Selasa, 4 Disember 2012

Getting used

People will talk . They talk whatever they think is interesting . Even if its going to ruins somebody's pride, it wont count . As long as those bullshits are acceptable in society, it will remain spread .

"Everybody has haters "

i remember this words, said by a girl named najuaboltz . She'd been bashed in twitter for some reason that i  dont really know why but yeah she deleted her twitter account after that . Thousand of people hates her just because of a stupid reason. But she keep strong and get back up.Keep existing in social network, back for more. And she live happily even after a tough time that killing her soul. She inspired me a lot .Thanks a lot little unknown girl.. :)

Running man




i'm soo in love with this song!!! 

Demam campak


Mula2 aku demam 3-4 hari..ingatkan demam biasa.. bila start tumbuh bintik2.. mula la risau.. nasib baik la ayu told me to check out .. so i went to clinic .. tau2 dapat 6 hari mc terus.. best ! badan berbintik2..naik sampai muka..
sumpah hodoh..tengok muka depan cermin macam nak menangis je rasa.. but well.. itulah lumrah demam campak.. so terima jela..but time2 sakit ni la nampak siapa kawan sebenar.. Siapa yang ada untuk aku time susah aku..yg xgeli nak letak ubat kat badan aku.. kali ni aku tau aku xsalah pilih kawan :)



Isnin, 12 November 2012

Well

So i gotta tell you this.
Those shit you put on my face, on what im doing in the past
look, you did it now . So where's our differences?
Oh i got it.. the diff is,im doing it in the P A S T . 
You did it C U R R E N T L Y .
And whats that fuss about ?
You're on it now, so why so stupid ?
Look, dont you ever saying im not a good friend
i always be there whenever you need me .
Im done saving your ass. Making excuse 4 u..
Good luck in findig someone like me .

Kehidupan


Memandang langit yang biru, aku mulai sedar sesuatu yang aku rasai . Hanya tuhan yang mampu menafsirkan setiap detak jantung aku yang berdegut perlahan . Mereka, membesarkan empayar yang penuh dengan konspirasi . Dimana mereka mencari ruang untuk hinggap disetiap jiwa2 disekeliling aku dan menyemai benih kebencian terhadap diri aku . Semakin hari, benih itu semakin menumbuh dan berbicara dengan keangkuhan .Aku seakan dapat merasa betapa kejinya semua ini . Dimana banyak hati yang dikotori oleh manusia iblis yang memecah belahkan sekalian umat . Aku melihat segalanya berjalan perlahan .Hari demi hari, dia tidak berputus asa . Aku kenal persis siapa dia . Aku tau sikapnya . Aku megerti dendamnya .. sungguh aku tahu apa yang hendak ditunjukkannya . Perbezaan kini jelas ternyata . Aku lihat banyak kawan menjadi lawan . Aku lihat banyak teman menjadi musuh . Aku dapat rasakan satu demi satu pergi . Hanya kerana onar dan buah mulut  mereka yang berjiwa kotor dan dendam . Apalah erti kemaafan dengan tangis jika mereka tidak maksudkannya ? masih mencari setiap cela dan salahku untuk dipamerkan dan diaibkan . Aku kenal persis mereka. Lupakah mereka yang mereka datang dari golongan aku ? pernah bermain, pernah menangis, pernah ketawa denganku dulu? aku kenal semua manusia itu . kenal benar .

Tapi ada sesuatu yang mereka terlepas pandang . sungguh .Setiap yang berlaku pasti ada hikmahnya . Aku ? kalau hendak aku balas semua itu, sudah melepasi paras sangat boleh . Tapi kenapa tidak? kerana aku tidak mahu manjadi golongan mereka. Menyebarkan virus kebencian hanya untuk melihat hidup seseorang yang kita benci merana . Apa yang dapat aku perolehi dari memburukkan mereka? mereka lupa, jika mereka tau semua perilaku buruk aku..aku juga tahu setiap inci perilaku buruk mereka.. kita pernah satu landasan kawan :) .Tapi beza kau dan aku, kau menggunakan itu semua untuk mengaibkan aku.. dan aku menggunakan itu semua untuk hanya disimpan didalam memori aku .Semakin ramai kau tarik untuk membenci aku, semakin ramai kawan aku . Manusia tak bodoh untuk menilai . Siapa kau kawan itu, seharusnya kau lebih berhati2..apa yang pernah aku beritahu semua itu benar . Dan dia? si pemanipulasi cerita telah memutarbelitkan segala fakta untuk nampak suci . Kau perlu sangat berhati2. macamana aku pernah kena.. kau satu hari pasti akan kena dengan dia.. hanpir semua makhluk datas muka bumi ini , dia benci . Termasuk keluarganya pun dia pernah burukkan ..kau harus sedar kawan . oh, aku lupa.. kau bukan lagi kawan aku . orang2 macam kau la yang paling tak layak bergelar kawan. Aku tidak gemar berkawan dengan orang yang tidak tahu mengenang budi . banyak berharaplah semoga tidak ditikam sebagaimana yang aku hadapi :) 

Sabtu, 22 September 2012

Bitch please

I'm actually get a lil bit offended while seeing people around me live their love life . No, seriously i'm not one of kind which stalking about others relationship but u know i get offended with many sort of things .

