Selasa, 6 Disember 2011

Hantu

Pertama kali saya nampak hantu haritu wey kekawan. Ya ALLAH . sumpah takut . Rase macam nak lari jauh2 . Tapi nasib baik la dalam kereta tu ada 4 orang. So teruskan jela.Walaupun dalam hati ni rase jantung tu dah da nak gugur berderai2 je.

Cerita dia camni. Mase tu aku drive . Balik dari rompin. Aku, nana ,abg jijie ngn kwn abg jijie sorang. Mase 2 abg jijie ajak p makan KFC .plus die nak shoot sbb lame xshoot picture katanyaa. Kitorang ikut jela..lagi pun xde benda nak buat kat rumah.. then .. Mase balik 2..gerak dari rompin maghrib .Sebab memang aktiviti shoot 2 memang da habis time2 maghrib .Then Mase on the way balik tu semua penat la kan semestinye . So..abg jijie ngn kawan die dua2 tido.. Aku ngn nana je jaga..sbb aku drive..nana duk sebelah .Sambil dengar lagu etah hape2 yang iqbal pakwe si nana tu burn dalam CD.aku pun ade gak la borak-borak kosong sikit ngan si nana..Tapi kitorang lagi banyak senyap.Sebab nana pun cam dah xlarat .

Ngah drive2 tu tetibe aku nampak ada samar-samar bayang orang betul2 depan kereta aku .. Dah rapat gila baru aku perasan memang kelibat orang ! nak cakap orang ,macam bukan.tapi aku pasti memang tu kelibat bayang orang !Dekat gila pulak 2 .. Memang lau nak break pun xkan sempat!Sebab sejujurnya aku memang bawak kereta laju lau xde kereta lain kat jalan ..Mase da betul2 time nak langgar kelibat 2.. aku belok masuk ke lane kanan ! Depan ada kereta pulak tu.. then aku cam panic..aku xmasuk2 pun lane aku.aku terus kat lane sebelah..sampai abg jijie sendiri sound "neyna..masuk lane kiri neyna..masuk kiri !" then baru aku pusing stereng masuk kiri balik..aku cam shock au !Bukan cakap aku..semua shock..Semua terbangun kot mase aku break emergency tu! sebab memang betul2 depan kereta aku benda 2. Kalau aku xelak pun memang aku rase dah langgar.memang xsempat.tapi aku cam kat awang-awangan..aku tak pasti ape yang aku nampak.

"neyna elak ape tadi?" abg jijie tanye lepas lebih kurang 1minit lepas insiden 2..aku diam.. Aku tanye nana.. "ko tau kan kenapa aku elak? kau nampak kan aku elak apa?" aku tanya dalam keadaan aku memang harap sangat nana pun nampak ape yang aku nampak.. nana diam.. dia angguk ! "aku tau...dah jalan je.." . Aku pun senyap..dada aku ni kencang macam ape dah . Sumpah aku memang nampak .. memang ada orang . Tapi kalau aku langgar..kenapa xde dentuman .kalau aku sempat elak..kenapa dia berdiri tengah2 jalan menghadap kereta aku?

Pape pun 2 la 1st time aku nampak benda 2..aku




1 ulasan: