 3 bf.. and he's the 4th . die baru tau lepas die dah prepare2 nak bertunang . And i was like shock gila.. sbb apa ? sbb perempuan tu leh jawab..die mmg xpercaya laki n saje nak balas dendam kat lelaki sebab die pernah disakiti

babe, aku ni perempuan jugak..aku tau la camane rasenye bile laki buat shit .but xde la sampai aku nak balas dendam kat laki len. Honey, please..alasan kau kau BUTOH gila..mmg la kau comel..tp muke kau xlayak nak ada 4 bf pun.. sebab muka kau layak dapat kaki je . Asal? sbb org cam kau ni.. pemusnah hati orang ! why aku emo ? sebab aku mmg mood shila amzah je skg ni haa...

Isnin, 4 Februari 2013

Point of view

How about you who always misjudge people around you starts to sit and have a good warm talk with drug dealer in the evening with a cup of tea . It would be fun .

How can a person jump into a world of drugs ?Have you ever thought what they been up to ? What to do if a billion dollars youngsters keep talking and walk like a boss ? Bragging about their $7000 suits with their briefcase full of dollars ? Talking about their cars, home, hotties.. You ever imagine how exciting it would be ? Living with no working time, wake up in the evening ..collecting money at night and have fun without have to work hard for it ? We're human . We will never say no to this kind of life ..

Selling pops for living, having a fast money . I know how they live . I roll with them . But what ? i know they have a really good heart . Their link with their friends was awesome ! What about you who talking bad and always look down on this kinda ppl ? your heart was pure white enough huh ? I guess u guys need a jealousy pain killer .

Selasa, 22 Januari 2013

Baru


Kadang2 bila rasa diri single . cam kelam je dunia.. Cam dulu banyak sangat benda yang nak di fikirkan. Bila buat sesuatu tu kena fikir..eh ni xboleh. itu xboleh .. tapi sekarang dah ok skit..walaupun ade je lagi yang masih nk control hidup aku..

Aku cuma harap dengan perpisahan ni..dia akan faham.. walau bukan sekarang bahagia tu datang..tapi satu hari nanti, bila dia dah mula lupakan aku..dah jumpa orang lain.. dia akan rasa lebih bahagia lagi daripada masa dengan aku..

Aku pun harap dengan perpisahan ni..aku akan mula sedar yang aku mampu berdiri diatas kaki aku sendiri .. aku nak hidup macamane diri aku yang sebenar. bukan berdasarkan orang lain lagi.. aku nak ada life aku sendiri..


Jumaat, 4 Januari 2013

Rabu, 2 Januari 2013

kehendak ilahi..



Hidup penuh dengan hipokrasi .
dimana prejudis berleluasa.
virus kebencian tersebar luas dan hanya satu yang mampu bertahan,
KESABARAN.
tabah la wahai diana..




Selasa, 4 Disember 2012

Getting used

People will talk . They talk whatever they think is interesting . Even if its going to ruins somebody's pride, it wont count . As long as those bullshits are acceptable in society, it will remain spread .

"Everybody has haters "

i remember this words, said by a girl named najuaboltz . She'd been bashed in twitter for some reason that i  dont really know why but yeah she deleted her twitter account after that . Thousand of people hates her just because of a stupid reason. But she keep strong and get back up.Keep existing in social network, back for more. And she live happily even after a tough time that killing her soul. She inspired me a lot .Thanks a lot little unknown girl.. :)

Running man




i'm soo in love with this song!!! 

Demam campak


Mula2 aku demam 3-4 hari..ingatkan demam biasa.. bila start tumbuh bintik2.. mula la risau.. nasib baik la ayu told me to check out .. so i went to clinic .. tau2 dapat 6 hari mc terus.. best ! badan berbintik2..naik sampai muka..
sumpah hodoh..tengok muka depan cermin macam nak menangis je rasa.. but well.. itulah lumrah demam campak.. so terima jela..but time2 sakit ni la nampak siapa kawan sebenar.. Siapa yang ada untuk aku time susah aku..yg xgeli nak letak ubat kat badan aku.. kali ni aku tau aku xsalah pilih kawan :)



Isnin, 12 November 2012

Well

So i gotta tell you this.
Those shit you put on my face, on what im doing in the past
look, you did it now . So where's our differences?
Oh i got it.. the diff is,im doing it in the P A S T . 
You did it C U R R E N T L Y .
And whats that fuss about ?
You're on it now, so why so stupid ?
Look, dont you ever saying im not a good friend
i always be there whenever you need me .
Im done saving your ass. Making excuse 4 u..
Good luck in findig someone like me .