1) Fighting scene . Well every relationship has its upside down . I know.  Well but why dont you keep it between you two ? or just at least keep your lover flaw ? bitch please.. its ur bf yo . Why should you keep showing people how bad he is ? how worst he did make u cried and what so fuck . Come on .. sympathetic-co .U expect everybody will say what ? "yo girl, u deserve better ! he's a punk ! " and 2 days later u all make up and get back together ...while people around you feels stupid being sympathy much to you ? come on grow up ! huh ?

2) Romantic scene . Well yeah u guys have the awesome time when your lover do something big for your relationship. Its a good thing though . But man.. look! EVERYBODY HAD THEIR OWN ROMANTIC SCENE . i repeat "E V E R Y B O D Y " . Doesn't care if shes ugly or hes retarded minded they will had their own . You can show it yeah..people would love to cherish you guys yes . But you dont need to put all your romantic scene to the public lah wei . Tell everybody every single thing he had done to you and sort of.. later on people will get bored and annoyed . Seriously ! i tell u because i know what kids like u feel when it comes to love . I know..but behave la..keep it for just both of you .It would last longer .

3) Annoying part . I dont know why some of the lover like to post status, twitter, blog and all the social networking cursing each other, telling the whole world this bastards not worth having , this and that . Why lah ? You preparing of breaking up ke ? so what ? break up je lah . Then what ? Nak people around you curse too ? feels bad for you too ? Ok la if u post it only in fb  je ..or twitter je . Ni all the social network u ever had okay . How pathetic that look kan ? Come on la..Nak break , break je..nobody cares pun actually . really .. we just pretend to care je .. sebab kesian tengok u look pathetic sorang2 .


Khamis, 20 September 2012

:)

Dear middle finger ,

thanks for standing up for me on my hard times and when i'm speechless.


Rabu, 11 Julai 2012

The last choice


Being strong enough is just like walking ahead while everybody's going back reverse .
I'ts not that you're putting yourself centered , it is a way to move on
heartbreak after heartbreak
listen to the heartbeat
take care of your own feelings while people take care theirs .
i'm sitting in my comfort level.
Where i can communicate with my heart.
And i know, my heart wont lie.
At least to myself .
I'm strong . I love myself . I have to.



Life goes on



Khamis, 24 Mei 2012

Poisons and Cure

I was in the middle of my sleep this morning. Really. When someone are talking even when you're still sleeping, you will hear them out LOUD right ? and you just ignore it because sleep is much pure beautiful than gossips aren't they ? well, Back it off and just get back to the point .I heard something annoying clinging on my ears and heart like damn damn damn and i was like ..shut the fuck up..! can't you see i'm sleeping and i'm hearing you say my name at the same time ? Yeah !Someone's talking about me . i mean not a good one . yeah !Not too bad too ...Really ! -.-"

I put it aside because i'm having a very strong relationship with my sleep . So who the hell cares? Yeah my mum and grandma's saying that i always plugged all the electricity on and never turn it off right back . And guess what ? for a girl like me, its normal apa ! don't say that they never do that ! Im watching! well. i always been distract by those abnormal thought .So..where are we?

Okay..then i wake up .. having a bath .. Cooking some food for my grandma and that's it . I got no more thing's to do that evening. And i was like boooringg!Just wonder , a girl like me who used to wake up early in the morning, going to class like non-stop ? and get back home about half an hour, then go back to campus for another class and then another class some more ..And only get rest in the night . Now i have to sit .. watching the grass grow and do nothing ? How could my schedule changed so mean ?so..i decided to take out my sister's cars to have a ride to nowhere . I drive ..and i was looking around . That evening was beautiful . Warm and peace . No traffic jam . No accident . And the most important, no more rempitttt there .

So.. i was wondering . What is it that i want to reach some more in my life ? One thing ! Only one thing .. love from ALLAH . i'm in bliss while im having a good relationship with ALLAH . And always having trouble whenever i was geting far from ALLAH .. I hope i will be a better moslem one day . One Fine day :)

Selasa, 22 Mei 2012

With heart

I've been living in this world for 22 years . There are a lots of upside down that i've been facing on.I found a lots of beautiful things that may giving me bliss . And i'll be thankful for that . But as the grass are green and the roses are red . I can see a lot of thing despite i was in it,i am really wondering why it should happen .

First i saw a guy with same directed minded. I don't say all of them . But majority of them are these type . I am a very observant person . All of the thing's around me will be the things that i look deeply while thinking about it .If there's a sexy picture of a female which was really interesting , something like random talent with beautiful skin, skinny body and big boobs . Wearing something tiny and hot..i don't care if that guy is the committee of mosque or a good nerdy guy .. they will be unite as one particular group .Commenting , liking and talk about it like FOREVER ? .. and i'm kinda feel awkward to read them all. Does the girl which represent the picture feeling anything about it ? Nothing ?? Seriously ??


Jumaat, 18 Mei 2012

Bliss In Blergh



Aku belejar banyak tentang hidup.
Kejap kita ada kat atas. Kejap kita ada kat bawah.
Benda dalam dunia ni kalau kita ikut flow betul2 semua pun boleh handle
tapi kalau semua benda kita nak negative
Susah la nak survive

Jumaat, 11 Mei 2012

Keluh

satu fakta, dua penipuan
yang pertama kita ambil, dua buang
kenapa mengeluh? -.-"
dengar cerita lagi, dah jenuh berkali-kali
komplikasi dalam komunikasi jadi konfrontasi
mulut orang perosak reputasi, pembunuh motivasi
mereka pakar fabrikasi, modifikasi
di depan senyum, belakang dengki
yang cemburu mungkin teman kita sendiri
siapa tahu?
peduli, kita dah semuanya bersama
dah senang bersama, dah susah pun bersama
ketawa bersama, menangis bersama
ku bersumpah harap kita mati pun bersama
ke akhirnya :)

Selasa, 8 Mei 2012

I'm screwed !

As we grow up, we learn that the one person that was never supposed to let us down probably will. You’ll have your heart broken, and you’ll break others hearts. You’ll fight with your best friend or maybe even fall in love with them and you’ll forget that time is flying by. Life comes with no guarantees, no time outs, and no second chances. You just have to live your life to the fullest, tell someone what they mean to you, and tell someone off. Speak out, be sincere and say it with conviction. And never forget where you cam from, cause when you do.. It’s a long way home..

MEMORIES .

There are song, there are are complaints
There are stories, there are words.
Words are forgotten .
Memories are remembered :)
These memories come after the departure of a sweetheart.
Memories..
if there is a bond, it let go,
if there's a mirror, it breaks.
we are all in difficulty 
this feeling is in the heart .
In the world,all of us are victim of memories.
some joy..a little sadness.
those are from us..and us are from those .
sweet memories.. bad memories ..
we are all in a hug of memories .

Sabtu, 14 April 2012

Abnormal

Aku balik-balik rumah yang sepi nan nyaman ni.. First2 benda nak buat mesti mengadap laptop. Aku rase aku ade penyakit spastik Internet

Online punye online..aku ternampak la tweet budak tersebut ( xleh sebut nama..bahaye) . Dia cam tweet cam sound2 aku or budak rumah aku . Kitorang like WHAT THE EFFF ??
tapi kitorang buat2 rileks sebab xde name kitorang . Terasa buat ape ? Feeling2 artis gittew !
Tapi permasalahannye disini, die dah ajak die punye kekasih hidup mati campur urusan ni.
So bf die duk la tweet2 maki 
plus siap ugut2 nak jatuhkan one of us lagi u'ollss !! 
Siap hantar msg kat scandal one of us to.. and ugut nak bgtahu bad thing about one of us tu
euwwww..have a dick x kau mat ? are you sure you are a guy?
cam nyahhhhhhhhh ye perangai
selekey la lu bro
cube la jantan skit..hal perempuan tak payah la masuk campur doe

Ahad, 5 Februari 2012

He send me this :')



After he stabbed,kill and throw my love away, he pick em back, find me and hoping for my love.
He always been like this .
He makes me feel really sad hearing this song .
Because it was too late
I'm with another him right now :')
Thanks bro for the song..

Khamis, 2 Februari 2012

Who the HECK are you ?

harini again aku dapat surat cinta . It was soooo annoying yang aku xtahu siapa kau dan kau xhabis2 hantar surat cinta pada aku ! Deym GIRL !


Photobucket


Stop doing this la bitches . It was my 3rd sem already kot ! kau buat macamni dari aku 1st sem..xpenat ke ? N FYI..aku mmg da xkawan ngan BELIAU yang engkau maksudkan ..Aku pun memang da xde keepin Touch dah dengan Adam or who-so-ever ...and i TOLD YOU..Aku n afiq mmg xde pape..so who the fuck are you ?Please la grow up doe




N For those who xtahu cerita..this is the beginning of the story..see the date.. Lama dah..from my 1st sem lagi sebenarnye..



Photobucket



ok penat nk story benda same..bace n fahami sendiri. Goodluck n SEKIAN :)

Ahad, 29 Januari 2012

Crying day

Photobucket
Tears had become the best friend of mine since i was a lil kid . Always be there when i was sad . Always accompany me . Always makes me feel better when i have em . I really need to cry because i need my bestfriend to calm me down . Tears, you're such a good medicine .

today i was crying and crying and cried again ..its so upset to set myself as an idiot. Whats love stands for ? do i really understand ? then why should i get involved in it if im not  sure what it really was..?i had a very tough memory in love since i was a kid. Howcome a girl like me could face all of those shit bravely ? Im so proud of myself . I just dont want to get involved in it anymore .. No more ! Im pathetic. Psycho. Sad and unwanted . Really :'( Go away. I look ugly when i was crying.

Jumaat, 27 Januari 2012

Moody day

Today was sucks . Really i don't lie to you . Aku tak tau la sebenarnye die nak aku jadi macamane lagi. Aku dah cukup cuba dah. Sumpah aku dah sungguh2 cuba jadi baik dengan dia. Berubah untuk dia. Dah xnak malukan dia lagi. Aku tak tau apa lagi yang dia xpuas dengan aku .Aku xfaham laa..aku rase die xsuka kot kat aku ni. Dia memang anggap aku ni xpernah wujud dalam hidup dia kot.. Aku sampai da xtau kenapa aku dilayan macamni .


Terasa diri serupa anjing .

Khamis, 26 Januari 2012

Enlighten me

Dear bastards all around my ass,


Photobucket


Who ask you to always take care of me ? I'd never asked you to look at me everyday,worrying on what i do . Who the fuck are you to do that ? You're not my bloody mom . So get the fuck out from my life ass whole . Why you keep on bitching around me ? Why you're so sick of the way i live ? I dont even know your full name . Its not important at all. For me you're just a piece of meat .Go get your life .I don't give a fuck if you want to spread all of those sarcastic gossips . But hey,look at yourself . Do you pretty enough to tell hoe bout me ? You better watch out soon ! If you're not backing off,im going to get you i warn you . I'd done in silent .

Rabu, 25 Januari 2012

Photobucket


Ternampak diri aku depan cermin buat aku rase macam nak terjun tingkat 12 wisma bunga je . Dah macam boboy maharajalawak kuasa 2 .Walaupun tidak segemuk bob kuman dan perempuan cun yang mengandung 9 bulan 10 hari,,namun aku terasa seperti Gila gemok dan tidak mampu mentafsirkan lagi betapa hancur hati melihat badan yang membesar dengan begitu kejam. Kalau la ada lelaki lalu-lalu tepi aku , aku pasti mereka akan mengherdik dalam hati " gemuknye minah ni " . Walaupun aku xdapat nak punch semua muka muka mereka yang memandang sinis,tapi aku hanya mampu menyumpah seranah dalam hati "macam kau hensem pulak nak cakap aku gemok" . Walaupun belum pasti mereka mengutuk,namun aku memang seorang yang berfikiran negatif,jadi nasib dialah kena kutuk dalam hati aku.Siapa suruh mereka lalu-lalu tepi aku semasa moral aku down dengan badan yang kian gebu.Selalu aku lihat gadis berbadan cantik,slim shady bak maria mercedes..makan dengan banyak . Dan kemudiannya badan dia tetap kurus sebegitu . Ah. dunia ini begitu zalim sekali ye anak-anak!

Aku mula naik i-so-shake-to-shape yang dibeli oleh abahku untuk emakku beberapa lama dulu. Namun entah la.. rasanya bukan semakin kurus..malah semakin menebal pulak badan aku yang sedia ada tebal ni . Usah la persoalkan berapa banyak yang aku makan. benda itu terlalu sensitif untuk aku jawab . Cukup lah sekadar aku memberitahu aku makan lebih kurang 4 kali sehari ,belum lagi termasuk jajan-jajan dan makanan sampingan :) . Aku bahagia sebegitu rupa .Seperti dunia ini sentiasa ungu dan biru..Aku pandang langit sangat cantik dan cerah . Matahari seolah-olah senyum kepadaku setiap kali aku makan dengan banyaknya. Wahh.. Jadi tidak hairan lah kalau aku gemuk . Ini semua salah makanan. Mereka terlalu menarik untuk aku ,Aku juga mula membeli jamu jamu untuk menguruskan badan namun segalanya kelihatan seperti tidak mampu melawan badan aku yang sudah gah melawan produk2 menguruskan badan . Oh tidak .


