Isnin, 11 Julai 2011

Judge on Guys ?


Adakalanya kita nampak banyak perempuan yang suka bergaduh-gaduh pasal lelaki . Kenapa?

Okay.mungkin bagi korang sangat sweet kan bila Gf korang sanggup bergaduh2 sebab nak pertahankan hubungan korang kan ? Ok ler aku pun faham perasaan perempuan 2..siapa tak marah tengok bf dirampas orang bukan ? Rase cam nak debik-debik je perampas memori daun pisang tuh .Punye la banyak laki kat malaysia ni..balak aku jugak kau nak ye ! xcukup kat malaysia,kat indo pun banyak cowo ganteng okay !tinggal pilih je..pastu masuk minang !haha..joke2.. cuma la ,kenapa kita tak melihat benda tu dari perspektif lain erk? okay aku bercakap berdasarkan pengalaman aku k. Kekasih aku pun pernah dirampas orang.Tett..<-muke loser ! Tapi aku takkan salahkan Gf baru dia semata-mata. Walau hati macam kena tikam2 dengan galah panjang ! Mungkin aku yang kurang cantik atau kurang manja mungkin ? Siapa tahu kan ? sebab kita perempuan ni kadang-kadang tak nampak salah kita sangat.Selalu point salah Bf . Bf aku jahat. Bf aku curang. Bf aku miang ! Yela..kita dah berhabis masa,cinta ,kasih sayang ape bagai segalanya..mesti lah kita akan nampak diri kita perfect. Tapi apa yang tersirat siapa tahu kan? Padahal Bf kau dah rimas ke,da nk blah tapi xsampai hati ke..siapa tahu? N Plus,kalau Bf aku tak layan Gf baru dia tu,takkan lah terjalin hubungan tu kan ? so dua-dua pun salah. Laki tu salah. n kita pun salah..Anggap je camtu...so xde la rasa teraniaya sangat kan?



Kenapa Lelaki xcukup dengan 1 perempuan ?


"OMG ! ko tahu x peah ,,balak aku..dah ade awek len dowh !" <--ayat rempit !

"Omg ! yeke tipah ? xcukup dengan 1 erk..da dapat ko meletop2 hot camni pun nak curang lagi ke?"


Tetttt******


Okay..here's the mistake. Hot n meletup2 tu bukan boleh menjamin Bf kau setia orait ? Sebab aku pernah nampak,Couple yang memang tak berapa nak sesuai secara fizikal. Bf dia TERSANGAT lah hensem kott dan GF die tersangatlah Biasa...[xbek mengutuk orang ye anak-anak..] tapi diorang kekal lama..Sebab apa? Attitude perempuan tu memang tip-top ! :) aku sendiri pun lau jadi laki..aku usha perempuan 2..:P tettt!<--Pencuri awek orang ! Ada juga perempuan yang cantik-cantik tapi couple xpernah lama..sekejap sekejap je..Baru putus sehari..Esok kat FB da post FALL IN LOVE WITH YOU KNOW WHO .. aku sendiri pun xfaham..secepat tu ke diorang berubah hati ? Hmm..ke bercinta bagi diorang ni macam tukar baju dalam ? haha..xsenonoh ayat aku..


Kenapa Lelaki suka permainkan perasaan orang ?

Dont get it wrong people.. xsemua lelaki macamtu <--ayat selalu laki guna nak meyakinkan perempuan :) kan kan kan ? Memang xdinafikan..ada lelaki yang jerk dan menyampah sangat sebab die ayat perempuan mmg best tapi dalam 1 mase..ada 65 perempuan dalam list die.. Whoaa ! Menakjubkan bukan ? akan tetapi..ada jugak lelaki yang selalu dipermainkan ..cehceh..bekap ni! Perempuan yang lawa2 ..pakai sexy2..tunjuk2 segala lurah2 dendam dalam Pesbuk. Add semua lelaki seluruh pelusuk bumi,bikin orang 2 cair...kikis..then blah ! selalu sangat la camtu..ada jugak yang pakai sexy2..pose killer habis.mulut muncung2..rambut pink2..then main2 kan perasaan laki..tapi xkikis la..aku pun xpaham pe motif die buat begitu? haha..tapi itu lebih mulia sket la dari yang kikis tu. haha..pelik2 je manusia zaman kini ..




Moral nya..aku bukan nak backup lelaki..cuma kadang2..kita xboleh duk blame orang ni..blame orang tu..kita muhasabah diri dulu :) ntah2 kita yang xbaik..sebab tu dia cari lain..lau kita dah sempurna untuk dia..buat apa dia cari yang lain bukan ? :) so chill la bride !






1 ulasan:

  1. cinta yang akan kekal hanya apabila ada sifat bersyukur.

    BalasPadam