Kehidupan


Memandang langit yang biru, aku mulai sedar sesuatu yang aku rasai . Hanya tuhan yang mampu menafsirkan setiap detak jantung aku yang berdegut perlahan . Mereka, membesarkan empayar yang penuh dengan konspirasi . Dimana mereka mencari ruang untuk hinggap disetiap jiwa2 disekeliling aku dan menyemai benih kebencian terhadap diri aku . Semakin hari, benih itu semakin menumbuh dan berbicara dengan keangkuhan .Aku seakan dapat merasa betapa kejinya semua ini . Dimana banyak hati yang dikotori oleh manusia iblis yang memecah belahkan sekalian umat . Aku melihat segalanya berjalan perlahan .Hari demi hari, dia tidak berputus asa . Aku kenal persis siapa dia . Aku tau sikapnya . Aku megerti dendamnya .. sungguh aku tahu apa yang hendak ditunjukkannya . Perbezaan kini jelas ternyata . Aku lihat banyak kawan menjadi lawan . Aku lihat banyak teman menjadi musuh . Aku dapat rasakan satu demi satu pergi . Hanya kerana onar dan buah mulut  mereka yang berjiwa kotor dan dendam . Apalah erti kemaafan dengan tangis jika mereka tidak maksudkannya ? masih mencari setiap cela dan salahku untuk dipamerkan dan diaibkan . Aku kenal persis mereka. Lupakah mereka yang mereka datang dari golongan aku ? pernah bermain, pernah menangis, pernah ketawa denganku dulu? aku kenal semua manusia itu . kenal benar .

Tapi ada sesuatu yang mereka terlepas pandang . sungguh .Setiap yang berlaku pasti ada hikmahnya . Aku ? kalau hendak aku balas semua itu, sudah melepasi paras sangat boleh . Tapi kenapa tidak? kerana aku tidak mahu manjadi golongan mereka. Menyebarkan virus kebencian hanya untuk melihat hidup seseorang yang kita benci merana . Apa yang dapat aku perolehi dari memburukkan mereka? mereka lupa, jika mereka tau semua perilaku buruk aku..aku juga tahu setiap inci perilaku buruk mereka.. kita pernah satu landasan kawan :) .Tapi beza kau dan aku, kau menggunakan itu semua untuk mengaibkan aku.. dan aku menggunakan itu semua untuk hanya disimpan didalam memori aku .Semakin ramai kau tarik untuk membenci aku, semakin ramai kawan aku . Manusia tak bodoh untuk menilai . Siapa kau kawan itu, seharusnya kau lebih berhati2..apa yang pernah aku beritahu semua itu benar . Dan dia? si pemanipulasi cerita telah memutarbelitkan segala fakta untuk nampak suci . Kau perlu sangat berhati2. macamana aku pernah kena.. kau satu hari pasti akan kena dengan dia.. hanpir semua makhluk datas muka bumi ini , dia benci . Termasuk keluarganya pun dia pernah burukkan ..kau harus sedar kawan . oh, aku lupa.. kau bukan lagi kawan aku . orang2 macam kau la yang paling tak layak bergelar kawan. Aku tidak gemar berkawan dengan orang yang tidak tahu mengenang budi . banyak berharaplah semoga tidak ditikam sebagaimana yang aku hadapi :) 

Sabtu, 22 September 2012

Bitch please

I'm actually get a lil bit offended while seeing people around me live their love life . No, seriously i'm not one of kind which stalking about others relationship but u know i get offended with many sort of things .

1) Fighting scene . Well every relationship has its upside down . I know.  Well but why dont you keep it between you two ? or just at least keep your lover flaw ? bitch please.. its ur bf yo . Why should you keep showing people how bad he is ? how worst he did make u cried and what so fuck . Come on .. sympathetic-co .U expect everybody will say what ? "yo girl, u deserve better ! he's a punk ! " and 2 days later u all make up and get back together ...while people around you feels stupid being sympathy much to you ? come on grow up ! huh ?

2) Romantic scene . Well yeah u guys have the awesome time when your lover do something big for your relationship. Its a good thing though . But man.. look! EVERYBODY HAD THEIR OWN ROMANTIC SCENE . i repeat "E V E R Y B O D Y " . Doesn't care if shes ugly or hes retarded minded they will had their own . You can show it yeah..people would love to cherish you guys yes . But you dont need to put all your romantic scene to the public lah wei . Tell everybody every single thing he had done to you and sort of.. later on people will get bored and annoyed . Seriously ! i tell u because i know what kids like u feel when it comes to love . I know..but behave la..keep it for just both of you .It would last longer .

3) Annoying part . I dont know why some of the lover like to post status, twitter, blog and all the social networking cursing each other, telling the whole world this bastards not worth having , this and that . Why lah ? You preparing of breaking up ke ? so what ? break up je lah . Then what ? Nak people around you curse too ? feels bad for you too ? Ok la if u post it only in fb  je ..or twitter je . Ni all the social network u ever had okay . How pathetic that look kan ? Come on la..Nak break , break je..nobody cares pun actually . really .. we just pretend to care je .. sebab kesian tengok u look pathetic sorang2 .


Khamis, 20 September 2012

:)

Dear middle finger ,

thanks for standing up for me on my hard times and when i'm speechless.