Selasa, 30 April 2013

Learn


I've learn a lot about love pass these days.Been tearing down , look as stupid as ever. Yeah i've been in this situation for few times before . And at least i've learn something this time.I've learn to never fall in love too easy to person who doesnt know how to appreciate. Never to fall for the wrong person . Never hoped too much . Its beyond our control to fall for somebody, but if i did.. i'll make it real .The stupidest thing's i've done in life is to fall for the wrong person again and again . Keep hurting for the same lame reason and again im falling to pieces .If my heart could speak, it would probably cursing at me to make em bleeding this much. How more pathetic i could be ? Is there anyone out there who will look at me directly to my heart and sincerely want to take my hands and make me happy ? Just once.. Neyna supposedly to be someone who really2 strong and go through whatever. Never too weak for love . She will get back up and fight for more. But only this time . She really gaves up .

New updated line up


Wan Aiman Wan Ibrahim

Perkenalan singkat aku dengan dia memang unpredictable habis. One fine night aku xleh lelap mata akibat terlalu banyak berfikir (konon2) So aku pun buat buat busy tengok Hp .. Baru nak feeling2 artisTetibe die ping ! die tanye aku budak kuantan ke ? Aku pn assume , die ni mesti dak uniten atau dak kuantan .And jangkaan aku yang berkreativiti tinggi ini adalah tepat . Sebab die tanye aku blaja mane sume, tup tap aku 1 tempat blaja dengan adik die .

So dari situ aku start la bercakap dengan dia.Kitorang exchange gelak, buat malam macam siang. Encourage each other suh jadi player . Call in the middle of the day just to tell how much funny life could be . Gelak, menganjing.. bagitau aku die kena kacau ngan bapuk.semua benda2 jackass. Cuma bezanya aku dengan dia xpernah jumpa je .Dia banyak ajar aku jadi orang yang berfikir . Walaupun die xde la tunjuk yang die ni cam tenaga pengajar akademi fantasia tu..tapi aku sendiri learn a lot dari die. Belajar yg not everything in your life will forever be yours .Not all guys yang pergi club minum .  Xsume ape yg kita suka, kita boleh dapat. Dan lain lain.. Dia ni umur da banyak so lagi banyak pengalaman . Haha..dalam erti kata lain ORANG TUA . ahhaha

Bagi aku, walaupun die ni gila2..die someone adorable. Dia berdikari, enjoy life die sendiri. Buat ape die nak. Kua suka hati keja sukaati . Dia ada life yg great to be blissful . Dia dengan aku kawan aje..xde lebih2 pun.. sebab lelaki macam dia akan terpikat dekat hot stuff.. So im out if his league . Sape2 awek2 nak kenal dengan dia..dipersilakan lah merisik tanye kat aku ye.. boleh ejas bb pin n no tepon.jangan isau. Hahahahaha

Isnin, 29 April 2013

Spastik



Aku ade penyakit spastik bersinopsos tidur lambat, bangun pun lambat . Siang aku da jadi malam. Malam da tuka siang .Pahtu bangun2 mesti nak mengadap internet konon2 benjamin tang nak inbox aku good morning siap kisses la gituu.. And the best part, aku xkua uma langsung pun cuti2 ni. Feeling2 snow white gitteww uolls .Biase la, lua tu banyak manusia pelik, aku xleh tahan dengan hipokrasi dunia <---bajetttttttt bajetttttttt--="">

So cerita dia, semalam aku tido lambat, aku pun on la twitter aku. Baca-baca apa yg orang duk keluh kesah pasal kehidupan dialam fana ini. Then aku terbaca seseorang ni tweet pasal cintan cintut die dengan kekasih hati.Oleh sebab aku dah biasa maka aku buat bodoh la.

Akan tetapi, setiap kali aku tgk TL tu setiap kali la muke die duk berjiwang2 diruang sosial tersebut. Aku terasa seperti ingin men-jackk muke beliau dengan kekasih hati beliau dengan amat kuat sekali.

Tak kisah la kau nak sayang2 ngan kekasih kau,tapi agak2 la.. BBM penuh status kau dengan die, Twitter, Fb.. ape lagi? nasib baik wechat xde status yg leh selalu2 tuka,lau x kat situ pun kau nak meroyan ke?

Ahad, 28 April 2013

New Me


Btw aku lupe nak memberitahu kalian yang aku dengan jayanya telah menguatkan diri aku berambut hitam kembali. Jiwa kacau gila tengok rambut hitam tapi xpe lah.. Nena ok, nena dah besar. Hahahaha


Selasa, 9 April 2013

Rindu


rindunya zaman zaman kitorang masik sekolah2 dulu . Masa tu kita suka buat benda bodoh2 kan.. duduk lepak tengah2 jalanraya sampai pagi2 buta sebab nak mengehendap abang2 baru bawak balik perempuan.  Pergi jogging lepastu buat telemovie pakai gambar. Curi buah duku orang pastu esoknya datang balik mengaku curi sebab rasa serbasalah..  
Haih..cepat betul masa berlalu.. masa ni nak lepak sama mmg susah..sekali dh dapat lepak..macam2 kita plan nak buat.. mmg xsempat lah ..huhu..


Isnin, 8 April 2013

Aku tak tau

Holla ! Its been a while . Aku memang orang yang paling pemalas didunia nak update blog . Sebab blog ni pelepas rasa bosan dan tak puas hati aku je . Well..Tapi aku sayang blog aku lebih daripada budak gemok sayang aiskrim .


Back to the point, aku sekarang emosi tak berapa stabil . Entah jin mana yang dah merasuk minda dan jiwa aku yang tak bersalah ni sampai semua orang jadi punching bag aku.Aku mmg ade sikap pelik yang sukahati nak switch mood aku secara tiba-tiba .sukahati la. Dan orang orang yang pencari pasal kebangsaan akan menjadi mangsa ditempat kejadian .

By the way, aku terdorong untuk menulis tentang seseorang yang aku anggap menarik perhatian masyarakat umum seperti aku yang suka memerhatikan gelagat manusia sejagat yang sedang beraksi di dunia mereka sendiri .Aku memanggil dia dengan panggilan fakrul . Dia adalah salah seorang daripada kawan aku yang aku knal masa aku form 6 .

Dia ada sorang awek.. Awek dia bertudung, muka lembut, cantik jugaklah bagi aku yang susah nak mati nak cakap orang lawa ..then die mmg syg gile la kt gf die . i know sbb die slalu cure heart ngan aku.. walaupun dulu kitorang xrapat tp aku ni pendengar yang baik (lah jugak) .. but then tadi die bbm..die cm sedih gile..die ckp yg gf die ada another 3 bf.. and he's the 4th . die baru tau lepas die dah prepare2 nak bertunang . And i was like shock gila.. sbb apa ? sbb perempuan tu leh jawab..die mmg xpercaya laki n saje nak balas dendam kat lelaki sebab die pernah disakiti

babe, aku ni perempuan jugak..aku tau la camane rasenye bile laki buat shit .but xde la sampai aku nak balas dendam kat laki len. Honey, please..alasan kau kau BUTOH gila..mmg la kau comel..tp muke kau xlayak nak ada 4 bf pun.. sebab muka kau layak dapat kaki je . Asal? sbb org cam kau ni.. pemusnah hati orang ! why aku emo ? sebab aku mmg mood shila amzah je skg ni haa...

Isnin, 4 Februari 2013

Point of view

How about you who always misjudge people around you starts to sit and have a good warm talk with drug dealer in the evening with a cup of tea . It would be fun .

How can a person jump into a world of drugs ?Have you ever thought what they been up to ? What to do if a billion dollars youngsters keep talking and walk like a boss ? Bragging about their $7000 suits with their briefcase full of dollars ? Talking about their cars, home, hotties.. You ever imagine how exciting it would be ? Living with no working time, wake up in the evening ..collecting money at night and have fun without have to work hard for it ? We're human . We will never say no to this kind of life ..

Selling pops for living, having a fast money . I know how they live . I roll with them . But what ? i know they have a really good heart . Their link with their friends was awesome ! What about you who talking bad and always look down on this kinda ppl ? your heart was pure white enough huh ? I guess u guys need a jealousy pain killer .

Selasa, 22 Januari 2013

Baru


Kadang2 bila rasa diri single . cam kelam je dunia.. Cam dulu banyak sangat benda yang nak di fikirkan. Bila buat sesuatu tu kena fikir..eh ni xboleh. itu xboleh .. tapi sekarang dah ok skit..walaupun ade je lagi yang masih nk control hidup aku..

Aku cuma harap dengan perpisahan ni..dia akan faham.. walau bukan sekarang bahagia tu datang..tapi satu hari nanti, bila dia dah mula lupakan aku..dah jumpa orang lain.. dia akan rasa lebih bahagia lagi daripada masa dengan aku..

Aku pun harap dengan perpisahan ni..aku akan mula sedar yang aku mampu berdiri diatas kaki aku sendiri .. aku nak hidup macamane diri aku yang sebenar. bukan berdasarkan orang lain lagi.. aku nak ada life aku sendiri..


Jumaat, 4 Januari 2013

Rabu, 2 Januari 2013

kehendak ilahi..



Hidup penuh dengan hipokrasi .
dimana prejudis berleluasa.
virus kebencian tersebar luas dan hanya satu yang mampu bertahan,
KESABARAN.
tabah la wahai diana..