Ahad, 22 Januari 2012

Damn it

Photobucket
We mess around together,i know you in and out.Your sympathetic shit may work on others but not me.Im done saving your ass, im done making excuses for you. Dont you fucking blame everything on me,you're the one who made me the person i am today.Dont you dare say im not a good friend.I was there for you from the very beginning,but you.. you were never there for me.I dont need someone who doesnt need me. toodles. Good luck in finding someone like me.

Take note

Photobucket

Jumaat, 20 Januari 2012

Semester 3

Photobucket



Well..pejam celik pejam celik i'm done with sem 1 & 2 .Hahaha.. now..im going to be 3rd sem student , whoaaa.... cam xcaye secepat ini uolls . haha.

sem 1 result aku agak tergelabah beruk sikit.. sem 2 ni alhamdulillah naik jugak la dari sem lepas :) ngee ~!! so.. sem depan rasenye lg susa kott.. sbb ade subject AMAB & MICRO yang aku paling menyampah tahap gaban tu . Aku kan lau bab mengira2 ni aku lemah skit.. so agak risau juga la disitu kan . hmm...



So have a blast . Asalamuallaikum :)))

Selasa, 17 Januari 2012

Heartbeats fast

Photobucket



I honestly felt cruel when I refused to have a relationship with this manHe was someone who was very patient with my whimsI feel safe with himHe did not give me a feeling that I had gone through before. he was different. Totally different. I feel mean .Really mean .


He came to my life giving me strength to face my future with my sad past . He knew how my life is killing me by the memories. He knew how much i adore my ex. He knew i can't move on . He knew i love my ex more than that ignorant lil guy could ever imagine .He knew all about it but yet, he is still smiling and telling me everything's gonna be fine . He's with me .


I couldn't imagine myself with him but u know..if i lose him,i'll probably being the stupidest girl on earth but what can i do? my love isn't that easy to changed . Once i love, i love like never before. But once i left, there's no more turning back . I'm hoping .. :'( he's a nice guy indeed .


He's sweet . Always waiting for me. Calling me every single hour just to tell me he loved me . Texting me saying how much he missed me . Even i'm not always there to reply him,he will still do it without feeling tired ,he knew i'm about to forget my ex and he believe i could do it while me myself am not sure if i could .My ex is really somebody to me . How do i live without him ? :(


I Cant remember how many times he'd purposed me and each time of it,i rejected him and i told him i'm still into my ex. I know he's hurting but he have to know one thing. I'm hurting too. As much as he's hurt i can't love him,it's the same way how i feel when my ex can't love me too . And yeah..i'm freaking understand how it feels like . But he's still there for me . Telling me to always be safe . Take care of my heart and there's someone watching me . I feel glad i met this guy


If ever i loved him one day,if i accepted him to be my bf one day,i promised i won't cheat. I won't let him down . I promised him i will be the best girl she ever met. But yet,still i have no idea WHEN ? when i'd already moved on and forget my ex. I know it will take long but if he really intended to make me his someone,he'll probably wait .




But i'm not sure if he's willing to wait for me . i know its going to be a really2 long journey for him but this is me . It's really easy for me to love my bf , but it was really hard to forget ! That's my prob and i'm praying.. much for him to have the faith . 

Khamis, 12 Januari 2012

I should

Photobucket

Hate those

Im sorry that i can't forget him. I know its been about 5 month ago. But i can't help it. I really2 missed him much and what else can i do ? i'm sorry that i don't listen to all of my friends. I'm sorry that i did remember him everyday everynight. i'm sorry that i've been hoping for him to come back since the day we broke up. I'm sorry that i can't help myself from accepting the fact that i already lose him. I'm really2 sorry that he's still in my heart. I'm sorry that he did live in my heart deeply..i'm crying everytime i listen to this song



Photobucket

I'm sitting here Thinking bout How I'm gonna do without You around in my life and how am I ..? I goin' get by .I ain't got no days .Just lonely nights .You want the truth? Well boy I'm not alright. Feel out of place and out of time .I think I'm gonna lose my mind.So tell me how you feel? i'm lonely.Are you for real ? so lonely.Do you still think of me?i think of you.Baby still .Do you dream of me at night like i dream of you all the time ? So let me tell you how it feels .its like everyday i die.Wish i was dreaming but its real .when i open up my eyes.Let me tell you how it feels and don't see your pretty face I think that i will never love again.I miss your face ,I miss your kiss .I even miss the arguments.That we would have from time to time
I miss you standing by my side .I'm dying here its clear to see ,There ain't no you, God knows there ain't no me .Don't want to live, I want to die If I can't have you in my life :'(





im sorry guys .im really sorry .

LOL

Photobucket

Really

Photobucket
Photobucket

Ohh BTW

i deactive my fb account already .
kinda feel 'serabut' with some creep in it .

and yeah. do you have Tumblr ? do follow me then :)

Isnin, 9 Januari 2012

Menakutkan

Photobucket


Today is the last day in muadzam for my 2nd sem. Next sem will be our 3rd sem !  so excited sangat nak blah dari sem 2 yang serba bosan tu . Hurm.. Ok .. ni nak cerita sikit.

Masa drive balik tu, macam2 dalam otak tau. Mengantuk,malas nak bawak kereta jejauh, hujan pulak tu, sensorang lagi..bosan xde siapa nak teman . CD baru xde..radio xde siaran . Memang sucks habis la kan .. so drive punya drive .. dah sampai 1 simpang tu ..dia cam naik bukit sikit,terus corner au .. so teri tu cam gaung la .. biasa la kan. aku ni kalau drive mane la reti nak slow

Aku pun drive la cam biase.. mmg agak la laju..sbb mmg aku selalu bawak had camtu..so xleh wat ape lah kan..then tetibe mase aku naik bukit tu..depan tu ade kereta memotong au..so die masuk lane aku..yang sengalnye..aku yang panik lelebih.kereta tu cam rileks je..then aku brekkkk la seboleh bolehnye...lau kereta ngah laju.lau brek pun..die cam bunyik eekkkkkkkkk..............pastu yang paling seram gila..stereng kereta aku boleh cam nak ketepi plak so kereta aku ape lagi..ber-DRIFT la tengah2 jalan tu..dengan bunyik ekkkk..pastu betul2 nak dekat sampai tepi gaung 2...kereta aku terpusing ! Then dah lepas terpusing baru kereta aku berhenti! now kereta aku betul2 menghadap belakang!sumpah seram ! nasib baik xlajak lagi..kalau lajak lagi aku ingat dah arwah dah aku ..

 then ada la motor yang aku potong tadi,cam terkejut tengok kereta aku dah terpusing camtu padahal rasenya cam baru 10 saat lepas aku potong moto die .. die pun slow...aku rase die pun xnampak sbb mmg benda ni jadi terlalu cepat! aku da berderau2 darah da ni..dengan dada berombak..aku statik dalam 10 saat camtu ah..aku cam xtau apa aku nak buat!. pastu aku nampak orang2 yang buat2 jalan tepi tu sume naik atas jalan tengok kereta aku..semua cam tergamam.. agaknye diorang pk "tebiat agaknye budak ni ber-DRIFT tetengah lebuhraya camni??"  . Eh nasib baik la kereta aku xde langgar2 ape2..sumpah aku bersyukur gila..lepastu aku nampak lori..aku pun cepat2 reverse ..then aku teruskan perjalanan ..... Ya Allah..lepastu jgn ckp la..aku terus bawak berhemah gila.. bawak 120 je aku bwk ..xberani dah bawak lelaju!!

Rabu, 4 Januari 2012

Cerita 3 Sahabat

Photobucket

2007-SMK Sultan Abdul Jalil. 5MPV1 .
Sambil tutup tingkap,Aku nampak muka ayu tenang .'Takde cikgu' dalam hati aku terdetik . Sewaktu dak2 kelas yang lain sedang menuju ke surau untuk kelas agama. Aku, ayu dan malaain kawan baik aku tak bercadang langsung nak hadirkan diri .Ayu jalan malas. Duduk sambil menghadap aku . Mala pandang aku . SEPI-

'Persetan la budak2 tu,belajar agama,pakai tudung tapi maksiat-maksiat jugak' . Selalu aku tenangkan diri aku dengan ayat itu. Supaya tak lah aku nampak jahat sangat .

"kau asal semalam ?" aku pecahkan kesepian yang melanda setengah minit tadi.
"biase la si babi tu.. " ayu jawab malas. aku tau dia malas nak bercerita panjang tentang pakwe dia yang kaki pukul tu .Duduk dengan diorang ni hati aku rase tenang je . Walaupun semua dah rosak habis . Tapi aku tau kitorang sayang sesama sendiri macam adik beradik. Nak sound pun tak kan makan dalam . Cakap situ,habis situ .

"Cibai kan sophie tu,aku pelik ah .Kau pun Cam bangang da kena pukul bantai sayang-sayang lagi"

"dah sayang diana.. apa nak buat ? macam kau dengan FAIZ jugak. Dia perempuan sana sini kau sayang jugak" Ayu bidas tenang .Aku sentap .

"sayang lancau ! kalau die sayang kau die tak pukul kau tak . faiz xpena pukul aku la sial" aku bidas semula

ayu senyap . nyalakan rokok. Hulur pada aku. Aku geleng . Cam biase la.. aku memang xkan terpedaya dengan binatang rokok. Bapak busuk bau longkang . Tapi rokok dia wangi. SKL . Aku biar. Sebab aku nak class bau cherry .

"Semalam aku nampak faiz bawak cedok" ayu suara lagi.*cedok=bohsia .

Mala senyum . Aku pandang ,tapi xpulak terasa nak jawab apa2..so aku teruskan senyap. Pandang mata ayu dalam2..tunggu apa yang dia akan cakap lagi. Hati aku tenang . Dah terbiasa dengan cerita macamni.

"cedok sama. Aku rasa dia ada something la ngan cedok tu? "
"tak ah..buat sedap-sedap je tu ! " aku sampuk .Aku ketawa kecil .

"xpe la aku kena pukul diana..sebab aku kua ngan jantan .Memang salah aku. Kau ? Tak kena pukul fizikal ,tapi hati kau?"

"ala yu..dia ber-betina pun nanti dia balik kat aku jugak.." aku cuba berlagak tenang .

"sampai bila diana?" ayu senyum sinis. Mala masih sepikan diri .

Aku tak mampu cakap apa-apa..aku senyum "entahla yu.."

"kau nak tunggu dia berubah ? kau tengok dengan perangai dia yang makin berani bawak perempuan walaupun kau tau tu,nak ke dia berubah ? " mala mula bersuara .

"aku nak janji dia berubah 100% tak boleh. Tapi aku tau dia akan berubah . Manusia beb.aku pun bukan suci sangat..ade je wat slek ." aku jawab ,nada tak serious .

"berapa tahun lagi kau nak tunggu? 4 tahun? 5 tahun ? " ayu soal tegas .

"kau sedar x..kau dah berapa lama dengan dia ?" mala sampuk.
"kau rase dalam masa kau dengan dia,berapa kali kau happy? berapa kali kau nangis ?"

SEPI~

selalunya semua perbualan kita akan bersulam gelak tawa . Bahan membahan . Tapi haritu aku ingat lagi. Serious . Diorang betul2 pandang aku dengan pandangan seorang sahabat .

"ala..rileks la.aku boleh handle la..korang chill je k. aku kenal faiz..dia baik.."

"Sukahati la diana..tapi aku xnak tengok kau nangis lagi pasal dia. Kalau kau nak sangat kat dia,kau kena belajar sesuatu diana ."

ayu sedut rokok. Hembus~
aku masih tunggu ayat seterusnya dari dia.

 "Kau kena belajar jadi ego!"

Aku senyum . Aku yang ajar diorang 1 moto ! "EGO ITU PENTING". 

"ego memang penting yu. Tapi aku kalah dengan dia.." rasa nak menangis masa 2

"sebab tu la aku cakap.. kau kena belajar . Jangan pandai ajar kitorang je,kau sendiri praktikkan "


.............................................................................................................



Damn

Photobucket


Photobucket

I'm kinda miss my 1st SEM hair !!!!!!!
Bahagia itu kita yang cipta.
Bahagia itu kita yang rasa.
Mereka mungkin boleh cuba untuk memandang sepi
cuba untuk mentelaah setiap detik perilaku kita
tapi rasa itu cuma kita yang rasa
hanya kita yang mampu ungkapkan apa yang kita lalu
liku yang pernah kita jelang
hati mana yang pernah tersakiti
jiwa mana yang pernah kita calarkan
hati kita
perasaan kita
hanya kita mampu rasa.
Terima kasih tuhan kau berikan aku bahagia



p/s- Thanks untuk Nabila kawan aku sebab bagi aku semangat untuk the last post :) kau memang kawan yang baik bell ! :)

Isnin, 2 Januari 2012

Loser


Photobucket

Dugaan yang maha hebat yang aku tempuhi sekarang memang aku sendiri tabik pada diri aku sebab tabah . Aku masih pelik. Dan aku rasa xpasti dengan diri sendiri . Apa salahnya aku sampai aku kena lalui semua benda ni. I really2 feel insecure . aku rase mane aku pergi atas muka bumi ni..ade je yang akan memandang. yang akan mengherdik. yang akan mengata . Aku da mula rasa rimas dengan orang sekeliling aku . Ya tuhan... ;'(

Aku mungkin nakal dulu,mungkin aku hidup dengan cara aku yang perhaps tak sama dengan cara hidup orang lain tapi siapa mereka untuk menghakimi aku ? Mereka bukan tuhan untuk menghukum aku masuk neraka didunia! Ya. aku mengaku . dulu aku lain. dulu aku hidup bergelumang lumpur . Aku abaikan keluarga aku. Aku malukan diorang . Aku tak pernah sebut nama keluarga aku dalam doa aku . Aku lebih pentingkan kehidupan aku sendiri . Aku sedar mana asal aku . Aku tau kalau kawan-kawan aku dulu pandang aku,diorang akan gelak ! sebab dulu, aku yang bawak diorang jadi macamtu. Aku selalu cakap " buat apa nak jadi baik kalau jadi baik asyik kena pijak? " aku selalu cakap. Biar orang nak cakap asalkan kita tau siapa kita !Aku selalu rasa orang baik tu semua HIPOKRIT ! Tapi apa? apa aku sedang buat ?

Setahun lepas.aku mula nampak setan dalam diri aku. Aku mulai sedar aku gagap baca QURAN ! aku sedar aku da jauh dengan tuhan . Aku sedar aku lupa doa QUNUT . aku nampak aku da xserupa islam . Aku hidup macam kafir !Aku malu nak mengaku diri aku ni islam sedangkan aku ni berperangai mengalahkan setan!  aku rasa diri aku ni xlayak dipanggil manusia. Kalau aku benci orang tu,kalau aku rase nak pijak,aku pijak sampai orang tu xde muka depan aku. Kalau aku rasa orang tu boleh masuk..aku bawak dia sampai dia jadi macam aku .Sebab dulu ramai ikut,aku mula rasa riak ! takbur dengan hidup aku! rasa bangga dengan dosa. rasa suka jadi budak rosak akhlak ! Aku ni apa ?manusia ke? sekadar nama atas IC berbinti . Sekadar hiasan je ke ISLAM tu dalam kad tu ? kenapa aku tiba2 ternampak setan ? sebab aku nak berubah . aku nak jadi manusia yang baik.

Dan kenapa tiba2 aku pakai tudung ? sedangkan dulu mak aku da siap menyumpah seranah sebab aku XNAK langsung pakai tudung?Aku cakap orang pakai tudung ni masa zaman 'kekanda adinda" Kenapa aku sekarang xbergaduh lagi ?Kenapa aku sekarang mula dengar cakap mak bapak aku? kenapa aku sambung belajar? kenapa aku tak join kawan2 aku mendadah? kenapa aku da xde kawan bohsia?
Kenapa aku sekarang dah xmelenting bila orang duk kutuk-kutuk aku ? kenapa aku tak layan da orang nak cakap-cakap pasal aku ? kenapa ? sebab aku nak berubah . FAHAM X ? nak berubah !

Tapi apa aku dapat setakat aku berubah ni ? Kutukan . Hinaan . Cacian . Segala yang buruk2 dapat kat aku !Orang cakap aku ni apa ? semua aku dengar. Aku buat apa ? Aku senyap . Aku senyum . Dah banyak sangat2 ! tapi aku sabar.. aku senyap..aku tak rasa aku perlu buat apa2..sebab aku dah malas nak bergaduh sana sini . Aku dah xnk buat family aku malu . Aku dah xnak mak bapak aku dengar lagi pasal anak permpuan dia yang bongsu ni. Aku dah xlarat nak tengok mak aku menangis . Aku dah cukup sebak. Cukup2 sebak !. Tapi aku cuma manusia.

manusia ada tahap kesabaran. aku dah sampai tahap aku mula rasa semua ni sia-sia. Aku mula rasa.. seseorang yang jahat tu..kalau sekali dia pernah jahat,sampai bila2 pun orang akan cop dia jahat. walaupun dia dah berubah . Aku rasa aku dah penat ! aku muak dengar pasal diri aku . Aku mula rasa aku ni anak xguna. kawan xguna . aku mula rasa aku hamba ALLAH yang xguna . Aku jadi apa pun xlayak. Aku rasa malu dengan family aku . Aku malu dengan kawan2 aku . Aku malu dengan Tuhan . Malu dengan diri sendiri . Aku rasa aku cuma boleh buat family aku malu dengan diri aku. xpernah dapat membanggakan diorang . harapan aku nak jadi orang baik pun aku da rasa sia-sia . Tuhan nak uji aku ? ya..aku cuba tabah. Tapi aku da rasa cam aku xkuat . Aku xpasti dengan diri aku skg..aku rasa dah xde tangan yang ikhlas nk tolong aku .. aku rasa sekarang ni aku sendiri je .

Ya tuhan..kalau la family aku tau apa yang orang duk bercerita tentang aku ni . yang aku dengar ni. aku tak tahu la betapa hancurnya hati mak aku.. abah.. akak. hmm..aku rasa macam nak quit belajar je skg . kenapa la aku yang kena tanggung semua ni. Aku rasa kalau family aku tau,mesti diorang sebak. dan alasan nya sama . sebab anak dia yang bongsu ni memalukan dia.. aku da xnak tengok mak aku nangis pasal aku.. ya ALLAH.........